28 June 2015

REHLAH RAMADHAN

Paan Zainudin | 8:22 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Yeayyy dah berpuasa .. Hahaha .. Alhamdulillah , sempat bertemu Ramadhan tahun nie .. Tapi dalam hati ni jangan laa pulak asyik nak ingat raya saja haha .. Puasa nie sebenarnya mengajar kita menjadi lebih aktif dan produktif .. Bukannya makin lemah asyik nak tidur je .. Betul kan ??

Oleh yang demikian bagi kami anak-anak Dato' celup nie telah mengambil keputusan dan tindakan untuk mengadakan rehlah sempena bulan ramadhan nie .. Lawatan ke rombongan ke lebih kurang je maksudnye .. Destinasinya ialahhh Bukit Tinggi !! dalam Pahang jugak alkisahnya ..
Nak pergi oversea time bulan puasa nie macam over terlebih sangatt .. Jadi dekat sini kita feeling-feeling semacam lebih sikit .. Tengok panorama omputih pun jadi laa .. Actually tahun lepas pun dah pergi dah Bukit Tinggi nie -> ... <- Tapi time tu memang tak plan langsung .. Pergi secara mengejut je , haha .. Kali nie kiteorang plan siap-siap ..
Okeyy abam payung gambar abang sekali ..
#kipidap   #dongibab   #yukenduit
Kes Bukit Tinggi bergegar bukan sebab kami saja yang berlompat .. Tu haa kiri kanan tepi kiteorang nie , ramai yang lompat .. Mau tak patahnye jambatan nie .. haha
Lepas tu serbu pulak Japanese Tea House .. yang nie memang aku surrender .. hilang dah produktiviti aku tue .. tempat memang berbukittt .. mau aku tak semput .. Ingatkan aku sorang , tue haaa yang lain pun lebih kurang .. hampehh ! haha
Abam belanja gambar sikit ..
Kalau dah dekat dengan Keyell ni takkan la tak singgah bruhh .. Haruss laa .. Kiteorang siap sempat berbuka dekat Ampang .. Tu pun berapa minit lagi je nak azan .. Ingatkan main tapau nasi je dalam kereta .. Singgah di Jalan TAR sudah menjadi satu kewajipan time bulan puasa nie .. Orangnya perghh ramai giller , macam esok nak raya .. Naseb baik la aku sempat grab baju melayu nak pakai time raya nanti .. Bukan apa , stok tak banyak takut habis jaa .. Jadi ambil siap-siap .. hehe 

SELAMAT BERPUASA .. SELAMAT HARI RAYA


- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...