11 February 2014

KUANTAN WITH LOVE

Paan Zainudin | 11:01 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Pagi nie lepas solat subuh curi-curi masa sikit nak update blog nie .. Sementara masih lagi fresh kan .. Urmmm weekend hari tue , kiteorang ada buat satu aktiviti kelas "melawat umi" di Kuantan .. Kalau korang pernah baca entry nie (Salam Perpisahan Umi) , Puan Hajah Ramlah atau lebih gemar disapa dengan panggilan umi nie merupakan bekas pensyarah di Jabatan Pengajian Melayu IPGKTAA , dah bersara pada tahun lepas .. Dah lama tak berjumpa dan tak dengar khabar umi , kiteorang pun plan nak pergi ke sana ramai-ramai .. Tapi tak semua orang pergi .. Kalau diikutkan ramai yang nak ikut , tapi disebabkan faktor pengangkutan ramai yang tak dapat join T_T .. sob aob sob ..
Alhamdulillah selamat sampai walaupun kepala nie rasa macam nak terguling-guling .. hehehe
Tempat penginapan kiteorang = Homestayy umi !! seriuss ohsemm .. ada dua buah dan bersebelahan jer dengan rumah umi .. Sebelah budak lelaki punya , sebelah lagi yang perempuan .. Takpe , nanti aku update entri yang lain pasal rumah nie .. 
hamboihhh , sakan diorangg 
Seriusss bestt !! dapat dinner beramai-ramai , borak-borak dengan umi .. Yang paling penting , makan air tangan gua a.k.a tukang masak petang tadii .. hahaha main campak-campak jer bahan-bahan nasi goreng tu .. Tue pun umi dah siap sediakan , lepas tue makan pulak dengan sate - alahai sodappp ~~
Memandangkan malam nie Final MaharajaLawak Mega , jadi kiteorang decide nak menonton beramai-ramai dekat rumah umi .. Hahaha punya besau tv siap kena dongak lagi .. 
Yang paling pentinggggg !! supper kiteorang burger bakar & meatball cheese !!! kecur air liurrr , hahahah .. TQ ain , fizah & mira keluar beli untuk kiteorang walaupun korang sesat 2 jam dekat bandar Kuantan .. hahaha
Alahai , menginap 2 hari jer dekat situ - memang tak puasss .. tapi apakan daya free pun 2 hari jer , ada keje lain pulak yang nak disiapkan .. Bergambau beramai-ramai di hadapan rumah umi yang sangat besauu dan luass .. 
Went to Teluk Chempedak pulakkk !! tak sah percutian kiteorang nie kalau tak datang ke sini .. Hidup udara segarr , ambil bau air lauttt .. hahhhhh ~~
klik klikkk !! 
Nampak ja pantai terus jadi peqakk , macam dah 2 tahun tak jumpa .. hahaha rasa nak mandi pun ada .. alaaaaahai sekejap sangat masa , jeles tengok budak-budak mandi-manda .. Teringin nak beraksi kuak lentang kupu-kupu dalam laut tue .. 
takleh mandi , basahkan kaki pun jadi laaa .. lepas hajat ..
bergambar dan bergambar .. sporting giller umi hari nie .. hahaha 
tangan di dada , mata ke atasss !!
trademark wajib budak BM 1 .. - OK -
oHHH sangat shortt .. melangut aku nak bercakap dengan depa ..

Seriuss rasa sekejap sangat masa .. Kalau boleh kena plan betul-betul kalau nak datang sini , makesure semua pergi .. baru besttt !! Recuerdos inolvidables con sus seres queridos ~~ Tak sanggup nak tengok mata umi sebelum bertolak pulang lepas tue .. Pertemuan dan perpisahan, semuanya urusan Allah , ada rezeki kita berjumpa lagi .. Semoga umi sentiasa diberi kesihatan yang baik, InsyaAllah ..






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...