24 July 2015

KELUARGA AFZAN KEMBALI BERAYA

Paan Zainudin | 8:28 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum



Yeahh .. sekarang tiba masa beraya di Afzan pulakk .. KELUARGA AFZAN KEMBALI BERAYA .. raya yang terakhir di sini , sob sob .. Tapi takpe , tahun nie diberi peluang beraya bersama-sama dengan lecturer , member , junior & everibadi .. Biasanya selalu clash program takpun praktikum .. seriuss sedihh ..

Kali nie diorang buat dua program dalam satu hari .. Sambutan Hari Guru dan Hari Raya peringkat IPGKTAA ..Jimat masa , wang dan tenaga .. Bagus !! haha
Geng-geng pra ambik tempat dulu .. Orang tengah bermajlis dekat dalam korang dekat luar yeaa .. termasuklah aku .. hahaha photografer tak official ..
Mini , Liza & Azam .. sahabat since mula-mula masuk IPG walaupun course lain-lain .. Azam dah 3 tahun duduk satu aras dengan aku .. Kiteorang memang rapat .. Tambah time nak menepung masa prank birthday .. perghh sampai pukul 2 pagi kiteorang semua buat part time .. haha
GITA junior .. Junior kiteorang yang baru masuk bulan lepas .. So proud dengan diorang semua .. Perform sketsa masa hari guru .. "ABCDEFGHIJKLMN" haa tu lah tajuk diorang .. Kalau nak tanya tajuk tue kena tanya Balqish & Mira sebab diorang yang buat skrip .. haha .. Aku tolong-tolong latih .. Cewahh padahal cakap je la ko malas nak menaip panjang-panjang dalam nie .. hehe ..
Mai .. mai .. lemang dari Jabatan Ilmu Pendidikan .. Seriuss sedapp .. Lemang dia rasa padat , uhmmm dan berlemakk .. perghh !! haha
Sebusy-busy aku jadi photographer , aku takkan lepaskan peluang bergamborr .. hahaha .. Okehh yang sebelah atas kiri tu pensyarah aku , En Yus @ Abe Yus .. Antara lecturer aku yang sporting dan redha dengan diriku yang amatlah gila , haha .. Yang atas tengah tu kawan gaduh aku setiap hari .. Kalau tak bergaduh tak sah , si Lai .. Atas kanan pulak junior , Hariz .. Duduk satu blok & kaki tengok movie sekali .. Kalau dengar orang jerit malam-malam tu bukan sebab aku yea .. Tapi sebab dia , jerit terkejut tengok movie hantu .. hahaha .. 

Bawah kiri nie my teammate , Fir .. Dah bertahun kerja sekali dalam GITA .. Komitmen dia sangat tinggi walaupun kau gila-gila bhaa , haha .. Yang tengah baju pink nie Miyoi , staf dekat unit GERKO .. Aku kenal dia sebab dia suami kepada kawan baik aku Ikan Ficha .. Dan yang terakhir lecturer aku yang boleh tahan sporting haha , En Jamil .. Kalau bab bergambar aku dengan dia memang tak payah cakap .. Macam-macam gaya automatik kiteorang boleh buat , haha ..
Dengan junior dari unit PAI , Ostad Zharfan & Syaqir .. Aku pun ostad jugakkk .. Kadang-kadang menjadi , kadang tak .. haha
Hahaha dengan geng-geng terencat akuu .. Pantang duduk sekali tiba-tiba saraf neuron kiteorang jadi tak betul .. Ni pun naseb baik depan orang ramai .. sopan sikit .. haha
Hazim kau hijauuu .. haha
Kelas kiteorang kena jaga gerai mee sup & mee kari untuk Jabatan Hal Ehwal Pelajar HEP  .. Memandangkan aku jadi photografer jalanan , jadi aku tak jaga gerai .. haha alasan ! Nampak si Wakas , Kasah , Nad , Nida , Anis ngan Ana ja jaga gerai .. mana yang lain ?? hehehe padahal ada je kat belakang .. Kang kena cepukk nanti ..
Zami , Am , Akmal & Lai .. Geng Anak Dato' celupp .. haha celupp ..
Actually kiteorang nak ambil gambar ikut tona warna , tapi tetiba si Armaan (silver) mencelahh .. Adoii spoil gambor , haha ..
Makann korangg .. makann ..
Non-malay pun celebrate majlis hari nie .. thanks kalian-kalian ann .. hehe
Persembahan selingan masa jamuan hari raya .. Sebut pasal persembahan nie actually aku dengan member aku ada buat persembahan tarian joget hari raya lepas persembahan sketsa awal majlis tadi .. Nak dijadikan cerita sebenarnya kiteorang kena perform masa tetamu tengah makan , macam persembahan atas nie .. Time persembahan sketsa kiteorang pun pergi laa ambil makanan dekat setiap booth .. Tengah-tengah ambil tetiba diorang cakap persembahan tarian lepas sketsa .. Perghhh terkejut kalut kiteorang .. Pakat berterabur lari belakang pentas .. Kalau songkok tu aku pakai ambil je songkok orang , haha .. Naseb baik masa perform step tak berterabur sebab kiteorang tak ready , sibuk ambil makanan .. hahaha ..
Aiyaaa , amoi pun berayaa maa .. haha .. yang kumbang baju macam tak seragam tu jangan nak feeling chinese yea walaupun kau dari unit Bahasa Cina Syamil & mata kau sepet Iz .. haha
Naimmmm , Pijatttt , Arepppp .. Aku memang lemah kalau ambil gambor pegang perutt .. haha
Our lecturers from Jabatan Sains Sosial , En Johan , En Zamani MnP & En Zamani Ibrahim
Unit Pendidikan Islam Semester 8 .. Semua-semuanyaaa sahabat gue ..
Teslian kecuali Lai .. haha
Classmates tersayammmm .. 5 tahun dah bersama .. Tak cukup korum lagi nie , 5 orang takde .. Sedetik bersama seabad terasa .. Dengan tutor kiteorang En Fauzi ..
Unit pra sekolah peribumi .. Yaa roommate pun ada ..
My super duper junior .. unit psv & muzik .. Ramai yang dari Sabah Sarawak .. baguss baguss ..
Junior TESL muda setahun .. haha
Nampak hasil study dekat IPG nie ?? hahaha masing-masing bersama dengan pasangan .. Barakallah Una & Fathi , Jimmy & Ilah , Nida & Ijat ..
Diorang memang tak boleh duduk sekali .. Kalau ada memang hiruk pikuk tempat tue .. haha Alice , Lina , Liza , Wawa , Kinah , Mizah , Fifi ..
Sebenarnya kiteorang tak puas menari tadi .. Sebab tu sambung menari dekat sini pulak .. hahaha .. my juniors dari unit TESL .. 

Finally dapat jugak celebrate Hari Raya bersama-sama untuk tahun akhir nie .. Serius rasa sebak & sedih lepas habis majlis nie .. Aku antara orang yang terakhir balek lepas habis majlis nie .. InsyaAllah semua nie akan jadi kenangan lepas nie .. Nanti bila dah masuk sekolah lain pulak dah suasana sambutan hari raya .. Yupp , semua nie akan jadi kenangan ..

SELAMAT HARI RAYA . .





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

20 July 2015

PENANG BERAYA PULAK NAA

Paan Zainudin | 8:26 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Nampaknya raya bukan setakat sampai raya ketiga jer .. Kita sambung lagii raya !! hahaha jenis tak ingat nak balek kampus .. Padahal esok dah habis cuti , hehe .. Kali nie beraya di Penang pulak .. Macam biasa tempat wajib , dekat rumah nenek Hafiz ..
Dengan member-member diorang .. Seriuss sedihh bohh .. kenapa aku sorang yang rendahhh T_T .. Pastu kena duduk tepi sekali .. sob sob takpe , abam redha .. Demi bihun sup letupp dekat rumah nie .. abam sanggup , hahaha ..
Yahh , sorang member dah jadi retiss .. Korang dah tengok video klip Hafiz belum ?? nahh bukak link nie 


Yang takleh belah siap dah jadi lagu OST Jodoh Ke Uolls raya hari tue .. perghh hebat kau pihh .. haha raya raya ..
Kebetulan dekat Esplanade Penang ada buat pameran Tarnsformers Street Art .. Haa tunggu lagii , abam Optimus Prime dengan Bumblebee dah tunggu .. Ko boleh terjegatt lagi .. Tapi dari jauh je la bole tengok , ada pengawal pulak yang jaga .. Takut kau panjat naik la tue , hahaha .. Asalnya ais jagung yang kiteorang makan tu keras lagi , tapi bila dah duduk dekat tengah panas nie perghh ekspress nauu dia cair .. Puas nak menelann ais tue ..
Sambungg jalan-jalan raya .. Singgah ke rumah mak sedara Murshid .. Makan spagetti dengan mee basah .. Perghhh sedappp .. Nak tambah tapi macam segan sebab .. sebabb .. oke tutttt , hahaha .. Naseb baik tuan rumah tak nampak aku buat mee macam tue , hehe ..

Kita sambung beraya dekat Penang Street Art pulak .. Biar sampai lebam kaki .. haha
Yeayyyy .. hiiiii .. wooooo .. ohh no darah turun kepala .. haha pitamm pitamm ..
Dik , tolong bawak moto nie laju-laju dik .. tolongg .. ada orang nak culik abam bawak lari pergi Thailand .. tolong dikk , diorang tengah kejar abamm ..
Bye dikk .. Setakat nie ja abam beraya dekat kampung dik .. Abam dah nak kena balek kampus .. Sekejap je cuti diorang bagi dik .. Takpe dik , doakan abam selamat sampai yea .. Abam rasa abam naik basikal nie lagi cepat sampai dari kereta-lori -bas .. Sebabnya atas highway jem dikkk .. Memang jem la satu badan nanti .. hahaha





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

19 July 2015

KETUPAT CICAH SUSU

Paan Zainudin | 8:22 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Selamat Hari Raya .. Hari untuk kita bersuka ria .. Selamat kami ucapkan .. Untuk kita hingga sampai tahun depan .. lalala ..

Haha Selamat Hari Raya semua !! Minal aidil wal faizin .. Maaf kalau ada salah silap atau terkasar bahasa sebelum nie .. Semoga kita semua saling bermaafan insyaAllah .. Ceritera raya bermula .. Meh kita menulihh sampai lebamm .. hahaha
Alhamdulillah .. tahun nie dapat bersama-sama dengan keluarga menyambut hari raya .. Seriuss rasa bahagia tak dapat nak diungkap bila dapat berkumpul ramai-ramai .. Ayah pulak dapat postpone tarikh kimo dia lepas raya nie .. Alhamdulillah ..
My cousins .. Antara cucu-cucu yang tak reti nak duduk diam .. Kalau bab nak bising hiruk-pikuk memang serah dekat kami berempat , haha
Dua orang sepupu aku nie bakal bertukar status hujung tahun nie .. Alamak , membesar bersama tapi diorang yang naik pelamin dulu .. Takpe paan takpe .. Fahami diri sendiri ..  #kipidap #dongibab
Dengan Chu (Mak Su) & Pak Su .. Antara orang yang jaga aku masa kecik dulu .. Time tu Chu belum kawen jadi dia duduk dengan mak ayah .. Lepas dah ada family sendiri Chu tinggal dengan suami .. Tetiba ja adik photobomb .. Oleh yang demikian agak menakutkan sikit muka dia .. hahaha bukan abang saja-saja blurkan k ..
Sekarang tiba masanya turn beraya dengan member-member pulak .. Memang wajib raya 1st raya dengan member kampung dari tengahari sampai la ke petang .. Nak perkenalkan ke sorang-sorang ?? haha .. Si Basyar yang pakai baju pink kira senior masa aku sekolah rendah .. Tapi still contact sampai sekarang .. Abam sado tu siap bukak gym lagi dekat Tikam Batu nie walaupun keje dekat KL .. Boleh datang dekat Stab Stone Gym & Fitness kalau rasa nak sihat .. Aku takpe dah sihat dahh .. hahaha .. Yang sebelahnya pakai jubah kaler sama macam aku tu sahabat sekecik sebesar dari setat darjah 1 sampai la sekarang , Ayie .. Tak plan pun nak pakai warna sama tahun nie .. Tapi aku tau baju aku lagi havoc berkilat-kilat sebab cuci pakai sabun Joy .. hahaha
Dua-dua orang bunga nie duduk dekat dengan kampung aku .. dan diorang jugak la satu sekolah menengah dengan aku .. Yang kiri tu junior setahun , Jiah .. Sekarang nie pun study dekat IPG Ipoh .. Kira jadi junior cikgu jugak lah .. Yang kanan plak insyaAllah bakal engineer , Syima .. Tengah intern sekarang , tak lama lagi dah nak habis dahh .. 

Besau-besau kawan aku semua .. Dulu ingat lagi time kecik zaman kalau berhingus terus sedut balek , hahaha .. settle raya pertama .. Raya kedua pulak family aku buat makan-makan dekat rumah .. kalau sebut openhouse nie macam havoc sangat pulak , haha .. Macam biasa menu wajib setiap tahun = MEE SINGAPORE .. haa ingat bihun saje ada singapore ?? hehe .. Dari awal pagi lagi kiteorang berperang dekat dapur .. Finally siap jugakk .. Dalam tengahari macam tue baru la tetamu pakat datang ..
Sampai ke malam orang datang beraya .. Hahaha .. Biasanya sebelah malam nie geng-geng sedara mara yang datang .. Diorang pergi beraya dekat rumah orang lain dulu pastu baru datang rumah .. Boleh duduk borak-borak lama sikit .. Ni la antara mak-mak sedara yang aku ada sekarang .. Atuk nenek sebelah mak ayah dah takde .. Jadi dekat diorang la tempat aku menumpang kasih .. sob sob sobb .. Mak dah mengantuk ehh mata macam tue ?? hehehe
Settle raya kedua sambung raya ketiga pulakk , haha .. Memang setiap tahun tentatif hampir sama .. Nak jumpa member sekolah menengah pun dalam setahun sekali ja .. Sebab semuanya pakat study .. So, hari raya ketiga nie kiteorang habiskan sehari suntuk raya sama-sama .. Ajim yang sebelah kiri insyaAllah jurutera kimia .. kann ?? hahaha seriuss aku jeles tengok spekmata hangg .. Naseb badan aku bolaatt ja takleh nak pakai , hahaha .. Paklah yang sebelah kanan lagi laa .. Dah duduk Mesir study medik , rumah dekat Shah Alam .. Boleh jumpa time raya ja .. Memang dari dulu sampai sekarang saiz macam tue .. Yang ni pun aku jelesss , haha .. 
Openhouse wajib setiap tahun dekat rumah Al (sebelah aku) .. hehehe .. Sekali aku pandang gambar nie , fuhh rasa macam kegembiraan persahabatan tue ada sekeliling aku .. I'm so happy bruhh .. Keep it up !! Jangan berbalah & bercerai berai .. Sampai ke anak cucu kita bersahabat .. InsyaAllah .. 


Ase macam sampai raya ke-3 je boleh menulis sebab rasa kenyang sangat pergi beraya .. Makan itu makan ini .. Tak leh nak bangun dahh .. Haaa tulun tulun .. hehehe SELAMAT HARI RAYA semua ..





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...