31 May 2014

IKAN PULANG KE LUBUK

Paan Zainudin | 8:36 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Walaupun aku nie cikgu BM , tapi aku macam dah ingat-ingat lupa betul ke tak peribahasa yang aku taruk kat atas tue , heheheh .. Lebih kurang je kot .. Dan dan rasa malas nak check dekat google ..
Bila balek kampung atau diibaratkan ikan pulang ke lubuk nie , perkara pertama yang eksaited sangat nak buat iaitu bertemu dengan sedara mara sepupu sepapat .. Yelahhh , masing-masing dah besar , dah berkeluarga , semua pakat bawak haluan hidup masing-masing .. Tinggal yang single-mingle macam kami nie .. hehehe .. Nak jumpa pun bila ada family event .. Alhamdulillah , Allah gave this opportunity ..
Dulu kami minum susu Dumex..
Sel-sel otak bergabung dan membesauu.. kami dah besauu.. haha
Time zaman-zaman cekedis hingusan dulu , hik3 .. Sumpah nak tergelak bila tengok balek .. Zaman terjun parit , mandi sungai , main polis tan tri , aci ligan dan segala macam .. Haaa rindu zaman childhood dulu .. Kalau nak compare dengan budak-budak zaman sekarang memang tak ahh .. Jauh beza .. Diorang sekarang dengan tab , smartphone dok main cotcet cotcet dalam bilik , takde nak keluar beriadah giller bagai nak rak macam kiteorang semua dulu .. betul tak ??? hehehe
Ngetestt monopod sekali bohh !! hahaha ..
#Siblings #Cousins #ThisisKampungStyle


Semangkuk asam pedas keladi, 
Sekawah gulai nangka, 
Sebesen kerabu mempelam,
Seperiuk sambai petai, 
Sepinggan sambal belacan.. 

This is Kampung Style !!


- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...