19 July 2012

TiLaWaH aL QuRaN PeRiNgKat aNTaRaBaNgSa kE-54

Paan Zainudin | 8:09 PM | 00 orang doakan aku slim |



Assalamualaikum ..
kai faha lukum .. aicececehh .. speaking arab pulak kawe ..
sekali sekala kan .. apa salahnya kita bercakap bahasa al Quran , bahasa Rasul , bahasa syurga nihhh ..


Hari jumaat lepas , ana (memandangkan dah mula bercakap arab , 
terus continue bahasakan diri ana = saya .. kih3 ..) dengan kawan ana , aleb kebebeh 
meringankan diri dan minda kiteorang nie ke ..


MAJLIS TILAWAH AL QURAN PERINGKAT ANTARABANGSA KALI KE-54 
dekat PWTC .. 


first-first kiteorang sampai ingatkan dikenakan tiket taw ..
rupanya free .. alhamdulillah .. 
dah la pemakaian kiteorang nie tak kena langsung dengan majlis ..
tapi takpe lahh .. ikhlaskan diri yea .. yea ..

Majlis nie sempurnakan oleh KDYMM YDP Agong , Sultan Abdul Halim ..
Baginda hadir bersama dengan permaisuri agong , pemangku sultan kedah , 
timbalan perdana menteri & menteri di jabatan perdana menteri ..


Seriuss wehh , aku tengok agong kita cute giller .. hehehe
bangganya jadi anak jati Kedahh ..

Ni suasana dekat Dewan Merdeka PWTC ..
puas taw kiteorang cari tempat dekat dengan stage ..
lepas solat maghrib terus pecut datang ke dewan nie .. ke'eksited'an terlebihh ..
Nie persembahan nasyid khas dari pelajar-pelajar IPT kalau tak silap ..
yang hujung sekali , second last pakai baju pink tue kawan paan time study dekat USIM dulu ..
Yang nie pun persembahan khas jugak dari peserta-peserta tilawah ..
Yang bestnyer diorang nyanyi lagu nasyid dalam bahasa Melayu ..
gillerr ahhh .. haha .. nak tergelak pun ada tengok reaksi diorang ..
Peserta-peserta tilawah dari pelbagai negara ..
Sejuk je kan tengok qari dan qariah nie ..
diorang ada kelebihan untuk bertarannum .. tapi kita pun bolehh .. kalau kita mahu belajar ..
nothing impossible right ??
Ni la juara keseluruhan MTQ kali nie .. peserta dari Maghribi ..
waktu kiteorang semua dengar bacaan dia .. perrgghh .. memang meremang bulu roma weii ..
dah la baca quran dalam keadaan macam tue .. kalau paan ke , kalau boleh bagi
dekat lagi quran dengan muka tue ..
MC malam nie .. penyampaian dalam 4 bahasa .. Melayu , Arab , English , Sepanyol ..
Paan tak berapa kenal sangat MC tue .. kecuali Mahadhir Lokman je la ..
Alang-alang dah nak balek tue .. snap la sikit 2 , 3 ketul gambor ..
bukan senang leh mai MTQ nie .. setahun sekali jerr ..
ehh pakcik nie pun nak bergambar jugak .. kejap ehh .. pinjam ruang kejap ..













- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...