27 December 2015

WALIMAH FAUZAN ♥ SHAFAWANI / CIKGU SI WEDDING PLANNER

Paan Zainudin | 1:44 PM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


Haha bakpe laa si cikgu tetiba jadi wedding planner tue .. Haa ni la nak kabo nihh .. Kenduri sepupu aku .. Dia mintak aku buat persiapan untuk majlis dia .. Pestime dia involve dalam kahwin-kahwin nihh sebab anak sulung ahahaha .. Pestime bagi aku jugak buat persiapan banyak nihh .. Biasanya sebelum nie orang selalu mintak or upah buat wedding guestbook saja , hantaran , bilik pengantin atau pelamin ja .. Tapi kali nie hampir banyak bahagian aku take over , ahahaha .. Takpe laa .. Ni majlis kenduri kahwin sepupu aku yang pertama sebelah ayah  aku .. Kena la tolong-,menolong sesama sepupu .. Alang-alang cuti sekolah tak buat pa pe , hehe ..
Siapkan hantaran untuk majlis sebelah perempuan .. Selang dua hari majlis sebelah lelaki pulak (sepupu aku) .. Diorang beli barang-barang bagi dekat aku .. Decorate lah ikut mana yang oke ..
Haha siapp gakk .. Dalam masa seminggu nak siapkan semua nie , secara berseorangan .. Seorang wehh , hehehe .. 1. HANTARAN 2. WEDDING GUESTBOOK 3. BANNER 4. PHOTOBOOTH 5. BILIK PENGANTIN 6. PROPS .. Tapi yang part bilik pengantin dengan photobooth memang kena mintak tolong orang sikit laa .. Tak daya nak buat sorang , haha ..

And the day .. Haha mata rabak tak cukup tidur .. Dengan malam sebelum tue boleh berBBQ lamb stick lagi .. hahaha .. Dari lepas subuh dah terus start keje .. Buat apa-apa yang patut .. And hari kenduri jugaklah aku diupah jadi photographer tak profesional .. Jimat kos sikit .. hahaha ..
Uncle roti canai pun dah sampai pagi tuh .. Dah mula tebar-tebar apa yang patut .. Seriuss sedapp ya Rabbi roti dia .. lembutt jaa cicah pulak dengan kari sambal , perghh .. Kalau sape-sape nak tempah boleh pergi dekat warung dia berhadapan dengan Wisma Kerajaan Kepala Batas (bangunan kelabu) .. Pad tungku pakcik ni pun sedappp .. lembutt jaaa .. Aku tak reti nak eja nama kuih tue sebenarnya .. ahaha ..
Geng mentara dah mula start buat kerja , haha .. Kami decide nak buat baju hijau tue .. Baju pemuda kampung nie .. Baru siap semalam ambil , hari nie pakai ..

Oke sebelum tue kita reverse kejap ke majlis sebelah perempuan hari tue , dekat Kulim , Kedah .. hehehe ..
Kenduri masa nie dorang decide nak pakai jubah .. tema purple .. ambikk sekali warna terang sepupu aku pakai .. hahaha .. takpa nampak okeyyy ..
Tahniahhh sepupu .. hahaha .. Kenapa ya aku pakai baju melayu bersampin nie ?? Angkara si Fauzan ni laaaa paksa aku pakai pastu suruh jadi pengapitt .. Dah la aku segann .. Dia suruh prepare takut takde orang jadi .. Yang aku ni nak jadi tukang ambik gambo .. hahahaha .. Naseb baik sampai dekat sana tak jadi pengapit , legaaa ..
Bersama Ustaz Sulaiman , seorang yang mahir dalam bidang tafsir Quran , Ulum Fiqh , Akidah dan Tauhid .. Sangat baikk dan peramah .. Kenal rapat dalam keluarga sebelah ayah nie ..

Lepas ke kenduri sebelah perempuan terus balek rumah nak prepare untuk kenduri pulak .. Haa lupa nak bagitau .. Actually rumah kami sedara mara nie bersebelahan je dalam kampung nie .. Sebab tue senang pergi balek rumah ..
Terbaik ahh lauk pengantin .. Hasil tangan mak ndak ..
Pengantin dah siappp .. Aku tolong siapkann .. Kalau nak harapkan dia memang lambat .. Mau taknye , boleh dia sibuk tolong kiteorang buat keje susun meja pinggan apa semua .. Padahal dah nak pukul 12 , bersiap apa pun belum .. hahaha jengg ahh hang ..
Ketibaan pengantin ke majlis sebelah lelaki ..
Dari pagi sampai ke petangg , finally dah sampai ke penghujung .. Alhamdulillah lega semua berjalan dengan lancar .. haha muka semua puasss ..
Turn wedding planner dengan pengantin pulakk .. hahah rabak je muka semua .. Tahniahh cousin dah kawen dahhh .. Semoga berbahagia bersama isteri tersayang .. Jangan lupa balek kampung selalu jenguk kami yang bujang nih , hehehe ..




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

24 December 2015

WEDDING FAIZAL THAHIR ♥ QURAANIAH

Paan Zainudin | 1:15 PM | 00 orang doakan aku slim |
 
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
 
Faizal Thahir ?? Penyanyi tu ke ??? hahaha mesti semua terkejut kann ingat Faizal Thahir kawen lain .. hahahah ..
Takde ahhhh .. Ni si Faizal , classmate masa dekat IPG dulu .. Dulu kiteorang Ketua Unit & Pen. Ketua Unit sekali .. Dia KU aku PKU .. Tapi kami kuat bergaduhhh .. hahaha takde ahh ..

Pasal wedding dia tue .. hurmm macam nie .. Awal-awal dulu masa dia maklum nak kahwin tarikh sekian , aku cakap aku akan hadir .. Memang akan hadir .. Tapi jodoh tue takde .. Masa awal cuti hari tue , mak aku bagitau tarikh majlis perkahwinan sepupu aku .. dan tarikh tu bertembung dengan majlis si Faizal nie .. Ya Allah rasa bersalahnyaa .. Seriuss aku nak pergi kot Kelantan tue .. Tapi majlis sepupu aku sebelah sini .. Jadi aku perlu utamakan yang sebelah sini .. Sorry sangat-sangat Peja ..

Jadi nak tebus rasa bersalah nie , masa pergi interview SPP hari tue , aku prepare hadiah kahwin siap-siap .. Memang handmade aku buat .. Hahaha .. tak teringat pulak nak ambil gambar .. Settle satu bab ..
Masa majlis akad nikah di Pasir Mas , Kelantan .. Aku mintak dia wassap gambar-gambar kenduri hari tue .. Nak tengok ..
Alhamdulillahh .. doh sah jadi laki ore doh Peja .. Pahni kena jadi molek doh .. hahaha
Sekitar majlis sebelah pihak lelaki dan perempuan .. Jeles wehh tengok kawan-kawan lain pakat pergi majlis kauu .. hahaha .. Takpe , majlis aku nanti kau datang la tempat aku hahaha ..

Jaga elok-elok Quraaniah tue .. Jadi suami yang mithali .. Jangan nakal-nakal dah zaman kita dulu , ahahaha .. Doa bebanyak lepas nie duduk keja sama dekat-dekat .. In Shaa Allah ..
 

- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

12 December 2015

SOLEMNIZATION SARAH ♥ KHAIRUL

Paan Zainudin | 1:05 PM | 00 orang doakan aku slim |
 
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
 
 
Wuhuhu .. Finally , kawen jugak Kak Sarah .. Dulu asyik berteka-teki je bila tarikhnya .. Balek ja dari KL lepas habis interview , keesokannya terus pergi kenduri Kak Sarah .. Fuhh penat memang tak habis lagi .. Buat giller kalau tak pergi , kang kena tetak nanti .. ahahaha ..
Cikgu sama cikgu , sepadan !!
Rezeki kahwin katanya .. Si Khairul mintak tukar ke Sabah nak duduk dengan Kak Sarah , terus je dapat .. Satu sekolah pulak tue !! ahahaha tahniahhh ..
Tahniah kak Sarah & Khairul .. Semoga berbahagia hingga ke anak cucu .. Cepat-cepat dapat anak , kumpul duit pastu tukar balek semenanjung .. hahahaha ..



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

10 December 2015

GENG ANAK DATO’ REUNION

Paan Zainudin | 1:10 PM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

 
Hahah sekali dengar anak Dato’ rasa macam pffttt sikit kann , tak lehh belahh .. ahahaha .. Actually yang penuh nye “GENG ANAK DATO’ POKAI” ahahaha .. buang sikit POKAI tu .. Seriously I miss u guys ..



See ?? Zamy & Am sanggup datang dari utara dan si Akmal dari selatan masa aku , Yusra and Kasah interview just nak berjumpa satu sama lainn , sebab rindu .. Aaaa I heart you semua hahaha .. So , habis jaa interview apa semua terus rushh pergi KL .. Berkumpul dekat situ ..


Alaa sedihh aaa Kasah & Amir takdak masa nie .. Sebab ada komitmen masing-masing .. Hurmmm takpahh .. takpahh ..  Next time kita plan baikk punyaa .. Nie pun sebab last minute .. Lagipun masa aku join nie pun tak lama jugakk .. Around 10pm dah gerak balek naik LRT , pastu kawan ambik .. Esok pagi nak bertolak balek Kedah dahh T_T



So , kami lepak dekat KLCC .. Sembangg sampai kelautt hahaha .. Aku nie dah lama ngidam nak makan makanan korea .. Even aku dah melahap dekat Chemistry Lab Café petang tadi .. Still nak makan lagi , hehehe ..



Nasi + bulgogi + kimchi .. hehehe .. Aku hulur la makanan nie dekar diorang .. Semua taknakk .. Tambah si Akmal bila makan kimchi terus nak muntah .. ahahaha ..

 

Kebetulan birthday Akmall .. hahahaha .. Happy Birthdayyy Akmal Rayyan !!! Punye laa kelentong dia cakap nak pergi toilet semata-mata nak beli kek .. Yang takleh belah dia nak gi cari sebab pergi toilet lama sangat .. hahaha ..


Kenapa laa sekejap sangat masa nie .. Haishhhh .. Janji wehh next time jumpa lagi .. Kita pergi jalan-jalan pulakkk .. Sedih gak takdan jumpa Putra .. Ada rezeki kita jumpa lagi .. In Shaa Allah ..




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...