13 September 2016

YA. DAH AIDILADHA

Paan Zainudin | 3:39 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Dulu masa zaman belajar , bila nak datang cuti Raya Aidiladha macam fikir dua tiga kali .. Nak balik ke tak .. Setakat belajar 5 tahun dekat IPG , dah dua kali tak balek .. Teringat la saat masa naik bas dari Lipis pastu ke KL .. Naik LRT ke Terminal Pudu pulak pastu baru ke Kedah .. Sekarang dah bekerja dekat Penang nie , on d spot boleh balik rumah , hahaha .. Takleh nak acah-acah feeling perantau sangat ..
Haaa sekali dengan jubah-jubah kami lompat .. Meraban dengan sepupu dan rakan (kanan) dari Kemboja , dia raya sini .. Raya Korban kali nie family tak buat makan-makan sangat .. Ketupat rendang pun tak buat .. Cuma beli kuih tunjuk , haha .. Raya nie nak pergi berjalan rumah orang ja .. 
Tahun nie Masjid Nurul Hidayah buat ibadah korban .. 4 ekor lembu dikorbankan .. Alhamdulillah dapat join korban dekat kampung .. Sebelum nie selalu tak sempat sebab balek hostel , korban pulak buat hari raya kedua ..
Incharge jadi AJK fotografi , heeee .. Ada sekor lembu tu macam meqoyan sikit .. Berlari kiteorang bila lembu tu nak terlepas dari situ hahaha ..
Part kiteorang bab-bab agihan daging tulang masuk dalam plastik .. Timbang semua kena betul apa bagai .. Lepas tu bungkusan tue kiteorang agihkan dekat penduduk Kampung Berapit ikut kuota yang dah ditetapkan .. Letih memang letih hari tue , tapi memberi pengalaman yang best .. Yelah , time nie je nak belajar bab-bab korban nie dengan orang-orang lama dalam kampung .. 



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...