09 July 2014

LOKASI IFTAR KALI INI ??

Paan Zainudin | 5:46 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Firman Allah Ta’ala :

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ

Maksudnya : “ Wahai orang-orang yang beriman telah diwajibkan ke atas kamu berpuasa sebagaimana telah diwajibkan ke atas umat-umat yang sebelum kamu semoga kamu menjadi orang-orang yang bertaqwa ”. (Surah Al-Baqarah Ayat 183)


Alhamdulillah , dah masuk Ramadhan yang ke-11 .. Untungla sape yang ada dekat rumah sekarang .. Boleh berbuka dengan keluarga & saudara mara .. Huuu naseb anak perantau .. Berbuka dekat sini dekat sana , tiba-tiba ja rasa sadiss .. sob sob sob ~~
Hehehe , puasa-puasa pun berbuka dekat KFC .. Dah mengidam lama nak makan nie , hui hihi .. Bisikan kurma yusuf taiyob, panggilan cheezy wedges dan rangupan krup krup ayam telah mengheretku ke kancah kentakki fred chickleen ~~~ Thanks Hariz , Ang & Ewingda penuhi permintaan aku .. hihi
Yahhh , beriftar di masjid .. Ramai member-member IPG yang datang berbuka dekat masjid area nie .. Pihak masjid ada sediakan juadah berbuka untuk orang ramai .. Jadi boleh datang berbuka dekat sini .. Jimat pun jimat almaklumlah elaun tak masuk lagi.. ngeee ~~

Iftar di rumah pensyarah .. kenyangg bebb .. Dah macam family potrait dah aku tengok nie ..
Berbuka bersama-sama dengan keluarga praktikum di Raub hari tue .. Dapat jumpa anak-anak murid .. Thanks Kak Dura !!
Iftar bersama dengan classmate sebelum pergi praktikum minggu depan .. 

Nie kalau bercerita memang tak habis rasanya nie .. Kalau start story lokasi berbuka dari 1st day puasa sampai hari nie , hahaha .. Apa pun setiap orang ada ceritanya sendiri .. Yang penting di bulan yang mulia ini kita tingkatkan amal ibadah kita dan perbanyakkan lagi amalan-amalan yang dituntut di dalam Islam .. Semoga ibadah kita diberkati .. Ameen ~~~






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...