20 February 2014

NA NA NA GANU KITERR ~~

Paan Zainudin | 7:24 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Hehh hehh hehh , kemain semangat letak gambau awal-awal dekat tepi pantai .. saja nak amik mood nak update blog .. kebetulan aura pergi Terengganu tak hilang lagi .. Rasa macam dalam citer Percy Jackson jer , hadap laut dalam nie .. hehe 

Okeyy korang , aku baru jer balek dari Lawatan Ilmiah Pendidikan Jasmani dan Sukan ke 2 institusi sukan dekat Terengganu , Universiti Malaysia Terengganu (UMT) & Majlis Sukan Negeri Terengganu (MSNT) .. Kebetulan untuk lawatan nie aku jadi pengerusi , jadi memang sibuk dan kebusyan laa nak handle satu persatu prosedur nak uruskan lawatan nie .. Tapi aku memang tak lupa dekat ahli jawatankuasa bawah aku yang banyak buat kerja dan siapkan tugasan .. TQ so muchh wehh !!

Kiteorang bertolak dalam pukul 4.30 pagi .. Makk aihh giller awal bebenor , sebab nak kena ada dekat sana sebelum pukul 12 .. Memang tak tido la aku malam tue , stay sampai pukul 4 pagi .. Bila nak mandi , terjerit-jerit sebab sejukk .. hahaha 
Sampai jer dekat UMT , kiteorang terus adakan taklimat dan slot perbincangan bersama dengan Pusat Sukan UMT .. Kalau tengok dari segi diorang punya pengurusan , fasiliti dan segala yang berkaitan , perghh memang tiktop ahh .. terbaikk ~~
Sudah menjadi suatu kewajipan untuk bergambar beramai-ramai .. Hijau hari nihh ..
on your markk , get settt .. hahaha , orang tengah sibuk beri taklimat yang kiteorang nie semangat nak try track dekat sini .. seriuss besaqq ..
perghhhh , ni lah salah satu kemudahan sukan yang aku tengok pun macam nak telan air liur 10 kali tak lepas .. terbaik ahh .. tu belum yang lain lagi .. Rasa macam nak berkuak kupu-kupu , lentang jer dalam kolam tue .. awesome ~~
peace yooOo ~~ 
Sayang nya wehh tak sempat nak berjumpa dengan kawan-kawan aku dekat UMT , diorang ada kelas .. Dah lepas sesi di UMT , kiteorang terus bergerak ke tempat penginapan kami , Scout Inn .. Tak jauh punn , dekat Pantai Ketapang jer .. Dia punya servis dan penginapan , okey & not bad ^__^ siap ada aircond gi .. hehe ..  Alahai sorang tue , dah bertongkat pun sanggup datang ke mari .. haha
Kalau dah menginap dekat tepi pantai apa tunggu lagi ?? Jomm ahhh , haha .. Cantik air laut dia ..
Wuuuu sodappp .. Nak lepas ketagih dekat pantai punya pasal , sanggup tido haha .. Nak mandi berenang tak boleh pulak sebab ombak terlalu kuat dan kecerunan pantai nie agak dalam ..
weyyy weyy .. kalau dah datang ke Terengganu tapi tak makan makanan nie memang menyesal la derr .. Ikan Celup Tepung in the house !! haha .. Mula-mula aku order sepinggan jer tau .. tapi bila dah rasa sekali dengan cicah sos , terus topup lagi sepinggan .. hahahaha
Letih giller badan , sebab petang tadi dah habis energy main pantai dan berkejar-kejar dengan diorang .. Sebelah malam pulak kiteorang pergi ke Pantai Batu Buruk .. makan-makannn !! hehehehe
alaa , dah malam memang tak nampak la pantai .. nampak pasir pun jadi laa ..
Keesokan hari , arghhh lapar gillerrr .. Sampai jer dekat lokasi breakfast kiteorang (TELTTRAC) terus ceduk makanan .. Lapau wehh lapau .. Padahal semalam kemain banyakk melantak macam-macam ..
Sesi ke-2 kiteorang hari nie pulak di MSN Terengganu .. tentatif pun sama jer macam dekat UMT dan kiteorang banyak discuss pasal pengurusan sukan dan atlit .. Ye lahh , MSNT kan selalu hasilkan atlit-atlit yang bermutu tinggi .. Tambah-tambah time bertanding SUKMA .. hehehehe
Lepas jer taklimat terus diorang bawak pergi ronda-ronda area MSN .. dalam banyak-banyak tempat , yang nie paling tertarik sekali .. hehe .. Memang lengkapp gim dekat sini .. Semua benda kiteorang nak cuba ..
Sebelum bertolak balek ke Lipis , harus laa singgah ke Pasar Payang .. Kalau dekat Kedah , orang panggil Pekan Rabu , dekat sini pulak Pasar Payang .. Haa macam-macam ada .. Macam tebal je poket ni nak beli barang macam-macam , haha .. Tapi kan aku cakap , seriuss arr tak puas datang 2 hari je dekat sini .. Patutnye seminggu , baru puass berjalan .. hehehehe




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

19 February 2014

DIA MESTI KENA

Paan Zainudin | 6:14 PM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Misi bermula ~~ hahaha takleh belahh aa kau Put pakai topeng tue .. Apa yang dekat tangan tue ?? Tepat jam 11.59 pm , pemangsa pun mula bergerak mencari mangsanya .. heheheh siap main passcode lagi : DIE .. Kau hadoOo ?? haha
Haaa nahhh amik kauuu .. ni buah diaa .. gerammm sangattt .. punya lama aku tunggu dekat depan pintu kau tak keluau , sibuk buat esaimen sangattt .. nahh ambikkk .. hahahahah
Hahahaha , sekali dengan pemangsa pun kena .. habisss .. Mangsa (si berbaju biru) sudah mengenai sasaran .. Status : DONE .. hehehe
Happy 23rd Birthdayy Am !! Naseb baik kek ni tak kena tepung jugakk .. Habis bertepung kiteorang satu badan .. Hardcore punya belasahh ..
Jomm makannn .. hai Put , dah puas ke pakai topeng tu ?? hehehe 
merah ang depa malam nie ..
Alhamdulillah , rezeki lagi malam nie .. Gulai tempoyak ikan patin .. slrrppppppp ~~ original dari Temerloh , orang bagi .. hehehe .. Pukul 1.30 am makan nasi , japgi pukul 4.30 dah nak gerak pergi Terengganu .. Jom kita bersupper dulu ~~ Owhh terlupa pulak , sekali lagi - HAPPY BIRTHDAY IZHAM MOHTAR .. 




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

17 February 2014

TEATER BIDASARI : KEPUASAN YANG OHSEMM !!

Paan Zainudin | 7:31 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Alhamdulillah , Yessss .. akhirnya dapat jugak menonton pementasan teater Bidasari .. Dari hujung bulan satu haritu aku beli tiket , tengah bulan 2 baru boleh menonton .. Lamanya nak menunggu .. Alhamdulillah, perancangan nak datang ke sini beramai-ramai akhirnya berjalan dengan lancar .. Sambutan nak memenuhi kuota tiket yang aku sediakan sangat-sangatlah memberangsangkan sampaikan ada yang nak tempah pun dah tak boleh , sebab dah penuh =( .. sori sangat-sangat guys , next time kita anjurkan lagi k ..
jeng jeng jengg ... tiba-tiba mata semua orang jadi sepet .. hehehe
owhh lupa pulak nak tunjuk poster pementasan nie .. ohh Fathia ~~ hahaha
Dekat kawasan lobi diorang ada letak poster watak-watak dalam pementasan nie .. Alang-alang kiteorang datang awal , conquer dulu ler .. heh heh hehh .. Dari kiri Tengku Iskandar , Tengku Indra dan Bidasari .. Yang 2 orang kat tengah tue memang tak tahu dari mana :p
Alamakkk , fathia !!! ayu nyer ~~
alamakk , mamat nie menggatal lagi .. hahahah
besauuu punya background poster diorang letakk
yahhh , 15 minit lagi sebelum persembahan nak bermula , selfie ramai-ramai dulu ..
owhh selfie lagi .. heheheh
kali nie memang rasa ohsemm sangatt .. duduk seat depan stage .. OMG sangatt puasss .. 
memang boleh nampak seketul-seketul muka pelakon-pelakon tue .. haha
Nie antara babak-babak dalam pementasan teater Bidasari nie .. Okeyy gambar nie ehsan dari google .. cheq tak curi-curi amik gambar time pementasan , kalau tak konpem kena laser hijau .. haha

Part inang istana memang kelakau giller .. nak pecah perut aku ketawa dibuatnya .. hahahah .. time awal-awal pementasan tue agak kureng sikit .. tapi bila dah tiba part permaisuri , baru la rasa bahang nyer - feel tu dah sampai dan ending teater nie aku boleh bagi 4.5 bintangg Daia !! hahaha memang tip top giller !!
haaa dah habis baru boleh amik gambar ~~ tahniahh semua krew produksii !! korang tidak mengecewakan kami ..
klik klikkk .. bersama dengan pelakon-pelakon Bidasari .. Aiman Hakim , Fathia (nak pengsann) , Hairul Azreen dan Kak Engku .. Tahniahhh .. hehe takleh nak lama dekat sini sebab jam pun dah pukul 12.00am , nak gerak balek Lipis pulakk .. 

memang puass , tu jer boleh cakap .. heh heh hehh









- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

14 February 2014

ANUGERAH KOLEJ KEDIAMAN

Paan Zainudin | 7:23 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum



Hari tue , unit Kolej Kediaman IPGKTAA ada buat majlis penyampaian hadiah bagi Pertandingan Keceriaan Bilik Rehat Kolej Kediaman dan Bilik Pelajar Tercantik 2013 .. Pertandingan nie masa tahun lepas gi , area bulan Julai sampai Oktober .. Alhamdulillah , tak sangka bilik paan dengan roomate terpilih sebagai salah sebuah Bilik Pelajar Tercantik bersama dengan 24 orang penerima yang lain (campur semua blok kolej keidaman) .. hehehe

Kiteorang dapat hamper , sijil penghargaan dan $$$ .. heheheh
Nak taruk gambar bilik , takde pulak gambar elok-elok yang diambil .. Ni je lah gambal awal-awal tahun dulu , masa nak kemas bilik balek selepas daftar semula .. Kami duduk bilik yang sama .. Lepas tu taruk gambar nie dekat instagram (ambik balek) tempek dalam blog ..
Alhamdulillah , lagi satu anugerah dapat .. Naib Johan bagi Keceriaan Bilik Rehat Kolej Kediaman , dapat piala dan sijil penghargaan hehehe .. tempat pertama dapat dekat blok Cempaka ( aspuri ) .. 
Rasa berbaloi jer penat lelah hias bilik rehat nie .. Dari awal-awal tahun pegang jawatan dalam AJK blok , bila tengok bilik nie perghhh - lemah semangat .. Dengan semak , puntung itu ini , berhabuk dan segala macam .. Last sekali meeting dengan AJK lain , decide nak hias bilik nie , kebetulan pulak akan berlangsung pertandingan keceriaan nie .. Alhamdulillah , hasil kerjasama kami semua , dapat jugak hasilnya .. Tenkiuu semua ~~






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

13 February 2014

RUMAH TAMU SELESA BESERAH [HOMESTAY]

Paan Zainudin | 8:00 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Para pembaca yang saya hormati , hehe .. Kalau korang pernah baca entri saya sebelum nie , kiteorang telah  menginap di 2 buah homestay yang sangat ohsemm .. Okeyy kali nie paan akan beritahu serba sedikit pasal homestay tue ..

RUMAH TAMU SELESA BESERAH

Okey , homestay nie terletak di Beserah , Kuantan .. Saiz homestay nie agak besar , ada dua buah .. Satu rumah A , yang lagi satu rumah B ..
agak besar kan ??
Okeyy , kita akan selongkar dulu Rumah A .. Struktur rumah A nie agak berbeza sedikit dari rumah B .. Ruang tamunya agak kecil sedikit berbanding Rumah B ..
nak bagitau je laa .. katil nie sangattt besttt .. sedap giller tido .. rasa macam melekat jer badan dekat katil , takleh nak bangun .. haha
meja makan pun kecil sedikit berbanding rumah B
Tu diaa dapur dia , boleh masak-masak dekat sini .. Siap ada peti ais dengan mesin basuh lagi .. haaa , bila korang menginap dekat sini tak perlu la nak bawak balek "baju kotor" tue , basuh jer terus dekat sini ..

Okay , kita pergi pulak kepada rumah B .. macam Paan cakap tadi , struktur rumah B lain sedikit dari rumah A dan lebih besar ..
weeyyyy , siap ada tempat BBQ lagi .. Memang best la kalau datang dengan family atau kawan-kawan pastu berBBQ ramai-ramai .. huhuhu

Rumah Tamu Selesa
Lot 246, Jalan Tamat Satelit,
Kampung Tuan , Beserah ,
Kuantan , Pahang .

Hubungi :
Puan Ramlah  019-9936351
Nor Aiza            0179856422
Noraini               017-9484186

Kemudahan :
Ruang tamu yang luas, 3 bilik tidur ( bilik utama mempunyai pendingin hawa dan pemanasa air ) , televisyen , peti sejuk , mesin basuh , peralatan dapur yang lengkap , seterika dan cerek ..

Lokasi terdekat :
2 km ke Pantai Batu Hitam
4 km ke Pantai Balok
8 km ke Teluk Chempedak
8 km ke pusat bandar
35 km ke Cheratin
10 km ke Tanjung Lumpur
10 km ke POLISAS
22 km ke Lebuhraya Pantai Timur (exit Kuantan)

Baiklah , kalau korang semua nak datang bercuti ker , ada majlis konvokesyen , kenduri dan sebagainya tetapi tak tahu nak menginap dekat mana ? korang boleh jer datang dekat sini ..

wassalam ^__^




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...