24 September 2012

TUTORIAL : CENTERKAN POST ENTRY & SIDEBAR

Paan Zainudin | 7:16 PM | 00 orang doakan aku slim |



Hmmm ..
kalau diikutkan ni dah lama dah nak buat tutorial untuk blog nie ..
tapi gua nie maleh .. 
maleh nak printscreen edit segala bagai ..

tapi ntah la tetiba start hari nie dapat sinar cahaya sinar la sangat ..
rasa nak jadikan belog nie sebagai tutorial untuk belog jugak .. ngehehe ..
sekurang-kurangnya leh kongsikan ilmu dengan blogger yang lain ..

Untuk tutorial kali nie ,
paan akan ajar macam mana cara nak 
centerkan post title & sidebar title
macam gambar dekat bawah nie .. 

post title
sidebar title

okeyyy .. lets start !!

1. Log in -> Dashboard -> Design -> Edit html
2. Lepas tu , tekan ctrl + F dan cari kod ni 

untuk post title
h3.post-title {
atau
h4 {

untuk sidebar title
h2 {

3. Then, korang copy kod dekat bawah nie ..
text-align:center;

dan pastekan dekat bawah kod yang korang cari tadi ..

jangan lupa preview dulu ..
kalau ok save terus !! hehe





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...