24 September 2016

PBS : PENANG MARI !!

Paan Zainudin | 4:33 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


Perghhh , bulan ni macam letih semacam .. Kalau hangpa follow up post-post abam sebelum nie memang banyak event dalam sebulan dua nie .. Cuti seminggu hari tue straight dari Penang ke Pahang [kenduri sarep tulus] pastu ke Johor [kenduri Kak Sal Abang Man] kemudian balek ke Penang .. haaa patah tulang pinggang ..

Member-member abam merangkap junior nak datang ke rumah .. Diorang stay seminggu dekat sini untuk Pengalaman Berasaskan Sekolah [PBS] .. Entri kali nie abam cerita ringkas ja apa yang aktiviti abam buat dengan diorang nie dalam tempoh seminggu diorang dekat sini ..
First dayy , si Zharfan (purple) dengan Azam (belakang abam) PBS dekat sekolah abam , SK Bayan Lepas 2 .. Si Zuhair , Hazim & Aiman dekat SK Teluk Kumbar , depan rumah ja ni ..
Album gambar yang abam bikin sendiri lepas habis study dekat Afzan dulu .. Pakat cari muka sendiri , haha .. Banyak kenangan weii masa dekat Afzan ..

Seminggu diorang dekat sini maka secara automatiknya abam dilantik jadi tourist guide diorang , hahaha .. Takpa-takpa no hal .. Barang sesiapa yang datang ke Penang , maka abam sanggup bawa pergi jalan-jalan satu Penang .. Member dengan family je la , hihi ..
Serbu Nasi 7 Benua dekat Bayan Baru .. Makan la puas-puas .. Tapi kena beringat jugak dekat harga .. So far takdak la mahai sangat kalau lauk yang diambil tu sesuai dengan harga dia , haha ..
Ke Penang Hill pulak .. Lokasi wajib dikunjungi kalau datang ke Penang .. Si Azam gayat naik tempat tinggi , haha .. Puas paksa dia tarik ke tepi bukit tu nak bergambar ..
Jarak umur kami dalam 3 tahun .. 2 tahun sebelum habis study kenal rapat dengan diorang .. Takde hal lah nak bersenior junior .. Janji pandai berkawan , ye dak ??
Di Akuarium Batu Maung pulak kita .. Dekat sini memang ada pelbagai jenis hidupan marin .. Rasanya kalau bawak murid-murid sekolah mai melawat tempat nie memang sesuai .. Kanak-kanak RM2 dan dewasa pulak RM5 .. Si Ijat join kita hari nie ..
Lepas pusing-pusing dekat Akuarium .. Kita pergi pulak ke Gertak Sanggul .. Dekat situ ada laksa tempurung , memang sedapppp .. Tapi time kiteorang pergi laksa takda .. Char Koey Teow ada .. Tapi sedapp weii , sumpahh sedapp , siapp tambah lagi ..
Hari Rabu kami berjalan-jalan area Georgetown .. Pekena pulak Roti Nan Cheese Kapitan .. Memang thorrbaikkk weiii , sedap gilaa .. Pastu bawak diorang jalan dekat kawasan Street Art , ambik-ambik gambar semua & sekitar Kampung Cina .. 
Yahh , malam tu selepas pusing area Georgetown berkesempatan pergi ke rumah bekas pensyarah , Puan Izwan Anum .. Padahal puan nie duduk dekat apartment IPG PP ja , abam yang taktau .. Salah seorang pensyarah yang ramah dan mudah ambik hati kami , haha ..
Asyik bercerita pasal jalan-jalan sana sini ja , yang dekat sekolah tak cerita pun .. haha .. Puaih dah cerita pasal sekolah sebelum-sebelum ni ..
Sehari sebelum diorang balek IPG .. Bawak pergi mandi dekat Taman Rimba Teluk Bahang .. Air dekat sini memang jernih + sejuk .. Best kalau nak segarkan badan lepas penat bekerja .. Time kiteorang pergi pun tak ramai orang , tu yang syiokkk ..
Dekat empangan Teluk Bahang ..
Rasa macam sekejap je wehh seminggu korang dekat sini .. Kesunyian laa aku dalam rumah tu , hahaha .. Kalau ikut diorang nak stay sampai hari Ahad , tapi hari Sabtu terpaksa balek dah sebab Ahad diorang ada show untuk Karnival Lipis .. Goodluck wehh , all the bestt .. 

InshaaAllah ada rezeki lagi datang laa sini wei , datang ramai-ramai macam ni baru syiokk .. Sebelum aku kahwin haha .. Sorry kalau ada kekurangan apa-apa sepanjang korang duduk sini ..



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...