24 July 2015

KELUARGA AFZAN KEMBALI BERAYA

Paan Zainudin | 8:28 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum



Yeahh .. sekarang tiba masa beraya di Afzan pulakk .. KELUARGA AFZAN KEMBALI BERAYA .. raya yang terakhir di sini , sob sob .. Tapi takpe , tahun nie diberi peluang beraya bersama-sama dengan lecturer , member , junior & everibadi .. Biasanya selalu clash program takpun praktikum .. seriuss sedihh ..

Kali nie diorang buat dua program dalam satu hari .. Sambutan Hari Guru dan Hari Raya peringkat IPGKTAA ..Jimat masa , wang dan tenaga .. Bagus !! haha
Geng-geng pra ambik tempat dulu .. Orang tengah bermajlis dekat dalam korang dekat luar yeaa .. termasuklah aku .. hahaha photografer tak official ..
Mini , Liza & Azam .. sahabat since mula-mula masuk IPG walaupun course lain-lain .. Azam dah 3 tahun duduk satu aras dengan aku .. Kiteorang memang rapat .. Tambah time nak menepung masa prank birthday .. perghh sampai pukul 2 pagi kiteorang semua buat part time .. haha
GITA junior .. Junior kiteorang yang baru masuk bulan lepas .. So proud dengan diorang semua .. Perform sketsa masa hari guru .. "ABCDEFGHIJKLMN" haa tu lah tajuk diorang .. Kalau nak tanya tajuk tue kena tanya Balqish & Mira sebab diorang yang buat skrip .. haha .. Aku tolong-tolong latih .. Cewahh padahal cakap je la ko malas nak menaip panjang-panjang dalam nie .. hehe ..
Mai .. mai .. lemang dari Jabatan Ilmu Pendidikan .. Seriuss sedapp .. Lemang dia rasa padat , uhmmm dan berlemakk .. perghh !! haha
Sebusy-busy aku jadi photographer , aku takkan lepaskan peluang bergamborr .. hahaha .. Okehh yang sebelah atas kiri tu pensyarah aku , En Yus @ Abe Yus .. Antara lecturer aku yang sporting dan redha dengan diriku yang amatlah gila , haha .. Yang atas tengah tu kawan gaduh aku setiap hari .. Kalau tak bergaduh tak sah , si Lai .. Atas kanan pulak junior , Hariz .. Duduk satu blok & kaki tengok movie sekali .. Kalau dengar orang jerit malam-malam tu bukan sebab aku yea .. Tapi sebab dia , jerit terkejut tengok movie hantu .. hahaha .. 

Bawah kiri nie my teammate , Fir .. Dah bertahun kerja sekali dalam GITA .. Komitmen dia sangat tinggi walaupun kau gila-gila bhaa , haha .. Yang tengah baju pink nie Miyoi , staf dekat unit GERKO .. Aku kenal dia sebab dia suami kepada kawan baik aku Ikan Ficha .. Dan yang terakhir lecturer aku yang boleh tahan sporting haha , En Jamil .. Kalau bab bergambar aku dengan dia memang tak payah cakap .. Macam-macam gaya automatik kiteorang boleh buat , haha ..
Dengan junior dari unit PAI , Ostad Zharfan & Syaqir .. Aku pun ostad jugakkk .. Kadang-kadang menjadi , kadang tak .. haha
Hahaha dengan geng-geng terencat akuu .. Pantang duduk sekali tiba-tiba saraf neuron kiteorang jadi tak betul .. Ni pun naseb baik depan orang ramai .. sopan sikit .. haha
Hazim kau hijauuu .. haha
Kelas kiteorang kena jaga gerai mee sup & mee kari untuk Jabatan Hal Ehwal Pelajar HEP  .. Memandangkan aku jadi photografer jalanan , jadi aku tak jaga gerai .. haha alasan ! Nampak si Wakas , Kasah , Nad , Nida , Anis ngan Ana ja jaga gerai .. mana yang lain ?? hehehe padahal ada je kat belakang .. Kang kena cepukk nanti ..
Zami , Am , Akmal & Lai .. Geng Anak Dato' celupp .. haha celupp ..
Actually kiteorang nak ambil gambar ikut tona warna , tapi tetiba si Armaan (silver) mencelahh .. Adoii spoil gambor , haha ..
Makann korangg .. makann ..
Non-malay pun celebrate majlis hari nie .. thanks kalian-kalian ann .. hehe
Persembahan selingan masa jamuan hari raya .. Sebut pasal persembahan nie actually aku dengan member aku ada buat persembahan tarian joget hari raya lepas persembahan sketsa awal majlis tadi .. Nak dijadikan cerita sebenarnya kiteorang kena perform masa tetamu tengah makan , macam persembahan atas nie .. Time persembahan sketsa kiteorang pun pergi laa ambil makanan dekat setiap booth .. Tengah-tengah ambil tetiba diorang cakap persembahan tarian lepas sketsa .. Perghhh terkejut kalut kiteorang .. Pakat berterabur lari belakang pentas .. Kalau songkok tu aku pakai ambil je songkok orang , haha .. Naseb baik masa perform step tak berterabur sebab kiteorang tak ready , sibuk ambil makanan .. hahaha ..
Aiyaaa , amoi pun berayaa maa .. haha .. yang kumbang baju macam tak seragam tu jangan nak feeling chinese yea walaupun kau dari unit Bahasa Cina Syamil & mata kau sepet Iz .. haha
Naimmmm , Pijatttt , Arepppp .. Aku memang lemah kalau ambil gambor pegang perutt .. haha
Our lecturers from Jabatan Sains Sosial , En Johan , En Zamani MnP & En Zamani Ibrahim
Unit Pendidikan Islam Semester 8 .. Semua-semuanyaaa sahabat gue ..
Teslian kecuali Lai .. haha
Classmates tersayammmm .. 5 tahun dah bersama .. Tak cukup korum lagi nie , 5 orang takde .. Sedetik bersama seabad terasa .. Dengan tutor kiteorang En Fauzi ..
Unit pra sekolah peribumi .. Yaa roommate pun ada ..
My super duper junior .. unit psv & muzik .. Ramai yang dari Sabah Sarawak .. baguss baguss ..
Junior TESL muda setahun .. haha
Nampak hasil study dekat IPG nie ?? hahaha masing-masing bersama dengan pasangan .. Barakallah Una & Fathi , Jimmy & Ilah , Nida & Ijat ..
Diorang memang tak boleh duduk sekali .. Kalau ada memang hiruk pikuk tempat tue .. haha Alice , Lina , Liza , Wawa , Kinah , Mizah , Fifi ..
Sebenarnya kiteorang tak puas menari tadi .. Sebab tu sambung menari dekat sini pulak .. hahaha .. my juniors dari unit TESL .. 

Finally dapat jugak celebrate Hari Raya bersama-sama untuk tahun akhir nie .. Serius rasa sebak & sedih lepas habis majlis nie .. Aku antara orang yang terakhir balek lepas habis majlis nie .. InsyaAllah semua nie akan jadi kenangan lepas nie .. Nanti bila dah masuk sekolah lain pulak dah suasana sambutan hari raya .. Yupp , semua nie akan jadi kenangan ..

SELAMAT HARI RAYA . .





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...