05 February 2012

TeaTeR "PeRKaHWiNaN PeRaK"

Paan Zainudin | 10:29 AM | 20 orang doakan aku slim |
Alhamdulillah...
akhirnya selesai jugak pementasan Teater
Keliling Malaysia-Indonesia
"Perkahwinan Perak"

Teater anjuran Majlis Teater Negeri Pahang & DBP..
& kerjasama dengan Jabatan Pengajian Melayu, 
Pusat Kecemerlangan Bahasa Melayu IPG Tengku Ampuan Afzan..

grup teater nie dah buat tour di beberapa pusat pengajian tinggi..
dan IPG kiteorang adalah destinasi yang terakhir..

untuk teater kali nie
Paan ditugaskan bahagian persiapan pentas dan dewan..
termasuk sekalilah bahagian backstage dan prop.
Bukan paan sorang jer yang buat..
kawan2 lain pun ada..
sama2 membantu..thankz guys...
Lakonan Bro Wahyudin dan Sis Nani..
Penghayatan yang sangat baik..terbaik ahh..
walaupun dalam bahasa Indonesia..
tetapi kiteorang masih boleh faham dialog dan jalan citer dia..
part2 kelakar pun best..
my classmate, Yus sudi datang ke dewan nak tonton teater nie..
time sesi soal jawab waktu nie..
tu yang paan boleh ke hadapan pentas tue..hehe
time nie takde la nak buzy2 cam tadi..
bersama dengan para pelakon..
walaupun 2 orang jer pelakonnya ..
tapi diorang boleh menguasai pentas dengan baik taw..
tengok jer muka diorang nie tua2..tapi sebenarnya tak..
semua muda2 lagi nie..rambut hitam jerr..
pokcu..pokcu..memang sporting ahh..
siap boleh main pipi lagi..haha
Encik Lan (Roslan Madun), pengarah teater nie..
waa..tak sangka plak time opening tadi dia nak menyanyi..
memang takda dalam tentatif pun..
apa pun..thankz yea...memang lemak manis la suara en..haha
all the crews termasuklah pengarah, timbalan pengarah, 
pensyarah Jabatan Pengajian Melayu, pensyarah-pensyarah, dan rakan2..
thankz for the great work!! 

haha...dekat pukul 1 pagi baru boleh balik..
tapi takpe..asalkan boleh makan free...hehe..








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...