20 March 2015

PROJEK KAHWIN ALAN ♥ FINA

Paan Zainudin | 11:17 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Na na na na ganu kiterrr ~~~ haha , cuti sekolah kali nie sempat ke Terengganu untuk menghadiri majlis perkahwinan sahabat aku , Alan .. Sempat cuti sekejap di rumah , habiskan masa bersama family pastu gerak ke Dungun dengan member dari Kedah , Amir & Muiz ..

Fuhhh , boleh tahan kebas satu badan -- hampir seharian dalam kereta .. Agak "laju" jugak la drive masa dalam perjalanan tu tapi takde la sampai tak ingat keselamatan jalan raya , hehehe .. Alhamdulillah akhirnya sampai jugak dekat rumah pengantin perempuan , tak berapa jauh sangat dengan rumah member lelaki aku .. Sampai jer dekat sana , diorang baru jer habis akad nikah - dah tengah baca doa .. Huwaa kelewatan sihhh .. tapi takpe bersyukur majlis berjalan dengan lancar ..
Photo by Khalil GP .. Dengan sekali lafaz , Alan dan Fina sah bergelar suami isteri .. Alhamdulillah , tahniah bro .. Tak sempat pulak nak kacau kau sebelum akad , haha ..
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

الحَمْدُ ِللهِ رَبِّ العَالَمِينَ حَمْدًا يُوَافِي نِعَمَهُ وَيُكَافِىءُ مَزِيدَهُ يَا رَبَّـنَا لَكَ الحَمْدُ كَمَا يَنْبَغِي لِجَلاَلِ وَجْهِكَ وَعَظِيمِ سُلْطَانِكَ فَـلَكَ الحَمْدُ قَبْلَ الرِّضَا فَلَكَ الحَمْدُ بَعْدَ الرِّضَا وَلَكَ الحَمْدُ إِذَا رَضِيتَ وَفَنَـيْنَا دَائِمًا سَرْمَدًا إِلَى يَوْمِ الدِّينِ.
اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلـِّمْ عَلَى سَيِّـدِنَا مُحَمَّدٍ فِى الأَوَّلِينَ وَصَلِّ وَسَلـِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ فِى اللأَخِرِينَ وَصَلِّ وَسَلـِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ فِى كُلِّ وَقْتٍ وَحِينَ وَصَلِّ وَسَلـِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ فِى المَـَلإِ الأَعْلَى إِلَى يَوْمِ الدِّينِ وَصَلِّ وَسَلـِّمْ عَلَى جَمِيعِ الأَنْـبِيَاءِ وَالمُرْسَـلِينَ وَعَلَى المَلآئِكَةِ المُقَرَّبِينَ وَعَلَى عِبَادِ اللهِ الصَّالِحِينَ مِنْ أَهْلِ السَّمَـٰوَاتِ وَالأَرَضِينَ.
وَرَضِيَ اللهُ تَبَارَكَ وَتَعَالَى عَنْ سَادَاتِـنَا وَهُـدَاتِنَا وَأَئِـمَّـتِنَا أَبِى بَكْرٍ وَعَمَرَ وَعُثْـمَانَ وَعَلِيَّ وَعَنْ سَـائِرِ أَصْحَابِ رَسُولِ اللهِ أَجْمَعِينَ، وَعَنِ التَّابِعِينَ وَتَابِعِى التَّابِعِينَ وَمَنْ تَبِعَهُمْ إِلَى يَوْمِ الدِّينِ وَاحْشُرْنَا وَارْحَمْنَا مَعَهُمْ بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.
اللَّهُمَّ اجْعَلْنَا يَا مَوْلاَنَا ِلأَلآئِـكَ ذَاكِرِينَ وَلِنَعْمَآئِكَ شَاكِرِينَ وَعَلَى قَضَآئِكَ وَبَلآئِكَ وَقَدَرِكِ مِنَ الصَّابِرِينَ، وَمِنَ الحَلاَلِ مَرْزُوقِينَ وَعَنِ الحَرَامِ مَعْصُومِينَ، وَفِى الجِنَانِ مُنَعَّمِينَ وَعَنِ النِّـيرَانِ مُبَـعَّدِينَ، وَإِلَى وَجْهِكَ وَوَجْهِ نَبِيِّـكَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَا رَبِّ نَاظِرِينَ وَمَتَـمَتِّـعِينَ، رُدَّنَا اللَّهُمَّ إِلَيْـكَ مَرَدًّا جَمِيلاً (3 كالي
I'm next !! bhahaha puihhh
Gambo sepam dengan pengantin .. Haishhh , yang lain semua baju merah , aku sorang je lain .. hehehh
Antara member lain yang hadir .. Sep-sep Ganu Kelate hok mari .. Lepas je habis sesi bergambar terus pergi makangg , lapor giller bohh .. Ada pulak nasi dagang , pergghhh kecur air liur ~~ Memang kenyangg ..

Dah selesai semua , kiteorang gerak ke rumah pengantin lelaki .. Rehat-rehat , minum-minum , borak , makan-makan (lagi?? hehe) , solat apa semua .. Pastu baru la gi check-in homestay yang kiteorang sewa , berhadapan pulak dengan pantai -- perghhhh !! haha .. Makasih Ayie , strategik tempat kau .. Akibat keletihan yang over melampau , kiteorang pun terbongkang tido ..  
Keesokan harinya , pantai !! haha cenggitu eksaitednya .. Dengan tak mandi pagi apa semua , terus jalan kaki pergi pantai .. Air laut dekat Terengganu sangat cantikk ..
Konon dalam , padahal semua tengah melutut .. Takut air ombak tolak kiteorang .. hehehe
Fushhhhh !! Feeling model cover majalah nok mampusss haha
Actually sesi nak mengkuburkan diri dalam pasir ni bukan idea aku .. Tetiba jer diorang timbuskan aku dengan pasir nie .. Tapi seriously aku cakap , rasa sejukk .. Macam nak duduk lama jer dalam tu , padahal matahari dah tengah terpacak face to face dengan aku , hahaha ..

Dah habiss puas mandi terus balek rumah .. Mandi-mandi ingatkan nak bersiap dah ke apa , rupanya sambung tidur balek .. Caitttt !! katanya awal lagi nak berarak kenduri -- tidur dulu , haha .. 
Dalam pukul 2 macam tu kiteorang gerak ke rumah pengantin lelaki .. Member perempuan pun dah sampai dekat sana , siap dapat pakej pegang hantaran lagi .. So , kiteorang bersama-sama dengan family Alan akan berkonvoi sama-sama pergi ke rumah pengantin perempuan .. 

Sampai jer dekat sana , kiteorang berbaris dekat tepi jalan raya nak berarak ke rumah pengantin .. Rasanye dah lama aku tak berarak , last tahun 2005 .. Siap dengan paluan kompang lagi , adehhh tetiba malu pulak aku hahahaha ..
Oleh sebab semalam dah sakan bergambo dengan pengantin , hari nie kurang sikit .. Cuma bersesi dengan budak perempuan pulak .. Kasi chance dekat tetamu lain .. heh hehh hehhh .. Kiteorang stay dekat rumah kenduri sampai petang , lepas tu masing-masing gerak balek kampung sendiri .. Aku dengan member pulak terus gerak ke Pahang .. Ada kenduri lain nak attend lagi , hehe ..

Buat Iskandar Alan Bin Norhanudin , jadilah suami yang soleh dan baik kepada isteri mung , Atfina .. Jaga nafkah dia dengan baik .. Taat pada Allah , ibu bapa dan peliharalah hubungan dengan isterimu .. Barakallahulakum fih .. Congratess !!




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...