19 August 2013

CERITA RAYA #3 - BERLIN , HAPPY EID

Paan Zainudin | 11:59 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Okeyy .. moOd nak update blog aku dah ada sekarang .. Ermm tak ingat pulak sekarang nie dah berapa Syawal , tapi yang pasti aku sedang menjalani PBS (pengalaman berasaskan sekolah) dekat kampung halaman aku .. This is Darulaman .. haha .. Takpe lah , kalau ada masa nanti aku update pasal PBS tu ..

Jadi , PBS tetap PBS .. Raya tetap Raya .. 
Bila baca jer "Berlin" tue mesti ingat hebakk kann ?? Beraya dekat oversea .. Kau hadoo ?? haha .. Actually kiteorang semua beraya dekat Baling .. okey titik bukan Berlin .. Saja tergedikk nak mampuss bajet oversea dekat negeri sendiri .. Bukan setakat Baling je dapat nama obesi , Kupang (Copanhagen) Sik (Sydney) and so on .. hehe .. Baling dah macam second house dah sebab kiteorang-kiteorang nie banyak menghabiskan zaman-zaman keremajaan kami di sini , SMK Agama Baling ..

Adalah menjadi satu kewajipan untuk melawat sekolah yang dah semakin gahh , cantekk dan ohsem setelah ditinggalkan selama hampir 4 tahun .. Hmm agak lama .. Masuk-masuk jer sekolah dah terbeliak bijik mata , wowww lain giller .. Tambah-tambah dekat surau , 90% dah berubahh .. Naseb bangunannya jer yang tak roboh , banyak tambah lagi ada .. Kalau student dekat sini malas nak pergi surau lagi taktau nak kata apa laa ..
Yuppp , menjadi satu kewajipan bagi kami , yea kami untuk melompat setiap kali bergambar .. Lokasi - di hadapan surau SMKAB , besau kann ?? tempat parking saja pun dah luas , apatah lagi dekat dalam ..
Padang sekolah .. Belakang tue PPD Daerah Baling / Sik .. Baru jer dibina selepas kiteorang batch 2009 keluar .. Teringat waktu Hari Sukan Sekolah , aku dengan bestie Aleb Ishak a.k.a Boya haha .. Bila hari merentas desa jer macam-macam alasan bagi , konon nak elak dari lari .. haha dirrhea la itu la ini laa .. Pastu tup-tup tengok kantoi dok tolong rumah-rumah sukan lain buat air .. Heeee takpo laa , kira tolong -menolong libatkan diri jugak nie .. 
Okeyy sekali lagi gambar lompat .. Pengajaran yang dapat diperolehi melalui gambau ini , jangan ingat orang berbadan besau takleh lompat tinggi .. haha cuma selepas lompat tu je laa , akan bergegar sikit pokok-pokok mahupun tanah dekat situuu .. hehehehehehe ..
Tau SIONG ?? Pernah dengar cerita pasal Raja Bersiong ?? Haa si Bulat (tshirt pink) dok gaduh ajak datang beraya dekat rumah dia .. Laa ingatkan buat nasi beriani , jamu kuih jer ??? hahahah lawak ja bulat .. Hang la suri rumah berjaya .. Mesti hang terharu kan kami mai beraya dekat rumah hang .. dah la tempat femess ..
 
Pintu gerbang masuk ke Siong (sumbangan ihsan encik Google)

Dah jadi satu kewajipan , kalau jejak kaki ke Baling jer time raya , wajib pergi ke rumah Cikgu Zuraidah , cikgu Math masa form 5 .. Setiap orang yang pernah bergelar student mesti ada cikgu feveret dia kan ?? Ku akui , she's my favourite teacher .. hahaha , ni bukan bodek cikgu .. Ikhlas nie ikhlas .. 

Sesi musyawarah , berhalaqah berbincang dan bercerita mengenai isu semasa .. Macam tak percaya , dah besau dah semua .. Tapi jeles giller dengan Al , Rihaz .. depa dah berjambang ,haha .. Jangan cakap apa-apa pasal aku .. Diam , diam ^__^ Lagi satu , terpaksa cover perut dengan bantal .. Baru lepas makan koeyteow air tangan cikgu .. Nama koeyteow pun tak tahu dahh , main campak-campak jer dalam kuali .. Burkkkk .. kenyang telan 2 pinggan 1/2 .. 
Macam adik beradik .. mana sulung ? second ? bongsu ? heee disebabkan aku paling "kecik" , nak request bongsu boleh ?? Wandan tua dari aku , even dia kecikk .. haha

Waa rihazz , sedondon dengan cikguu .. " Ku lihat hijauu .. " haha

Geng , lepas nie beraya mana pulak ?? ke nak relaks dulu wehh .. Tunggu hari NASI MINYAK budak batch kita pulak .. Haha insyaAllah bakal Puan A , takda aral kami sampai la dekat sana nanti ~~











- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...