07 November 2016

HARI JUBAH [PART 1]

Paan Zainudin | 3:20 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Alhamdulillah wa syukurilah .. Dengan nama Alif-Lam-Lam-Ha , aku panjatkan kesyukuran buatMu ..

Setiap orang . Setiap batch . Setiap tahun . Setiap IPTA sekali pun .. Bila sampai saat ni semua orang pakat eksaited kebamm keboOm .. Pliss bagi chance dekat orang-orang yang berhak menzahirkan rasa itu .. Sekarang sudah sampai masa kami , hehehe ..
Yahh , Konvokesyen IPGM Kali Ke-7 di MAEPS , Serdang .. Hari yang pertama , sidang yang pertama dan abam orang yang pertama akan naik stage nanti .. Oke . Dah la raptai & taklimat sehari sebelum tak pergi .. Pastu suruh orang ambilkan ..
Oke terkejut .. Oke tak ready , hahaha .. Apa pun hari yang bahagia nie wajiblahh happy walau apa cara sekalipun .. 5 tahun setengah kot berjuang .. Untuk sidang yang pertama nie opsyen yang terlibat ialah Bahasa Melayu , Matematik , Sains , Pendidikan Seni dan Pendidikan Muzik ..
Selepas berhempas pulas selama 4 jam di dalam dewan sidang .. Mak ayah , I made it !! haha
Jejaka dari BM1 .. Lagi 5 orang tak cukup .. Bila ingat-ingat balek , sorang-sorang punya perangai  masa zaman belajar dulu , nauzubillah hahaha .. Sekarang 4 orang dah berumah tangga , alhamdulillah ..
Makcik-makcik BM1 .. 9 orang semuanya .. 3 orang dah bergelar isteri , seorang lagi on the way .. hehe .. Semoga dipermudah urusan nanti ..
We did it !! PISMP Bahasa Melayu 1 IPGKTAA .. 5 tahun setengah kita bersama .. Bergaduh , bergembira , bersengketa , bermerapu .. Tetap adik beradik sampai bila-bila .. Dulu kita duduk sekali , sekarang dah bawa haluan masing-masing .. Harap semua orang berjaya di tempat yang baru ..
Haha punya la bertahun tak jumpa , akhirnya jumpa juga masa konvo .. Amerul , member masa sekolah menengah dulu .. Dia IPG Darulaman sekarang mengajar dekat KL .. Yang abam pulak masa study dulu duduk jauh , dekat Pahang .. Sekarang mengajar dekat Penang , dekat pulak hohOo ..
Kak Yong gua , geng gila-gila dulu .. Untung dia dapat mengajar dekat Pahang , dah la orang Pahang  ..
Bersama lecturer Pengajian Melayu abam , En Shahnam .. Antara lecturer yang sporting & ramah ..
Yeayyy depa mai tengok kita konvo .. Kebetulan sidang diorang esoknya , petang tu ada raptai ..
Rihaz , geng dari kecik-kecik dulu , pastu sekolah menengah pun sekali , U pun sama-sama jugak sekali .. Kemudian keluar masuk IPG cuma tak sama then sampai laa sekarang .. La ni dah dekat Johor dah brader nie ..
Delissss , partner tarian masa zaman belajau duluu .. Jumpa jugak akhirnya .. Kau dah mengajar dekat Sarawak dah sekarang , lagi susah dah nak jumpa haha
Antara orang-orang yang dinanti untuk berjumpa masa konvo .. Finally , selepas setahun .. Akhirnya bersua jugak kita , Famili Aras 2 .. Rindu tu tak tahu la nak cakap macam mana , subjektif ..
Akhirnya ... Ijazah Sarjana Muda Perguruan Bahasa Melayu Pendidikan Rendah dengan Kepujian Kelas Pertama .. Alhamdulillah .. Thankyou mak ayah & family .. Sentiasa support abang .. Event tak dapat bersama-sama pada hari special nie , kegembiraan kalian ku bawa bersama .. Yahh , lecturer-lecturer ku & guruku yang tersayang .. Orang kuat yang paling banyak membantu untuk mencapai impian bergelar sebagai seorang pendidik .. Terima kasih yang teramat-amat ya ampun nya punn .. Sahabattt .. sekali dua kali ucap terima kasih pun belum tentu dapat membayar hasil penat lelah kita bersama-sama .. Thankyou guyss .. Tahniah kawan .. 


Mood konvo masih belum habis lagi .. Kita sambung dekat [Hari Jubah Part 2] pulak






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...