13 August 2015

TEATER MADUKU KALUT RETURNS

Paan Zainudin | 7:31 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum



Yeayy .. Akhirnya plan kiteorang nak menonton teater dekat Istana Budaya menjadi jugak .. Bukan apa , sebelum ni memang setiap tahun kiteorang pergi menonton teater dekat IB .. Cuma tahun nie kiteorang memang super duper busy , jadi macam jadi tak jadi je nak pegi .. Last-last minggu lepas tetiba plan nak pergi lepas godek-godek teater apa yang ada dekat website IB .. Terus buat paperwork dapat pengangkutan ramai-ramai pergi KL .. Tiket pulak beli dengan produksi ..
So teater yang kiteorang tengok kali nie ialah Teater Maduku Kalut Returns .. Tengok macam best kan ?? haha .. Actually teater ni pernah dipentaskan kalau tak silap tahun lepas kot .. Jadi tahun ni produksi yang sama nak pentaskan semula teater nie ..

Sinopsis :
Sebuah kisah komedi yang mengisahkan tentang kehidupan seorang pemandu teksi yang terpaksa memberi komitmen terhadap kerjayanya yang tidak menentu masa dan kehidupan berumahtangganya bersama dua orang isterinya yang mana kedua0dua isterinya tidak tahu mereka dimadukan .. Kekalutan demi kekalutan terus berlaku sehingga rahsianya terbongkar .. 
Dua orang nie memang camni .. Tak tengok dah orang sekeliling tepi kiri kana diorang , haha .. Muka-muka dah kenyang makan dekat hentian Genting Sepah .. Kalau tengah lapar memang murung satu hari ..
Pijat dengan bungkusan makanan memang tak boleh dipisahkan .. haha
Yeayyy dah sampai .. haha !! Dengan family GITA .. Aku pulak yang feeling over eksited dekat situ .. Abam dah balek rumah sendiri dah dekat IB nie .. Tu pun setahun dua tiga kali jer ..
Kiteorang duduk dekat ground circle .. Actually masa beli tiket tue aku request seat dekat bahagian stalls .. Dekat la sikit dengan stage tapi entah kenapa ada silap sikit tiket kiteorang dekat aras ni .. Tapi kira oke la boleh nampak clear lagi .. Tiket pun student price kan ..
Muka-muka nie masuk IB bukan reti nak diam .. Naseb auntie pengawal tue takde , kalau tak dia dah laser mulut korang dengan laser hijau tue .. hahaha , kata dekat orang padahal tuan badan pun bising ..
Fifi and her fiancee .. wuuu first time jumpa .. haha
Gambar pementasan ihsan daripada PinkyMomma.com ..
Seriusss bestttt .. Memang kelakauu giller .. Nak pecah perut aku gelakk .. Even teater nie tak lama dalam sejam 1/2 , setting tak banyak tapi jalan cerita memang besttt .. Aku sendiri jadi kalut .. hehehe ..
yahh , bersama (Bibi) Jihan Muse .. Sumpah Jihan nie kelakar , dah la makin cantik ..
Saiful Bahri Atoi as Sarjan Hassan
Aololo comei nye awak Nad Zainal (Mimi) .. Naseb aku tinggi lagi , haha ..
Yahhh , hero madu .. hahaha abam Remy Ishak (Selamat) .. Cenggini deme berlakon ..
Sherry Al Hadad (Sarjan Manisah).. You go girl .. Memang kelakar .. Dafi je yang takde sebab lepas pementasan dia terus gerak balek , ada show ..
Kalut ahhh kalut ahhhh .. hahahah .. Serius bestt .. Kalau tak takde la teater ni dipentaskan buat kali kedua .. Lagipun saja datang tengok sama-sama ramai-ramai sebelum habis study nie .. Entah lepas nie sempat datang lagi ke tak .. hohoho 





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...