05 March 2013

MALAYSIA SOCIAL MEDIA WEEK 2O13 : OHSEM !!!

Paan Zainudin | 7:31 AM | 40 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Event minggu lepas punya , minggu nie baru nak boleh update .. hampehhh haha ..
Alhamdulillah weh , akhirnya dapat jugak gua menginvolvekan diri dalam event yang superb duperb nie .. keeksaitedan gua memang tidak boleh disangkal lagiii .. tidak tidak dan tidak ..
Event yang gua diinvinte nie 2 hari , 27 dan 28 haribulan .. tapi boleh pergi 28hb punye .. Tu pun dah kira bersyukur giller-giller wehhh .. thanks dekat pengurusan kampus gua sebab benarkan gua pergi .. heheheeh puas pujukkk

Pukul 6 pagi gua bertolak dari Lipis , haha punye la bersemangat takut sampai lambat dekat KL nanti .. Alhamdulillah sampai jugak walaupun tengah-tengah dalam perjalanan tue ada sikit aral hmmmm ..
Waktu sampai tue dah pun start session yang ke-6 (semalam 27hb punye sesi yang 1st sampai ke 5) Social Media a Game Changer and a Transformer .. Giller kau weh waktu aku masuk ballroom tue , mak aihh orang-orang dekat situ semuanya otai-otai , sumpahh aku cakap haa .. kerdil terussss ngahahaha ..
Salah seorang panelist untuk sesi ke-6 nie , Jason Cruz from Philippines .. Omaigod , dia memang kelakar okeyy .. Waktu spoke to him hari tue pun , weyyy ramahnye kauu .. Dia try bercakap dalam "Bahasa" tau korang and wahhhhh u memang terbaik ahh Jason .. hahaha
Take time dulu time tea break nie .. Snap apa yang patut , haha .. Time nie dekat booth Line , yupp line atau dalam bahasa Melayu nyer "garisan" .. Hehe. lawak je lahh , kalau korang nak tahu kena search la mende nyer "Line" tue and apa keistimewaan nyer haaha .. Sebelah paan nie kira icon untuk Line nie ahh .. Yang kiri tue Brown dan yang kanan tue Moon .. Bapak comel giller ko Moon buat peace gitu , tak mampu aku nak dibuatnye walaupun senyum sampai nak tercabuttt gigi geraham akuuu .. and thanks kak Khalisa (P.A Dato' Fazley Yaakob) sudi snap gambar adikk .. adikk terus aku bahasakan diri haa .. hehe
Okey now back to session yang berikut nyer pulak , Celebrities and Fans Engagement , Breaking the Glamour Gap .. Sesis bersama dengan selebriti-selebriti .. Yupp aku memang kagum giller dengan penyampaian seorang panelis juga celebrity blogger dari India nie , Miss Malini .. Cara penulisan blog dia sendiri pun memang menarik , korang boleh terjah dekat sini ..
Panel : Dato' Fazley Yaakob
Panel : Sazzy Falak
Kak Sazz , kelakar laa .. haha sempat lagi propa orang ..
Panel : Nik Michael Imran
Moderator : Aishah Sinclair you're so cuteee sis hehe

Lepas tu , haaa part nie memang daebakkk .. Rasa macam nak tulis pasal nie je dulu waktu awal-awal entri tadi , tapi tak leh langkah bendul bhaii .. Kena dahulukan mana yang patut .. tak lain dan tak bukan hoh hah hoh hahh LUNCH TIMEE !!!!  haha sorak sorang-sorang aku amek kauuuu
Whahaha giller makanggg .. Kalau lahh , kalau lah yea orang dalam hall nie tak beratuss , yupp tak beratus dan cuma ada 3 empat orang jer termasuk aku .. Ya Allah sumpah aku makan buat macam dekat rumah sendiri haa .. 

Actually aku malas dah nak guna perkataan "kalau" tue , dah sah-sah benda tue antara jadi-tak jadi , ada-tak ada .. Tapi aku sedikit menyesal la weii .. makan seperti gambar di atas yang begitu "sedikit" kuantitinya dan tak ambil makanan-makanan yang lain huwwaaaa bapak menyesal wehhh .. bukan ape aku tak ambil , petang karang aku dah nak bertolak balek dahh , kang perut buat hal atas bas nanti memang naya lahh aku ..
Tablemate , ade jugak ye ko .. Masing-masing tengah instagram gambar makan .. haha
Yang nie aku tak tahu band dari mana perform atas stage tu , rasanya grup yang join Battle of the Band esok tu kot .. Tapi yang pasti aku memang tak suka , seriuss tak suka .. Diorang nyanyi lagu rock weiii bising giller , time tengah makan pulak tuuee .. Mau Mak Jah dekat belakang aku tu tercekikk tulang ayam ..

Kalau datang ke event macam nie , tak bertemu dengan blogger-blogger giller otai memang tak sah la kan .. Tapi nak jumpa semua orang pun agak sukar jugak sebab schedule program hari nie agak padat jugak and aku agak sedikit rush sikit .. Ape pun blogger yang sempat aku sapa :
Bro framestone .. actually sebelum nie aku dah pernah chat dengan bro , tapi waktu jumpa dia tak ingat muka aku .. Mungkin sebab waktu chat aku letak muke Brad Pitt , no wonder la kan -.-"
Akaksss Pen Merah 
Haha , si traveller comel .. Rayyan
And last session sebelum aku bertolak balek , The New Media - Politics Customized through Social Media .. Highlight waktu sesi nie time tayangan video by Jeremy Wallernberg , seriuss bestt
with Jeremy Wallernberg , USA

And 1 lagi benda paling awesome yang kiteorang buat hari nie , memang hahahaha gilaaaaa ..

HARLEM SHAKE


Haha gilaa ..
Actually aku terpaksa balek awal dan terlepas sesi-sesi lepas tue .. Bukan ape , malam nie aku ada pementasan Teater Kem the Musical dekat IPG .. So, aku kena balek awal dan bantu keluarga GITA aku buat persiapan apa yang patutttt .. Nanti aku update k entri pementasan tu nanti ..

Ape pun event hari nie memang daebakkkk ..



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...