19 July 2015

KETUPAT CICAH SUSU

Paan Zainudin | 8:22 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Selamat Hari Raya .. Hari untuk kita bersuka ria .. Selamat kami ucapkan .. Untuk kita hingga sampai tahun depan .. lalala ..

Haha Selamat Hari Raya semua !! Minal aidil wal faizin .. Maaf kalau ada salah silap atau terkasar bahasa sebelum nie .. Semoga kita semua saling bermaafan insyaAllah .. Ceritera raya bermula .. Meh kita menulihh sampai lebamm .. hahaha
Alhamdulillah .. tahun nie dapat bersama-sama dengan keluarga menyambut hari raya .. Seriuss rasa bahagia tak dapat nak diungkap bila dapat berkumpul ramai-ramai .. Ayah pulak dapat postpone tarikh kimo dia lepas raya nie .. Alhamdulillah ..
My cousins .. Antara cucu-cucu yang tak reti nak duduk diam .. Kalau bab nak bising hiruk-pikuk memang serah dekat kami berempat , haha
Dua orang sepupu aku nie bakal bertukar status hujung tahun nie .. Alamak , membesar bersama tapi diorang yang naik pelamin dulu .. Takpe paan takpe .. Fahami diri sendiri ..  #kipidap #dongibab
Dengan Chu (Mak Su) & Pak Su .. Antara orang yang jaga aku masa kecik dulu .. Time tu Chu belum kawen jadi dia duduk dengan mak ayah .. Lepas dah ada family sendiri Chu tinggal dengan suami .. Tetiba ja adik photobomb .. Oleh yang demikian agak menakutkan sikit muka dia .. hahaha bukan abang saja-saja blurkan k ..
Sekarang tiba masanya turn beraya dengan member-member pulak .. Memang wajib raya 1st raya dengan member kampung dari tengahari sampai la ke petang .. Nak perkenalkan ke sorang-sorang ?? haha .. Si Basyar yang pakai baju pink kira senior masa aku sekolah rendah .. Tapi still contact sampai sekarang .. Abam sado tu siap bukak gym lagi dekat Tikam Batu nie walaupun keje dekat KL .. Boleh datang dekat Stab Stone Gym & Fitness kalau rasa nak sihat .. Aku takpe dah sihat dahh .. hahaha .. Yang sebelahnya pakai jubah kaler sama macam aku tu sahabat sekecik sebesar dari setat darjah 1 sampai la sekarang , Ayie .. Tak plan pun nak pakai warna sama tahun nie .. Tapi aku tau baju aku lagi havoc berkilat-kilat sebab cuci pakai sabun Joy .. hahaha
Dua-dua orang bunga nie duduk dekat dengan kampung aku .. dan diorang jugak la satu sekolah menengah dengan aku .. Yang kiri tu junior setahun , Jiah .. Sekarang nie pun study dekat IPG Ipoh .. Kira jadi junior cikgu jugak lah .. Yang kanan plak insyaAllah bakal engineer , Syima .. Tengah intern sekarang , tak lama lagi dah nak habis dahh .. 

Besau-besau kawan aku semua .. Dulu ingat lagi time kecik zaman kalau berhingus terus sedut balek , hahaha .. settle raya pertama .. Raya kedua pulak family aku buat makan-makan dekat rumah .. kalau sebut openhouse nie macam havoc sangat pulak , haha .. Macam biasa menu wajib setiap tahun = MEE SINGAPORE .. haa ingat bihun saje ada singapore ?? hehe .. Dari awal pagi lagi kiteorang berperang dekat dapur .. Finally siap jugakk .. Dalam tengahari macam tue baru la tetamu pakat datang ..
Sampai ke malam orang datang beraya .. Hahaha .. Biasanya sebelah malam nie geng-geng sedara mara yang datang .. Diorang pergi beraya dekat rumah orang lain dulu pastu baru datang rumah .. Boleh duduk borak-borak lama sikit .. Ni la antara mak-mak sedara yang aku ada sekarang .. Atuk nenek sebelah mak ayah dah takde .. Jadi dekat diorang la tempat aku menumpang kasih .. sob sob sobb .. Mak dah mengantuk ehh mata macam tue ?? hehehe
Settle raya kedua sambung raya ketiga pulakk , haha .. Memang setiap tahun tentatif hampir sama .. Nak jumpa member sekolah menengah pun dalam setahun sekali ja .. Sebab semuanya pakat study .. So, hari raya ketiga nie kiteorang habiskan sehari suntuk raya sama-sama .. Ajim yang sebelah kiri insyaAllah jurutera kimia .. kann ?? hahaha seriuss aku jeles tengok spekmata hangg .. Naseb badan aku bolaatt ja takleh nak pakai , hahaha .. Paklah yang sebelah kanan lagi laa .. Dah duduk Mesir study medik , rumah dekat Shah Alam .. Boleh jumpa time raya ja .. Memang dari dulu sampai sekarang saiz macam tue .. Yang ni pun aku jelesss , haha .. 
Openhouse wajib setiap tahun dekat rumah Al (sebelah aku) .. hehehe .. Sekali aku pandang gambar nie , fuhh rasa macam kegembiraan persahabatan tue ada sekeliling aku .. I'm so happy bruhh .. Keep it up !! Jangan berbalah & bercerai berai .. Sampai ke anak cucu kita bersahabat .. InsyaAllah .. 


Ase macam sampai raya ke-3 je boleh menulis sebab rasa kenyang sangat pergi beraya .. Makan itu makan ini .. Tak leh nak bangun dahh .. Haaa tulun tulun .. hehehe SELAMAT HARI RAYA semua ..





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...