02 November 2014

JOURNEY TO BUKIT TINGGI

Paan Zainudin | 5:36 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum



Salam November .. Cewahhh hahaha .. Misi berjalan sampai tercabut lutut kaki masih lagi diteruskan .. Kali nie ke Bukit Tinggi pulak , adoOi semangat betul diorang nie pergi jalan-jalan .. haha .. Gua follow jer , follow ..

Nie kira first time aku jejakkan kaki ke Bukit Tinggi , bukit-bukit lain semua dah jejak  .. Bila dah sampai jer dekat pintu masuk semua orang dah pakat pening , mana satu nak pergi dulu nie .. Okeh dah decide , last-last pilih Japanese Tea House dulu .. 
Bila tengok suasana dekat sini , waaaa nyaman tenteram lagi syahdu duduk dekat sini .. Seriuss tenang dengan kehijauan pokok , ada pulak kolam air pushh pushh .. Seriuss best !! Nampak tak ke"over"an orang yang dah lama tak pergi tempat sejuk .. hihihi 
Angan-angan memang nak buat seketul kolam nie bila dah ada rumah sendiri nanti .. Boleh main jengkek-jengkek dengan anak atas batu nie , haha .. Kalau terjatuh terus masuk dalam kolam x__x 
Kecil jer Japanese Tea House nie .. Rasa kalau 10 orang duduk memang boleh runtuh .. haha
Asalnya nak sewa pakai jugak baju jepun nie .. Tengok charge sewa dia macam ehmm ehmm je , last-last tak jadi .. Senang cerita ambil je gambar dengan orang yang pakai kimono tu .. haha .. Yang pakaian lelaki orang panggil  apa ehh ?? Tau kimono je , pakaian perempuan Jepun .. Ke sama je nama ?? hihi .. 

Habis round satu kawasan kiteorang pergi pulak ke tempat ala-ala Perancis tu .. Lupa dah nama , haha ..
Bergambar di hadapan pintu masuk adalah WAJIB .. haha
Begitu juga dengan gambar lompat , hahaha .. Jap , aku tak pasti dan aku musykil , kenapa aku lompat macam tu ehh ??  hmmm hmmm .. hehe
Boleh pulak nak memegang-megang swan nie .. Sekali kena ngap , ada jugak yang nak menjerit dengar satu tempat nihh , haha .. Aktiviti makan-makan di atas nie terpaksa ditangguhkan dahulu memandang harga makanan di sini terlalu murah , jadi kami decide nak makan makanan yang paling mahal dekat kaki bukit nanti .. ada faham ?? hehe
Sayonara Bukit Tinggi ~~ Cantik , menarik , tenang dan nyaman di sini .. Ni kalau buat shooting pre-wedding dekat sini nie , pergghhhh memang marvellouss .. Thanks guys usung aku ke sini .. Kalau nak daki sorang-sorang nie memang susah nak sampai nie , haha ..






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...