10 April 2012

JuBLi PeRaK's SToRy : #Part 2

Paan Zainudin | 6:40 PM | 40 orang doakan aku slim |

Yeeaahhh ..
tiba lah masanya untuk kita story mory pasal jubli perak .. esaimen separuh dah hantar .. separuh lagi .. simpan buat esok .. alang-alang dah cuti esok hari .. hehe ..
hari tu cheq dah story pasal part 1 .. sekarang nie jari tangan nie dah menari-nari dah atas keyboard nie nak menaip jer apa yang patut .. 

bismillahirahmanirrahim .. mintak berkat dulu .. hehe ..
~~ Lepas jer kiteorang 25 anak2 bulan nie menari dekat depan dewan tue .. sebahagian daripada kiteorang nie yang terlibat dengan teater terus memecut ke belakang dewan sejauh seratuslapanpuluhlima kilometer sejam .. termasuk lah paan .. haaaa semputt~~~ kalau si kak sal yang lari tak tahu la apa yang terjadi .. hehe

yang nak tukar baju dengan bajunyer .. yang nak mekap dengan hal nya ..
masing-masing pakat buat sendiri .. selesaikan mana yang patut dulu ..
hudusssnyerr ..

jeng .. jeng .. jeng ..
hahaha .. jadi tak muka tua kami ..
si make-up retis , kak faten (tudung purple) bersama geng2 nya yang tolong makeup kan .. ehh .. siapa budak baju purple sebelah kiri tue ?? pendekar yang tersesat .. ish3 ...
si Sultan Melaka dengan Tun Fatimah .. amboi kak Timah .. zaman2 Sultan Melaka pun kau pakai contact lens yeaa .. maju benor .. hehehe ..
si ayahanda, Datuk Bendahara (paan la tue) bersama dengan anaknya Tun Teja .. Ya Allah sumpah aku nampak miang giller dalam gambar nie .. haddhooii .. 

nak citer .. waktu scene kiteorang .. seriously paan dapat feel setiap patah perkataan yang kak Nadira (tun teja) ucap .. perasaan, tanggungjawab, kerelaan , amanah yang dilakukan oleh rakyat melaka pada zaman dahulu paan boleh rasa ... siap mengalir air mata lagi .. paan pun nampak yang Sultan Pahang mengangguk2 apa yang kak nadi cakap .. haaa sedihh baaii ~~

walaupun banyak perubahan yang kiteorang buat last2 minit .. tapi segalanya berjalan dengan lancar .. kalau ada kureng 1 , 2 tu kira halal jerr ..
kawan2 .. tengok sini kejap .. nak gitau semua .. 
di sebelah paan nie Puteri Gunung Ledang .. wow !! haha .. 
tapi bukan pasal nie paan nak cakap .. apa yang paan nak cakap PGL nie adalah seorang chinese .. Winnie .. chinese yang boleh bersama dan bekerja dengan rakan2 Melayu .. dan yang lagi penting .. dia sangat fasih dan boleh berbahasa baku .. pergghh .. paan sendiri pun terkiang-kiang .. memang gua tabik lu la sis .. hehehe ..
si hulu balang .. akmal rayyan .. gila ahh kau .. 
maju siuutt.. siap pakai jam tangan lagi .. hehehe
alahai ikan kekek .. kau dah macam pengantin aku tengok .. blusher , gincu , & segala bagai kau taruk dekat muka kau .. tapi gambar kau time jadi pendekar  .. hahahahha .. seriuss kelakar !!
maru , si runner bersama kak Yel .. takde pulak kak dekat sini .. 
memang pecut habis r korang nak panggil & "cari pelakon yang hilang" scene by scene .. 
 nie sebahagian jerr 
krew-krew yang terlibat .. kalau nak skodeng full version punyer krew leh jengok dekat entry khas nie yeeaa .. 

kat bawah nie sebahagian scene2 kiteorang .. gambar2 nie pun paan ciluk dari lecturer .. diorang ada kat depan pentas .. senang nak snap .. yang kami dekat belakang pentas terketar2 nervous tigaratusenampuluh darjah nak naik pentas .. kehh kehh ..
Overall memang paan puas hati giller dengan teater nie ..
walaupun hampir 2 bulan berpenat lelah dengan segala persiapan apa semua .. tapi .. memang puas lahh !! tu jer yang boleh cakap ..
to kak ita , our director .. 
thankz sebab bagi peluang dekat paan join teater nie .. 
kak sal , mak tiri ku .. tq sebab bantu paan dalam penghayatan watak .. 
kak shida , kak ija , kak yel , kak mek & kepada semua rakan-rakan yang terlibat .. thankz sudi tolong  paan semasa latihan dan pementasan .. 

dan yang paling penting .. 
tq sebab sudi bawak makanan time2 latihan .. hehe .. untungnyer aku ada kawan macam korang .. hehehe .. 
tenkiu semua !!!





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...