20 December 2013

SMASHBOOK | HAHA i ♥ it !!

Paan Zainudin | 9:26 PM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum



Orang kata , kalau dah minat tue semua perkara dia nak buat .. Biarlah habis berapa banyak $$$ pun asalkan minat dan benda yang kita nak tue tercapai , haha .. Aku memang minat giller dengan seni walaupun opsyen aku bukan dari bidang seni , dan masa sekolah pun tak pernah amik subjek elektif seni .. Tak kira la seni kraftangan ker , seni teater , tarian , kebudayaan dan segala macam .. hahaha ..
  
Yang terbaru , aku mula meminati "smashbook" atau scrapbook .. Haaaa .. Tu pun selepas tengok hasil-hasil yang menarik dekat instagram , haha seriuss bestt .. Lagipun aku memang suka papercraft nie dan kebetulan pulak hobi aku mengumpul koleksi-koleksi gambar dari zaman aku dalam buaian sampai la besar gedebukk sekarang , hehe .. Pastu aku terpikir tau , bila aku kumpul gambar saja macam tak best pulak sebab sebab takleh nak tulis or conteng something .. Kann dalam album gambar just boleh masukkan gambar jer .. So aku terpikir nak buat koleksi gambar dan tampal segala macam yang berkaitan dengan gambar or peristiwa tue .. Smashbooking memang mudahh .. Korang gunting la apa-apa dari majalah ke , surat khabar atau dari mana-mana sumber dan tampalll !! sangat mudahh , hehe 

Alhamdulillah , dalam masa 5 hari aku dapat hasilkan 57 photos , 57 stories melalui smashbooking !! seriuss besttt !! Jom scroll banyak-banyak !!


= 2009 / 2010 =


Hehe .. start koleksi dulu dengan tahun 2009 / 2010 ..  Hmm .. kalau difikirkan banyak la pulak keping gambar yang perlu disediakan bagi sesuatu event / moment tue .. So aku decide nak jadikan gambar-gambar tu dalam bentuk kolaj .. Jimattt .. 1 event 1 keping gambar .. hehe

  • Sebagai pengenalan , zaman kanak-kanak aku .. Mak aku bagitau time aku kecik-kecik dulu memang nakal .. Pernah sekali tue bawak pergi zoo , siap nak terjun masuk dalam kolam buaya .. Aduhai picit kang hidung tue .. haha ..  
  • Zaman sekolah menengah .. Zaman yang paling aku rindu sangatttttttt .. Banyak gila kenangan ..
  • L : Lawatan last sekolah ke 3 buah negeri : Perak , KL & Pahang .. Terdiri daripada prefect & BADAR ..
  • R : Sayonara .. Kiteorang 1 batch bergambar untuk majalah sekolah .. yang "just for you" tue kad yang diberi oleh junior masa tue .. hehehe thankss !! masih lagi simpann ..
  • L : Wedding my beloved cousin .. Time nie peranan aku memang penting .. (angkat kening kenyit-kenyit)
  • R : PLKN , speechless : memang daebakk , memang ohsem .. pengalaman yang memang tak dapat dilupakan ..
  • L : Hahaha , sempat la jugak merasa bergelar mahasiswa universiti .. USIM tetap di hati (tiru lagu usim)
  • R : FIRST step .. new life , sebagai seorang guru pelatih .. IPG Tengku Ampuan Afzan

L : Riang Ria Raya !! tema hijau kali nie .. GO GREEN katanya , hahaha
R : actually yang 2011 punya dah tue .. AFzan's Journey .. Meneruskan kehidupan sebagai seorang guru pelatih ^_^



= 2011 =

  • L : aFZan's Journey , hehe .. budak-budak yang pelbagai kerenahh
  • R : Teater Muzikal Bangsawan 3 Tun dalam Bicara Puteri Gunung Ledang
  • L : Main game kanak-kanak dengan classmates .. seriuss daebakkk .. hahaha 
  • R : Lalola Raya .. hehe , Dato CTDK balek raya Tikam Batu
  • L : Pengalaman yang bestt !! Jadi sebahagian daripada peserta yang membuat persembahan semperna sambutan Kemerdekaan & Hari Malaysia .. Bangga 
  • R : 2O12 , Pameran Seni Visual RADAR .. Bersama dengan mereka mengadakan "performance art" .. Habis 1 badan penuh dengan catt !! terpaksa botak kepala kepala .. hihi




= 2012 =

  • L : Program Bina Insan Guru (BIG) dekat Taman Negara .. Sangat NATURAL !! Best !!
  • R : hehe , 3 hari celebrate besday aku yang ke-20 .. dekat Seoul Garden , rumah & D' Lips Cafe .. Thank You semua !!
  • Sambut Aidilfitri bersama yang tersayang !! 
  • Epilog 2O12 .. World of Afzanianss (kisah kampuss) .. hahahaha
  • L : Gita Royal Masquerade Night , annual ginner GITA ^__^
  • R : Reunion KAMI , bebudak SMKAB .. Seriuss eksaited gila jumpa depa ~~
  • L : Sambutan 25 tahun Jubli Perak IPGKTAA .. Paling memenatkan tapi kepuasannya , tiktoppp !!
  • R : Musical , Sleeping Beauty & the Beast .. Ohsem !!!



= 2013 =

  • L : Event GITA 2012 .. wii ~~
  • R : Haha TQ TMF & Sammm !! pengalaman yang tak dapat dilupakan , ABPBH
  • World of Afzan 2O13 !! makin banyak ragam garamnya ~~ haha
  • L : This is Afzan .. cOol beb !!
  • R : Afzan Dancers - gua cinta sama lu 
  • L : Reunion dengan member masa sekolah rendah .. Haha masing-masing dah lain rupa ..
  • R : Kejohanan Olahraga Tahunan .. seriuss tahun nie paling besttt !!
  • L : "Kem" d'Musical .. seriuss teater nie sangat kelakauu .. sakit peruttt !!
  • R : balek kampung halaman ramai-ramai memang bestt .. ready for PBS !!
  • L : Pengalaman Berasaskan Sekolah (PBS) fasa last , SK Berapit
  • R : Bawak orang jauh jalan-jalan Penang , sekali orang dekat tue pun lupa jalan .. Sesatt , hehe
  • L : First time bertugas semasa Majlis Konvokesyen PISMP IPG .. sewang time !!
  • R : Mood raya dah sampai !! semangat nak balek raya .. hehehe
  • Raya kali nie memang bestttt .. Semua ahli keluarga pakat berkumpul .. 5 hari raya gila-gila .. keluar beraya dengan kawan-kawan , merata tempat pergi .. pagi balek tengah malam .. Esok pun macam tue , sampai berjalan pun dah macam penguin .. hahaha
  • L : 2nd wedding dalam batch aku .. Tahniah Ainaa !! Barakallahulakum
  • R : Bina Insan Guru (BIG) fasa 4 , anak angkat .. Woooo , dapat family angkat yang sporting dan ohsemmm !! memang besttt 
  • L : Hehehe , celebrated my 21st birthday with my beloved friends .. Gua sayang sama koranggg
  • R : Perkhemahan Bersepadu Unit Beruniform .. Tido dalam khemah .. wink winkk
  • L : Pesta Seni Visual OTAKKANAN (OK2013) .. Even takleh join sepenuhnya , tapi dapat membantu untuk performance art pun dah kira besttt
  • R : Kembara Fotografi ke Cameron Highland untuk subjek EDU3105 .. sejuk dan nyamann ~~
  • L : Alhamdulillah , rezeki kali nie .. Anugerah Pelajar Cemerlang
  • R : Konvokesyen Jubli Perak .. hehe berdeborr perform depan sultan ..
  • L : kalau ditanya berbeza tak raya di Kedah & Melaka ?? Yaa !! Sangat berbeza .. haha tapi best ja raya di sini .. Pengalaman baharu .. Cuma bila terdengar takbir raya teruss sebakk T_T ohhhh ~~
  • R : Annual Dinner kelas , Malam Serius Popular .. Hahahaha memang semua orang glam giller malam tue ..
  • L : Malam Simfoni Siswa Budaya sempena Karnival Lipis
  • R : Farewell GITA T_T

  • L : hahaha , bab-bab nak menjahanamkan orang memang serah kat kami .. 
  • R : Dah start cuti sekolah tapi kami tak cuti lagi .. Bertugas untuk konvokesyen IPG November ..
  • L : Wedding Anuar dan Mafuzah .. heheh gua jadi pengapit woiiii !!!
  • R : Wedding Muni & Redza .. tahniah korang !!! Wedding Yati , geng terjun parit time kecik-kecik , haha


^_^ Kalau dah minat , penat pun tak terasa walaupun berpuluh-puluh page .. hehehe .. untuk moment masa cuti sem nie rasanya nak update bila dah balek maktab nanti .. Bukan ape , alat tulis dan perkakas banyak tinggal dekat sana .. Lagi banyak stok lagi banyak benda boleh create !! haha


Member-member yang kaki smashing tolong tegur-tegur sama .. Boleh bertukar-tukar idea !! hehe Wassalam ~~






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

09 December 2013

GOLD & TURQOISE - BERGABUNG MELETUPP

Paan Zainudin | 11:07 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Aku gi kenduri dekat Penang dengan family , kenduri rumah sedara aku jugak .. perrrghhh seriuss hari ni memang banyak giller kenduri , jenuh nak atur satu-satu .. Pagi kenduri dekat kampung , petang dekat Penang pulak .. tapi yang dapat pergi dua jer .. yang lain serah dekat family aku ,  hehehe ..

Wahh dekat rumah kenduri kali nie bestt , bukan setakat nasi kenduri jer ada .. laksa , ais kacang , air tebu dan bubur pun ada !! Akibat dah terlalu kekenyangan telan nasik minyakk , so aku decide nak makan juadah tue jer .. tak mampu dah oden nak terusskkannn .. 
Wahh gold & turqoise .. actually tak plan pun nak pakai sedondon hari nie dengan sepupu aku .. orang lain sibuk makan dekat luar , kami ramai-ramai menyelinap masuk dalam bilik pengantin nak bergambau .. hehehe
Lagi kenduri .. wahahahahhh , geng terjun sawah dan mandi parit dah naik pelamin derr .. Takpa wehh , lepas ni biar anak-anak kita pulak yang meneruskan legasi kita nie , hehe .. Tahniahh Yati dan pasangan .. 






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

ANAK MAMI & ULAR

Paan Zainudin | 10:14 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum



Hahaha , jangan buat muka pelik lerr kalau banyak entri sebab pasal kawen .. Sekarang kann musim cuti sekolah , dah sah-sah laa banyak Majlis Perkahwinan sepanjang cuti nie .. dan para-para blogger pun bertungkus lumus menghupdate cerita mereka pada hari bahagia itu , termasuklah aku ... hehehehehe ..  
Yahhh , kali nie aku telah menghadiri majlis keraian hari bahagia senior IPG aku , Muni dan Redza .. Munie nie senior tua setahun dari aku , selalu jugak kena sakat budak nie .. hahaha .. Redza pulak senior 4 tahun tua dari aku dan sekarang dah pun mengajar dekat sekolah .. Bila dah jadi isteri orang nie taknak dah la kacau hang Munie .. hahaha

Cerita hari ini : 
Mula-mula aku ambik nasik dekat kaunter sikit jer tau , takut tak habis .. biasanya memang tak habis punn (pliss jangan buat terkejut) .. Pastu tetibe aku cakap kat member aku lapar lagi , seriuss aku memang lapar .. Aku pun letak la bekas pinggan aku dekat meja lain , basuh tangan dan keluar dari pintu belakang masuk balek ikut pintu depan .. heh hehh .. Yang takleh belah buat muka macam baru sampai , siap salam mak ayah diorang sekali lagi .. hahahaha .. Pergi dekat kaunter sambil buat muka seriuss amik nasi sekali lagi .. Alhamdulillahh konyanggg .. 
Barakallah Muni dan abe Redza .. Semoga perkahwinan kamu semua diberkati dan selamat melayari bahtera rumahtangga .. Takpa Muni , hang tinggai setahun ja lagi , pastu boleh laa ikut Encik Suami tue .. hihihi .. Terima kasih tauu untuk jemputan ini ..

Okehhhh
Weyy weyyy , takkan laa lepas pergi makan nasik minyak dah nak balek rumah terus .. Datang jauh-jauh nie .. Jom la pergi cuci mata sikitt .. Lagi 3 minggu pulak baru kita nak ketemu balek .. Cerita apa mau tengok ?? 
Agak lama jugak nak buat pilihan dengan kawan-kawan nak tengok movie apa .. Hmmm last-last pilih "ular" .. Layan je lahh movie Melayu .. macam best jer , macam best jerr .. Alahaii !! tak ingat pulak hari nie weekend , punya la eksaited keluarkan student card .. tup tup takleh pakai .. blerrr ~~

Citer Ular nie mengisahkan tentang Myra (Lisa Surihani) seorang wartawan jenayah yang digantung kerja telah diarahkan untuk membuat liputan di sebuah pusat peranginan di sebuah pulau. Myra yang ditemani jurukameranya, Remy (Yusry) tidak pernah menyangka tugasannya kali ini bukanlah satu tugasan biasa apabila percutian hebat yang dimenangi oleh 10 orang pemenang cabutan bertuah bertukar menjadi sebuah mimpi ngeri yang tidak terduga.

Segalanya bermula apabila ada di antara tetamu pusat peranginan itu dengan beraninya telah menyelinap masuk ke dalam hutan yang telah dipagari dengan pagar elektrik. Rambo yang panic setelah menyedari hal tersebut segera mendapatkan Encik Aziz, pemilik pusat peranginan tersebut. Ia secara tidak langsung telah menimbulkan rasa ingin tahu Myra dan Remy untuk merungkai apakah rahsia yang cuba disembunyikan oleh Encik Aziz (Namron) di sebalik kewujudan pusat peranginan tersebut.
Haha jangan tanya sebab apa mulut aku ternganga cenggitu .. " ulaqqq!!! " hahaha .. 

Yahh , rating yang aku boleh bagi untuk filem nie berapa ehh ?? errmm sebab nie filem pertama Malaysia yang berkaitan dengan creature thriller , so aku bagi 4/5 bintang je lahh .. hmmm jap-jap , aku rasa aku terpaksa kurangkan balek laa rating nie .. nak tahu sebabnya ?? filem nie banyak sangat memaparkan aksi-aksi yang tak sepatutnya .. agak luc** ..  bukan sikit tapi banyakk .. aku malas la nak keluarkan isu-isu dekat sini .. tapi macam tak patut jer , tak patut jer .. kann ?? pelik jugak macam mana boleh terlepas dari Lembaga Penapisan Filem .. hmmmmm
sekali lagi " ulaqqq !! " hahahaha


Happy Saturday semua !!




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...