05 June 2014

KRAF : PAPAN TANDA HARI GURU

Paan Zainudin | 7:32 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Hmmm .. time-time cuti sem nie memang tak tahu nak buat apa .. Duduk dekat rumah memang keje membela perut je , hehe .. Satu hari tue , masa tengah rehat lepas buat keje rumah , tiba-tiba ja teringat dekat cikgu-cikgu sekolah , ye lah kebetulan Hari Guru baru lepas .. Dah lama tak pergi melawat diorang , rasa macam nak pergi pulak .. Kalau dah pergi takkan tak bawak apa-apa pulak .. Pastu dengan sepantas kura-kuranya terus capai wallet dengan phone pergi ke MR. DIY .. hehehe
Haaaa .. semua khazanah nie aku shopping dekat situ .. Total harga barang-barang nie tak sampai RM20 .. nak buat sesuatu untuk diorang ..
First sekali print dulu gambar-gambar cikgu yang dah diedit .. Alhamdulillah dapat bantuan junior nak detect cikgu-cikgu pada zaman aku dulu yang masih ada lagi dekat sekolah , hehehe .. Lepas tue tampal gambar-gambar tersebut atas kertas A4 berwarna dan gunting macam dekat atas nie ..
Bila dah siap , lekatkan pula kepingan tadi atas foam sheet yang dah dipotong mengikut saiz yang sesuai .. Time tu la nak decorate apa-apa yang patut .. Letak klip kertas , wiggle eye dan lain-lain .. Macam dekat atas nie .. Serius tangan macam nak tercabut buat banyak-banyak , haha ..
So , dah siap satu .. Tempek jer apa-apa yang patut dekat situ , hehe .. Yang batang aiskrim tue pulak dibalut dengan selotape bercorak , baru tak nampak kosong jaa .. Actually nak beli stick yang berwarna tau , tapi sudah habis bahh .. 
Alhamdulillah , siap jugak semuanyaa .. Masa untuk packing pulakk .. Dekat bahagian belakang tue boleh la lekatkan kepingan ucapan untuk diorang .. Harap mereka suka , hihihi







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...