27 December 2015

WALIMAH FAUZAN ♥ SHAFAWANI / CIKGU SI WEDDING PLANNER

Paan Zainudin | 1:44 PM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


Haha bakpe laa si cikgu tetiba jadi wedding planner tue .. Haa ni la nak kabo nihh .. Kenduri sepupu aku .. Dia mintak aku buat persiapan untuk majlis dia .. Pestime dia involve dalam kahwin-kahwin nihh sebab anak sulung ahahaha .. Pestime bagi aku jugak buat persiapan banyak nihh .. Biasanya sebelum nie orang selalu mintak or upah buat wedding guestbook saja , hantaran , bilik pengantin atau pelamin ja .. Tapi kali nie hampir banyak bahagian aku take over , ahahaha .. Takpe laa .. Ni majlis kenduri kahwin sepupu aku yang pertama sebelah ayah  aku .. Kena la tolong-,menolong sesama sepupu .. Alang-alang cuti sekolah tak buat pa pe , hehe ..
Siapkan hantaran untuk majlis sebelah perempuan .. Selang dua hari majlis sebelah lelaki pulak (sepupu aku) .. Diorang beli barang-barang bagi dekat aku .. Decorate lah ikut mana yang oke ..
Haha siapp gakk .. Dalam masa seminggu nak siapkan semua nie , secara berseorangan .. Seorang wehh , hehehe .. 1. HANTARAN 2. WEDDING GUESTBOOK 3. BANNER 4. PHOTOBOOTH 5. BILIK PENGANTIN 6. PROPS .. Tapi yang part bilik pengantin dengan photobooth memang kena mintak tolong orang sikit laa .. Tak daya nak buat sorang , haha ..

And the day .. Haha mata rabak tak cukup tidur .. Dengan malam sebelum tue boleh berBBQ lamb stick lagi .. hahaha .. Dari lepas subuh dah terus start keje .. Buat apa-apa yang patut .. And hari kenduri jugaklah aku diupah jadi photographer tak profesional .. Jimat kos sikit .. hahaha ..
Uncle roti canai pun dah sampai pagi tuh .. Dah mula tebar-tebar apa yang patut .. Seriuss sedapp ya Rabbi roti dia .. lembutt jaa cicah pulak dengan kari sambal , perghh .. Kalau sape-sape nak tempah boleh pergi dekat warung dia berhadapan dengan Wisma Kerajaan Kepala Batas (bangunan kelabu) .. Pad tungku pakcik ni pun sedappp .. lembutt jaaa .. Aku tak reti nak eja nama kuih tue sebenarnya .. ahaha ..
Geng mentara dah mula start buat kerja , haha .. Kami decide nak buat baju hijau tue .. Baju pemuda kampung nie .. Baru siap semalam ambil , hari nie pakai ..

Oke sebelum tue kita reverse kejap ke majlis sebelah perempuan hari tue , dekat Kulim , Kedah .. hehehe ..
Kenduri masa nie dorang decide nak pakai jubah .. tema purple .. ambikk sekali warna terang sepupu aku pakai .. hahaha .. takpa nampak okeyyy ..
Tahniahhh sepupu .. hahaha .. Kenapa ya aku pakai baju melayu bersampin nie ?? Angkara si Fauzan ni laaaa paksa aku pakai pastu suruh jadi pengapitt .. Dah la aku segann .. Dia suruh prepare takut takde orang jadi .. Yang aku ni nak jadi tukang ambik gambo .. hahahaha .. Naseb baik sampai dekat sana tak jadi pengapit , legaaa ..
Bersama Ustaz Sulaiman , seorang yang mahir dalam bidang tafsir Quran , Ulum Fiqh , Akidah dan Tauhid .. Sangat baikk dan peramah .. Kenal rapat dalam keluarga sebelah ayah nie ..

Lepas ke kenduri sebelah perempuan terus balek rumah nak prepare untuk kenduri pulak .. Haa lupa nak bagitau .. Actually rumah kami sedara mara nie bersebelahan je dalam kampung nie .. Sebab tue senang pergi balek rumah ..
Terbaik ahh lauk pengantin .. Hasil tangan mak ndak ..
Pengantin dah siappp .. Aku tolong siapkann .. Kalau nak harapkan dia memang lambat .. Mau taknye , boleh dia sibuk tolong kiteorang buat keje susun meja pinggan apa semua .. Padahal dah nak pukul 12 , bersiap apa pun belum .. hahaha jengg ahh hang ..
Ketibaan pengantin ke majlis sebelah lelaki ..
Dari pagi sampai ke petangg , finally dah sampai ke penghujung .. Alhamdulillah lega semua berjalan dengan lancar .. haha muka semua puasss ..
Turn wedding planner dengan pengantin pulakk .. hahah rabak je muka semua .. Tahniahh cousin dah kawen dahhh .. Semoga berbahagia bersama isteri tersayang .. Jangan lupa balek kampung selalu jenguk kami yang bujang nih , hehehe ..




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...