04 July 2012

KaD DiSKauN SiSWa 1MaLaySia (KDS1M)

Paan Zainudin | 3:42 PM | 00 orang doakan aku slim |



Oit .. oitt .. 
ada news .. news ..
untuk pelajar jer k .. yang dah bekerja takpe ..
jangan baca entry nie .. teruskan dengan kerja anda ... hihihi

Beberapa hari lepas .. 
KPDNKK dah melancarkan Kad Diskaun Siswa 1Malaysia yang menawarkan 
potongan harga kepada pengguna iaitu pelajar IPTA dan IPTS ..
ehhh .. lupa nak habaq sekali , budak IPG pun dapat weyy ... peewwiiittt !!
hehehehe ...
Tapi , student yang layak memohon hanya pelajar yang jangka masa 
pengajiannya satu tahun dan ke atas jerr dan diberikan secara percuma ..
wehhh .. wehh .. 
korang nak tahu tak diskaun apa yang kita akan dapat .. haaa ..
meh sini cheq senaraikan yea ..

pembelian barangan dan perkhidmatan terpilih seperti ..
♪♫ buku dan alat tulis ♪♫
♪♫ kelengkapan sukan ♪♫
♪♫ pakaian ♪♫
♪♫ klinik kesihatan ♪♫
♪♫ optometri / cermin mata ♪♫
♪♫ makanan / minuman ♪♫
♪♫ penginapan ♪♫
♪♫ salun / pusat kecantikan
♪♫ produk IT ♪♫
♪♫ dan lain-lain .. ♪♫

Tapi semua tu tertakluk kepada syarat-syarat yang dah ditetapkan
oleh syarikat-syarikat tertentu yang ambil bahagian ..
Dok berceloteh boleh itu boleh ini , tapi korang ke camne nak mohon kad nie ??
 Alaa .. don't worry .. tak payah kalut-kalut .. korang fokus jer kat kuliah korang ..
jangan nak ponteng-ponteng kuliah sebab tak sabar nak gi mohon kad nihh ..

KDS1M nie secara automatiknya akan disalurkan kepada semua student melalui 
pihak pengurusan IPT masing-masing selepas kementerian / agensi / IPT  dah mengemukakan
maklumat student yang lengkap kepada Bank Rakyat supaya kiteorang boleh mendapat KDS1M ..
( Nama , No. KP , No. Matrik , Jantina , Nama IPT , Peringkat Pengajian , Tempoh Pengajian ,
Tahun Pengajian Semasa , Tahun Tamat Pengajian , Alamat Rumah , Emel dan No. Phone )
amacam ??? ohsem ??
tobat muka-muka yang baca entry nie tak sabar kan ..
kalau nak maklumat lanjut ..
korang baca jer dekat website yg paan dah link kan .. 



wassalam !!!













- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...