13 September 2014

PRAKTIKUM FASA II : SK MELA

Paan Zainudin | 8:15 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Alhamdulillah, akhirnya selesai jugak praktikum fasa II .. Fuhhh letihnyer jangan cakap laa .. Habis-habis jer terus rasa kosong otak ,, hahahaha .. Selama dua bulan berpraktikum di Sekolah Kebangsaan Mela , Jerantut .. Sekolah yang terletak dekat sempadan daerah Lipis & Jerantut .. Kira dalam banyak-banyak kumpulan praktikum , kumpulan kami antara yang berpraktikum di sekolah yang jauh dari IPG .. So memang kena duduk rumah sewa la jawabnya .. 
Team praktikum SK Mela .. hehe #Pray4Gaza .. Izham , Naim , Aku & Akmal .. 
Antara anak-anak yang aku ajar selama dua bulan .. Seriuss rindu giller dekat diorang .. Masing-masing macam ragam , jenuh nak melayan .. Tapi bila pikir balek , serius semua itu kenangan yang sangat indah ~~~
Selama berpraktikum dekat sekolah nie , memang banyak asam garam .. Nama pun budak baru belajar kan .. Jadi banyak benda yang kena belajar dari bawah sebelum bergelar sebagai seorang guru .. Cikgu-cikgu mahupun staff dekat sini memang tik topp .. thorrbaikkkkkk !!! Seriuss diorang memang tak kedekut ilmu , bila tanya apa pun sanggup berkongsi dengan kiteorang .. Thankss
Diorang yang paling manja dengan aku .. Sikit-sikit nak berkepit .. haha
Haha , antara salah satu projek kiteorang dekat SK Mela nie .. Mentransformasikan bilik pemulihan yang dari sebelah kiri ke sebelah kanan .. Haaaa , penat tu jangan cakap laa .. Tapi kepuasan tu yang paling penting ..
Guru pembimbing , Kak Sal yang sangat sangat sangat sangat membantu aku sepanjang aku berada di sini .. Thanks banyak-banyak kakk !!
Bang Fizin , batch pertama PISMP yang posting di sini .. Kira kiteorang ni dah dalam batch yang ke-7 group PISMP nie .. ( PISMP - Program Ijazah Sarjana Muda Pendidikan , sebelum nie cuma diploma pendidikan )
Cikgu Khalid - paling sporting , open-minded , ohsem dan segala macam .. Terima kasih cikgu ~~
Gonna miss u'all ~~ Thanks for everything .. Terima kasih untuk kenangan ini .. Tenkiu SK Mela ..

Kalau ada sumur di ladang ,
Boleh kita menumpang mandi ;
Kalau ada umur yang panjang ,
Boleh kita berjumpa lagi ..



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...