20 February 2014

NA NA NA GANU KITERR ~~

Paan Zainudin | 7:24 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Hehh hehh hehh , kemain semangat letak gambau awal-awal dekat tepi pantai .. saja nak amik mood nak update blog .. kebetulan aura pergi Terengganu tak hilang lagi .. Rasa macam dalam citer Percy Jackson jer , hadap laut dalam nie .. hehe 

Okeyy korang , aku baru jer balek dari Lawatan Ilmiah Pendidikan Jasmani dan Sukan ke 2 institusi sukan dekat Terengganu , Universiti Malaysia Terengganu (UMT) & Majlis Sukan Negeri Terengganu (MSNT) .. Kebetulan untuk lawatan nie aku jadi pengerusi , jadi memang sibuk dan kebusyan laa nak handle satu persatu prosedur nak uruskan lawatan nie .. Tapi aku memang tak lupa dekat ahli jawatankuasa bawah aku yang banyak buat kerja dan siapkan tugasan .. TQ so muchh wehh !!

Kiteorang bertolak dalam pukul 4.30 pagi .. Makk aihh giller awal bebenor , sebab nak kena ada dekat sana sebelum pukul 12 .. Memang tak tido la aku malam tue , stay sampai pukul 4 pagi .. Bila nak mandi , terjerit-jerit sebab sejukk .. hahaha 
Sampai jer dekat UMT , kiteorang terus adakan taklimat dan slot perbincangan bersama dengan Pusat Sukan UMT .. Kalau tengok dari segi diorang punya pengurusan , fasiliti dan segala yang berkaitan , perghh memang tiktop ahh .. terbaikk ~~
Sudah menjadi suatu kewajipan untuk bergambar beramai-ramai .. Hijau hari nihh ..
on your markk , get settt .. hahaha , orang tengah sibuk beri taklimat yang kiteorang nie semangat nak try track dekat sini .. seriuss besaqq ..
perghhhh , ni lah salah satu kemudahan sukan yang aku tengok pun macam nak telan air liur 10 kali tak lepas .. terbaik ahh .. tu belum yang lain lagi .. Rasa macam nak berkuak kupu-kupu , lentang jer dalam kolam tue .. awesome ~~
peace yooOo ~~ 
Sayang nya wehh tak sempat nak berjumpa dengan kawan-kawan aku dekat UMT , diorang ada kelas .. Dah lepas sesi di UMT , kiteorang terus bergerak ke tempat penginapan kami , Scout Inn .. Tak jauh punn , dekat Pantai Ketapang jer .. Dia punya servis dan penginapan , okey & not bad ^__^ siap ada aircond gi .. hehe ..  Alahai sorang tue , dah bertongkat pun sanggup datang ke mari .. haha
Kalau dah menginap dekat tepi pantai apa tunggu lagi ?? Jomm ahhh , haha .. Cantik air laut dia ..
Wuuuu sodappp .. Nak lepas ketagih dekat pantai punya pasal , sanggup tido haha .. Nak mandi berenang tak boleh pulak sebab ombak terlalu kuat dan kecerunan pantai nie agak dalam ..
weyyy weyy .. kalau dah datang ke Terengganu tapi tak makan makanan nie memang menyesal la derr .. Ikan Celup Tepung in the house !! haha .. Mula-mula aku order sepinggan jer tau .. tapi bila dah rasa sekali dengan cicah sos , terus topup lagi sepinggan .. hahahaha
Letih giller badan , sebab petang tadi dah habis energy main pantai dan berkejar-kejar dengan diorang .. Sebelah malam pulak kiteorang pergi ke Pantai Batu Buruk .. makan-makannn !! hehehehe
alaa , dah malam memang tak nampak la pantai .. nampak pasir pun jadi laa ..
Keesokan hari , arghhh lapar gillerrr .. Sampai jer dekat lokasi breakfast kiteorang (TELTTRAC) terus ceduk makanan .. Lapau wehh lapau .. Padahal semalam kemain banyakk melantak macam-macam ..
Sesi ke-2 kiteorang hari nie pulak di MSN Terengganu .. tentatif pun sama jer macam dekat UMT dan kiteorang banyak discuss pasal pengurusan sukan dan atlit .. Ye lahh , MSNT kan selalu hasilkan atlit-atlit yang bermutu tinggi .. Tambah-tambah time bertanding SUKMA .. hehehehe
Lepas jer taklimat terus diorang bawak pergi ronda-ronda area MSN .. dalam banyak-banyak tempat , yang nie paling tertarik sekali .. hehe .. Memang lengkapp gim dekat sini .. Semua benda kiteorang nak cuba ..
Sebelum bertolak balek ke Lipis , harus laa singgah ke Pasar Payang .. Kalau dekat Kedah , orang panggil Pekan Rabu , dekat sini pulak Pasar Payang .. Haa macam-macam ada .. Macam tebal je poket ni nak beli barang macam-macam , haha .. Tapi kan aku cakap , seriuss arr tak puas datang 2 hari je dekat sini .. Patutnye seminggu , baru puass berjalan .. hehehehe




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...