25 June 2014

EHH DAH ~~

Paan Zainudin | 6:56 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Ehh , dah sem 6 dah ?? haha serius rasa sekejap giller .. Lagi setahun setengah lagi nak habis .. fuhhh tak sabar .. Alhamdulillah result pun oke , masih meneruskan pengajian .. 

Baru dapat tahu penempatan praktikum fasa 2 nie .. Dekat Sekolah Kebangsaan Mela , agak jauh sikit la dari bandar Lipis menghala ke Jerantut .. yang paling bestt bila dapat partner dengan bestfriends sendiri , Naim , Akmal & Izham .. Ahahaha taktau jadi apa praktikum nanti , keje menggila jer .. Dekat situ pun ada je senior kiteorang dulu yang posting dekat sekolah tue , Daus  ..
Sekolah kurang murid , dalam seratus lebih .. cikgu 20 orang je ..

Senior-senior semester 8 dah nak habis dah study diorang .. Nie sem lasst .. woww sekejap sangat masa , pejam celik pejam celik je ..
Perghhhh , 5 tahun setengah nak harungi semua tue .. All the best untuk korang !! Buat yang terbaik untuk final year nie .. Haha sem nie memang stress la korang nak siapkan Action Research lagi .. hehehe





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

17 June 2014

#KESEKOLAHKEKITA??

Paan Zainudin | 12:23 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Alhamdulillah , diberi kesempatan untuk melawat cikgu-cikgu dekat Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Baling .. Seriuss rasa rindu gila dekat depa .. Selepas 4 tahun setengah tinggalkan sekolah .. huuu ~~ tacing bhai tacingg ..
Nasib baik mai awai , sempat jumpa cikgu Zuraidah a.k.a cikgu math masa form 4/5 dulu .. Cikgu yang sangat gila sporting , kaki potpet dan balut ketupat dengan aku .. hahaha .. Jumpa kalau tak kena sentap memang tak sahh .. haha cikgu cikgu .. depa nak pi hantar student ke Pendang nie , ada kem ..
Yahhh teacher Lini a.k.a cikgu addmath .. Haha jangan tanya pasal addmath dah teacher sekarang nie .. 4 tahun dah tinggal hanyut ke dalam laut , hihihi .. teacher pun nak pergi ke kem jugak , alhamdulillah laa sempat jumpa .. 
Junior gua .. tak tahu jarak berapa tahun dahh .. Waktu diorang masuk form 1 aku dah keluar sekolah , tapi sempat kenal masa kem dekat sekolah - diorang jadi anak buah aku .. Dulu paras bahu je , sekarang dah tinggi melangutt ,.. hehe
Yaaaa bila tengok cikgu Amzari terus teringat LK .. haha boleh kata subjek killer waktu tu , tapi sebab minat gua ambik jugakk .. hehe alhamdulillah dapat keputusan yang baik masa SPM dulu , thankss cikgu ..
Cikgu Shukri a.k.a cikgu fizik dan ustazah Nabisah .. Ya Allah terharu bila tengok depa ingat lagi dekat kami .. huuwaaaa~~ ya laa dulu slim , sekarang lagi "slim" .. takut dah tak kenai .. hahaha
Ustazah Ummul , masih lagi contact dia sampai hari nie .. thanks ustazah untuk ilmu-ilmu yang disampaikan sebelum nie .. Halalkan semuanya yea .. Tapi agak sedih jugak la tak dapat jumpa semua cikgu, ustaz ustazah dekat sini .. Rasa macam tak tercapai matlamat datang sini .. Ada yang pergi kursus , program , pastu ada yang ada kelas pulak .. Takpa-takpa aku cuba memahami , mungkin macam tu jugak la situasi aku nanti .. 

Sempat bagi "cenderakenangan" yang aku buat nie dekat depa , harap depa suka .. Dekat cikgu-cikgu yang tak sempat jumpa pulak aku kirim dekat cikgu Zuraidah suruh bagi .. hahaha terpaksa jadi postwomen pulak , thankss cikguu !!








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

08 June 2014

WEDDING KAK NAD ♥ HAZWAN

Paan Zainudin | 12:18 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Alhamdulillah , dengan sekali lafaz dah jadi milik orang .. Tahniah Kak Nad & Hazwan ..
Seriuss berseni giller tengok latar meja makan pengantin nie .. Handmade wehh handmade .. Almaklumlah si pengantin nie cikgu seni , memang tiktopp le kejenye ..
Geng yang sampai dulu , hehe .. Tema ala-ala garden sikit .. Datang kenduri nie dengan kak Sarah dari Sungai Petani .. Kak Anne dengan Kak Ejuk pulak naik flight pagi nie dari Terengganu terus datang ke sini , wahh .. Yang si Naque nie pulak dari semalam berkampung dekat sini , almaklumlah wedding planner .. 
Alhamdulillah , dah berumahtangga dah senior gua nihh .. Terkejut jugak dapat invitation , weyy kak Nad dah nak kawenn !! hahaha .. Kami yang muda-muda nie insyaAllah bakal menyusul la kot , hihihi .. 
Tahniah yea korang .. Barakallah dan semoga berbahagia hingga ke akhir hayat .. ameenn ~~




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

07 June 2014

WEDDING AINA ♥ HISYAM

Paan Zainudin | 12:15 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Wowowo .. senyap-senyap dia nie .. Tahu-tahu dah nak kawen .. Hahaha Aina , aina .. Dia nie senior IPG aku merangkap geng balek sekali ke Kedah-Lipis-Kedah .. Senang ceritanya aku selalu menumpang kereta dia .. Haha takleh bayangkan makcik giller nie dah kawen , hehehe .. Serius naik kereta dengan dia memang takleh nak tido , keje menggila dalam tue campur pulak tahap kewarasan aku yang agak kurang nie - memang tiktopp .. hahaha

Tanggal 6 June hang dah jadi bini orang , hahaha .. Kebetulan jodoh si Hisyam nie pun orang Lipis .. Barakallah bro , barakallah .. Aku datang kenduri hari nie memang dikelilingi dayang .. woot woot hahaha
Haa .. bersama pengantin lama+baru .. yahhh Abang Reza + Muni , nampak bahagia aku tengok hangpa berdua sekarang , alhamdulillah .. Aku pernah attend kenduri diorang tahun lepas --> [entri nie]
Weyy weyy Aina and Hisyam .. Tahniahhh atas ikatan perkahwinan nie .. Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat .. Behave beb behave , dah jadi isteri orang dah nie hehehe  .. Barakallah~~




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

05 June 2014

KRAF : PAPAN TANDA HARI GURU

Paan Zainudin | 7:32 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Hmmm .. time-time cuti sem nie memang tak tahu nak buat apa .. Duduk dekat rumah memang keje membela perut je , hehe .. Satu hari tue , masa tengah rehat lepas buat keje rumah , tiba-tiba ja teringat dekat cikgu-cikgu sekolah , ye lah kebetulan Hari Guru baru lepas .. Dah lama tak pergi melawat diorang , rasa macam nak pergi pulak .. Kalau dah pergi takkan tak bawak apa-apa pulak .. Pastu dengan sepantas kura-kuranya terus capai wallet dengan phone pergi ke MR. DIY .. hehehe
Haaaa .. semua khazanah nie aku shopping dekat situ .. Total harga barang-barang nie tak sampai RM20 .. nak buat sesuatu untuk diorang ..
First sekali print dulu gambar-gambar cikgu yang dah diedit .. Alhamdulillah dapat bantuan junior nak detect cikgu-cikgu pada zaman aku dulu yang masih ada lagi dekat sekolah , hehehe .. Lepas tue tampal gambar-gambar tersebut atas kertas A4 berwarna dan gunting macam dekat atas nie ..
Bila dah siap , lekatkan pula kepingan tadi atas foam sheet yang dah dipotong mengikut saiz yang sesuai .. Time tu la nak decorate apa-apa yang patut .. Letak klip kertas , wiggle eye dan lain-lain .. Macam dekat atas nie .. Serius tangan macam nak tercabut buat banyak-banyak , haha ..
So , dah siap satu .. Tempek jer apa-apa yang patut dekat situ , hehe .. Yang batang aiskrim tue pulak dibalut dengan selotape bercorak , baru tak nampak kosong jaa .. Actually nak beli stick yang berwarna tau , tapi sudah habis bahh .. 
Alhamdulillah , siap jugak semuanyaa .. Masa untuk packing pulakk .. Dekat bahagian belakang tue boleh la lekatkan kepingan ucapan untuk diorang .. Harap mereka suka , hihihi







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

02 June 2014

FRIENDLY GAME DOE~~

Paan Zainudin | 12:14 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Hehe , sempat join perlawanan persahabatan team Selangor - Kedah - Penang hari tue , anjuran Kelab Bola Sepak (veteran) .. Yahhh , pabila para veteran kembali beraksi di padang , hahaha .. Kelakau gilller tengok diorang main .. Ye lah bila dah berusia nie sekejap jer boleh berlari ke hulu hilir - pastu semputt .. hehehe

Manager sangat kann , hehehehe .. Owh yea , game nie pun turut disertai oleh beberapa orang retiss -  Roy Azman , Fiq Mentor , Aidil , Azuan Mazlan , Drama Band dan lain-lain ..
Roy
Cenggini Aidil kau main , hehe
hogoh hogoh Azuan Mazlan .. haha

Haha adoyyai terhibur jugak petang nie tengok gelagat pakcik-pakcik , tokwan main .. hehehehe .. Kalau nak suruh aku main masa usia nie memang tak dahh .. hahaha .. Adoyyai sentap perut aku hari nie , 3 kenduri dah aku pergi - memang jalan pun dah terhuyung hayang , terlebih dosss ~~ 




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...