25 February 2015

TOO HAVOC ??

Paan Zainudin | 12:08 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Hujung minggu merupakan masa yang sangat-sangat sesuai bagi kiteorang yang sedang berpraktikal ni nak relakskan minda , rehatkan badan taknak pikir apa-apa .. Seriuss , hari bekerja sangatlah meletihkan weyyy ..

Kebetulan hujung minggu lepas , batchmates dari Temerloh & Bentong datang melawat kiteorang dekat Kuantan nie .. Melawat tuu -- cewahhh haha .. Macam biasa , keluar gi jalan rama-ramai dekat ECM , Kuantan .. Pastu beli barang-barang nak mengajar .. Kebetulan dekat satu shop tu kiteorang nampak ada sale .. Pastu siap ada baju yang sama dalam kuantiti yang banyak pulak ..
Dah tu tunggu apa lagi .. Maka terbelilah kiteorang baju nie satu group , hahahaha .. #HAVOC sangat malam tue .. Mula-mula nak beli baju lain tau , tapi disebabkan aku merungut takde saiz aku (sadis sangatt) maka terjumpalah baju ni , hehe okey paa baju nie ..

Actually bila dah pakai baju nie pastu jalan-jalan pulak dekat mall rasa malu dohhh .. Hahahaha pakat memandang je kiteorang , macam budak nak buat show ja ..
Lepas shopping terus gi isi perut .. Lapar gila kott , dah pukul 11 malam tapi tak makan lagi .. So , destinasi nak memenuhkan tangki perut kiteorang ialah Aina Ikan Bakar Petai .. perghhh dengar nama saja dah rasa uhmmmm ~~ tergugat iman .. hahaha

Disebabkan rasa lapar tahap gaban , so kiteorang terlupa nak ambil gambar makan .. hekk hekk .. Makan lagi penting !!!

***
Pastu sehari sebelum balek raya cina , si Arif datang ke rumah .. Kebetulan rumah dia dekat sangat dengan rumah kiteorang .. Dibawaknya sejuk beku daging kambing BBQ nak masak makan dekat rumah malam nie ..  Pergghhhh , kencang perut aku tengok daging tue ..  Housemate aku yang lain pakat balek dah , tinggal aku , Akasyah & Delis .. Kebetulan si Ayie , Pijat , Sokey , Mahfuz & Khalil nak balek Kuantan , diorang pun singgah ke rumah kiteorang jugak  .. Maka meriahlah malam tue berkendurikan Lambchop blackpaper tajaan Al Faroq --  kedai makanan sejuk beku abang kepada si Arif ..
Tadaaa .. Lambchop orang bujang .. Haha , kuah blackpaper dia memang sodapp .. Yang wedges tu pulak aku goreng gitu-gitu jer .. Ingatkan dah goreng banyak tau kentang , tapi bila taruk dalam pinggan sikit pulak jadinye .. Hahh boleh la tue ..
Mahfuz , Arif , Ayie & Sokey .. Thankyou so muchh Aripp , haha .. Nak lambchop yang sedap , boleh cuba Al Faroq ~~ kedai berdekatan dengan Pusat Beli belah Megamall , Kuantan .. Cuba sekali nak lagi .. haha



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

13 February 2015

DAMAILAH KAU DI SANA TGNA

Paan Zainudin | 12:16 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Masih lagi dalam keadaan terkejut , sebak , sedih .. Baru sahaja kehilangan seorang guru agama semasa di sekolah menengah dahulu , Allahyarham Ustaz Alauddin Abdul Hak , kini dikejutkan pula dengan pemergian seorang insan , pemimpin , guru agama yang sangat disanjungi dan dikasihi , TUAN GURU NIK AZIZ BIN NIK MAT.
12 Februari 2015 bersamaan 14 Rabiulakhir 1436h , tepat jam 9.40 malam .. Dengan izin Tuhannya , para malaikat datang menyempurnakan tugas mengiringi roh Tuan Guru Nik Aziz menuju Penciptanya ..

Allahyarham Tuan Guru disembahyangkan di Masjid Tok Guru Pulau Melaka , Kota Bharu , Kelantan. Jenazah almarhum juga akan dikebumikan di sebelah pusara ayahandanya ..
Telah berdiri seorang lelaki
Hidup berbekal kecekalan diri
Walau menghadapi sejuta cabaran
Terus berpaut pada kebenaran

Namun kerana kau lelaki
Derita dapat diselindungi
Tangisanmu rahsia hati
Kesepianlah teman nan sejati
Anak : 
Ayah , kenapa kebanyakan orang yang bagus-bagus banyak meninggal dunia lebih awal ?? 

Ayah :
Anak , kalau anak berada di taman bunga. Bunga apa yang akan anak petik ??

Anak :
Bunga paling cantik !!


Walaupun sayu hati dengan pemergianmu ..
Namun kami redha ..
Berehatlah wahai murabbi ..
Lepaskanlah lelah perjuanganmu ..
Damailah engkau di sana di sisi sang Pencipta

TUAN GURU NIK AZIZ NIK MAT , damailah dikau di sana ..




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

12 February 2015

KIMCHI DALAM PERUT

Paan Zainudin | 8:34 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Semenjak duduk berpraktikum dekat Kuantan nie , tak berhenti-henti aku serbu tempat makan dekat sini .. Harapan nak turun beberapa gram berat badan tu memang takde chance , jangan harapp laaa .. Aku ni dah beberapa hari dah menginap nak mencekik makanan negara Winter Sonata tue .. Tambah-tambah pulak lepas tengok Roomate , Running Man .. Omo omo , kecur air liur wehhh ...
Finally , geng housemate pergi jugakk ke sini .. Seoul Garden dekat Berjaya Megamall , Kuantan .. Ahhh ohsem , dah lama tak pergi sini .. Memang aku nak mencekikkkk sepuas-puasnyaa ..
Ni semua part aku .. Tak termasuk lagi yang member-member punya , hehehe .. Habis okehhh .. Kimchi , bulgogi , ramen , kimbap dan lain-lain .. Ni baru hidangan pertama , ada lagi nihhh ..
Bakor jangan tak bakor ..
Muka-muka sebelum .. Tak telan lagi benda alah yang penuh dengan pes soya nie .. Lambat benau nak membakar daging-daging nie ..
Jemputtt makannnn 
Sumbat , jangan tak sumbattt .. aku memang suka makan daging dengan sayur greeny nie ..  
Kimchi dekat sini takde laa semasam jeruk teruk macam kimchi original dari Korea yang aku makan tue .. Kalau yang ori tue 4 ,5 hari aku sendawa pun still rasa lagi feel dia .. wekk wekk .. haha
Geng perut 4 tangki dah surrender .. Takleh gi dahh .. Last-last sumbat pencuci mulut jer .. Pastu nak berjalan keluar pergi tempat parking terseksa gila .. Perut penuh sampai takleh nak gerak dah , Hahaha .. Next time terjah tempat lain pulak ..



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...