28 August 2013

FASA YANG TERAKHIR

Paan Zainudin | 7:58 PM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Cukup seminggu lebih raya dah kena masuk sekolah .. Perlu jalani program Pengalaman Berasaskan Sekolah (PBS) dekat sekolah-sekolah yang kiteorang pilih sendiri .. Nie PBS last aku .. Nama pun lepas raya kann , dah sah-sah hati nie masih nak melekat dekat rumah .. Taknak hilangkan bau lemang dekat rumah .. hehe .. So gua decide nak pergi Sekolah Kebangsaan Tikam Batu , Sungai Petani .. Just 2 minit saja dari rumah - haaa amekk kauu .. senang citer , tak payah pergi jauh-jauh .. 
Dah nama pergi sekolah dekat rumah , memang sah-sah la akan terserempak dengan sedara mara kecik dekat sekolah tue .. Yang tak tahan bila diorang terserempak dengan aku boleh buat macam tak kenal , amboOii .. sakan kauu .. Ni salah seorang anak sedara cheq , Firdaus darjah 2 .. Bila masuk mengajar kelas dia boleh pulak buat malu-malu .. 

Alhamdulillah .. pergi sekolah ni dapat partner dari IPG lain , 2 orang .. takde la nak boring sangat .. Cikgu-cikgu dekat sini tak semuanya kenal , dulu SK dekat sekolah lain .. 
Masuk kelas tahun 4 , ajar diorang berlakon .. Bila tanya nak pegang watak apa - semua pakat angkat tangan nak jadi Aaron la , Zizan , Wolverine , Princess , semua ada .. Pastu bila suruh berlakon semua pakat menyorok dekat belakang .. Aduhaii malu pulak korang .. Kata kental ?? 


Pelancaran Bulan Kemerdekaan dekat SKTB .. Waahh bersemangat weyy diorang kibar Jalur Gemilang .. Tambah-tambah part menyanyi , memang terlompat-lompat .. 

Dalam semua-semua program , yang paling best sekali part jamuan raya lerr .. Tiap-tiap hari ada jamuan .. memang jimat laa tak payah makan dekat kantin dahh .. keje menyumbatt jerr .. haha
Hmm .. macam-macam style ada .. Kuak lentang , gaya musang , dugong , penyu .. Semua ada .. Katanya lengah dah duduk atas kerusi , nak meniarap pulak .. Haa ambik laa , asalkan siap keje tue ..

Alahai .. duduk seminggu jer dekat sini , macam-macam cerita & kerenah ada .. yang tak tahan pasal kes curi nasik lemak .. waktu tue masuk kelas tahun 2 ..

MURID 1  : cikguu, nasi lemak saya hilang T_T (teriak dgn dahsyatnya)
CIKGU    : alahai sapa yang ambik nasi lemak dia ??? cikgu mmg pantang sapa curi makanan ni.. kalau sedekah makanan takpa jugak..
MURID2   : taktau cikgu kami tak ambik pun..

CIKGU    : Sapa tak mengaku cikgu taktau .. rehat satgi dia makan nasik kawan dia tersemboq keluaq darah dgn ikan piranhaaa (pengaruh piranha 3D) .. Mulut cikgu masin niee ..
MURID 3  : Heeee .. saya melawak ja cikgu , mengusik .. (sambil serahkan balek 3 bungkus nasik lemak MURID 1)
CIKGU     : nahh haihh , 3 bungkuihhh.. ni makan ka buat kenduri ??? badan kecikk jaa .. ka nak share ngan cikgu sikittt  cikgu lapaqqq~~


Adoyyaiii .. senak perut cikgu tengok perangai hangpa nihh .. 
Alhamdulillah , 5 hari berada dekat SKTB .. memang rasa sekejap giller .. Cikgu-cikgu dekat sini memang baik + sporting giller .. Dan partner PBS Sofia and kak Nur , sekejap jer kan pertemuan dan perkenalan kita .. TQ tau atas sebarang pertolongan .. InsyaAllah kalau ada peluang dan ruang kita jumpa lagi .. 

Tahun depan dah nak praktikummm .. haaa dub dab dub dab berdebar-debar ..

Check out entry PBS gua yang lepas-lepas : 









- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...