19 October 2015

RAPUNZEL THE MUSICAL

Paan Zainudin | 11:21 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ



Alhamdulillah .. akhirnyaa .. akhirnyaa .. Rapunzel the Musical telah berjaya dipentaskan .. Perasaan yang amat-amat lah gembira tak dapat nak digambarkan .. Fuhhhh seriuss puas dan gembiraa .. gembira sangattt .. Persediaan hampir dua bulan setengah selama nie akhirnya terbalass .. 

Sebelum nie aku pernah maklum dekat group team yang aku mungkin tak dapat hadirkan diri masa pementasan nanti .. Sebab aku dah internship dekat Penang masa tue .. Maybe susah nak dapat cuti sebab waktu sekolah .. Tapi atas dasar sayang gila aku dekat Gabungan Insan Teater Afzan (GITA) , aku mintak si Balqish fakskan surat jemputan dekat sekolah aku .. Sama macam senior-senior GITA yang lain .. dan akhirnyaaa .. Aku dapat pelepasann daripada GB !! Gombira tak terkataaa .. 

Aku tak maklum dekat diorang yang aku nak datang masa pementasan tue nanti .. Memang diorang percaya aku tak datang .. Arif (director) sorang ja yang tahu .. Memang dia happy sangat-sangat sebab dia nak senior ada di samping dia .. Aku faham perasaan tue .. Dia nakkan semangatt .. 

Dan aku datang IPG masa hari Sabtu tue (pementasan hari Selasa) .. Masa Aripp ambik dekat terminal (aku naik basss , malas drivee haha) , dia peluk aku erat gillerr .. Terus aku jadi sebakk .. ye laa member lama kot .. Dia bawak aku pergi makan dan terus ke dewan sebab ada latihan .. Bila aku sampai jer sana lampu dewan memang gelap , just lampu pentas jer .. Budak-budak dah pandang semacam jer dekat aku .. Bila sampai je dekat pentass semua teruss menjeritttt Paannnnn !! Terus diorang serangg datang salam pelukk .. Gila tak gembira wehhh .. Bising giller dewannn .. Happy gillerrr dapat jumpa junior-junior GITA ...
Aku stay dekat IPG 5 hari .. Menginap dekat bilik junior , nomad kejappp .. haha .. Kadang-kadang tu pergi ziarah Aras 2 Kenari .. Tempat jatuh tidur nangis kiteorang dulu .. Perghh memang throwbackkk .. Sepanjang aku ada dekat IPG nie memang aku bantu diorang polishhh persiapan sebelum pementasan .. Baik dari segi lakonan dan pengurusan .. Alhamdulillah , sama-sama kiteorang bekerjasama sebelum The DAYY .. Tengah-tengah sibuk tue pun aku berkejar jugak pergi jumpa lecturer , acik kantin , makcik-makcik staf yang rapat dengan aku .. Seriuss rindu .. 

Hari Isnin malam tue dah ada rehearsal .. Kiteorang semua dah cuba buat yang terbaik malam tue .. Kelemahan dan kekurangan yang ada kitoerang berkongsi masa sesi postmortem .. Alhamdulillah , dah ada banyak penambahbaikan kalau berbanding sebelum nie .. Kipidappp guysss !! haha

And the dayyy , Tuesdayy .. Hari pementasan Rapunzel the Musical !! .. Dari pagi sampai ke malam kiteorang berkampung di dewan .. Siapkan apa yang patut .. Sebelah malam tue penonton dah ramai datang .. VIP , pensyarah , student IPG , student luar even foreigner pun datang penuhkan dewan .. Memang penuhh .. fuhhh memang berdebar .. Dan lagi menggembirakaannn alumni-alumni GITA pun datangggg .. Ya Allah gembira tak terkataaa .. Bayangkan dari Sabah dan Sarawak naik flight datang .. Serius gembira dan terharu sangat-sangattt ..
Owhh yaaa .. haha secara kebetulan aku jadi bidan terjunn jaga lightinggg .. Hahahaha .. Daripada pengarah produksi dan pengarah tari jadi krew lighting .. Its okeyy bhaa .. Malam rehearsal tu kitoerang dapat sponsor spotlight dari luar .. Thankyou group teater Perba Jelai .. hoho Bila duduk tengah-tengah dewan ni memang nampakk laa keseluruhan dewan , berdeborr rase .. haha .. 
Team musician / band dah readyyy .. Nampak dah muka-muka cuak tue .. hahaha .. Adehh kau Nick , ingat konsert rock ke mekap camtu , hahahaha .. Lain yang disuruh mekap , lain yang diorang buat .. hahaha 

dan pementasan bermula ..

Opening .. Gud Jobbb Aripp as narrator .. Pandai kau ambik mood penonton .. 
Rapunzel , Flynn Rider and Thugs .. perghhh kelakau wehhh .. Nak pecah perut dibuatnya .. Tambah-tambah time scene Mother Gothel .. Alahaiii hahahahaha adeiii hahahaha .. Memang ikut flow , lancar pementasan malam tue ..
 Terbaikkk team band .. Terbaikk ..

Alhamdulillah .. pementasan Rapunzel the Musical berakhir dengan jayanyaaa .. Arghhh happy gillerr bak hanggg .. Thankyou krew produksi , thankyou pelakon , thankyou pensyarah dan semuanyyya .. Feedback yang positif dari semua pihakkk .. Aaaa happynyaa aa mata masuk habukkk .. Sapa sapu sampah niee ???
 Barisan team band dan pensyarah .. Thanks adik-adik ppismp muzik ..

And nowww .. photoshoootttt timeee !! Kasi bombbb sama photoboothhh .. haha
 Pelakon , krew and penonton dari kalangan lecturer dan sem 8 !!
Adik-adik PISMP Math dan Pemulihan .. Thankyou datang menontonn .. Sanggup korang cancelkan kelas malam semata-mata nak datang tengok .. terharuuu .. haha 
And yahhh .. Me with Ang si Rapunzel .. Dah serabai rambut haha .. Ang , memang terbaikk .. Ang dah buat yang terbaikk !! Ang salah sorang junior GITA yang paling komited .. Tak pernah putus asa dan sentiasa mencuba .. Awal-awal dulu Ang ada masalah dari segi lakonan dan penghayatan watak .. Tapi dia terima tunjuk ajar kami dan berusaha nak buat yang terbaik .. dan inilah hasilnya Anggg .. Paan tabik dengan U .. seriously tahniahh sekali lagi Angg .. 
Motherr Gothelllll !! hahaha Aimann thankyou kerana sudi pikul tanggungjawab bawak watak nie .. Aku tahu bukan senang wehhh .. Hahaha kau memang terbaikk .. Kau memeriahkan suasana .. Kau memang terbaikk .. 
Seniorr GITAAAAA .. Serious happyy korang sanggup datangg .. Kak Ita , Kak Sal , Ainul , Kak Shida , Kak Ija , Kak Anne , Kak Mirahh .. Kak Jessie , Maru and Ikan yang takde dalam gambar .. Korang la pemberi semangat malam nie .. Seriously yahh .. semangat datang dari korang .. Thankyou bebanyak sudi datangg ..
Kami dah masuk airr .. hahaha ..
Sekarang dah boleh tarik nafas lega kan Aripp ?? Our director .. yang banyak bekerja keras .. Proud of u my boss .. Semua berjalan dengan lancar .. Sebab kita sebuah keluarga .. Adik beradik ..
Balqishhh .. si Pengarah muda .. Stage manager .. thanks Aqish dan kawan-kawan tolong kiteorang sebelum nie .. Thanks jugak fakskan surat tue .. huhuhu .. Makhluk dekat belakang tue takleh tunjukk .. Maksiattt .. hahaha 
Kami belanja sikit peruttt .. hahaha
 Our crewwwsss .. Thanks guysss .. Tahniahh bebanyakkk .. 
Orang yang banyak kerja keras .. Terima kasihhhh adik-adik junior awesome GITA .. 
Kak Mirahhh , Winnie , Ayie , Dieyyy .. tulang belakang akuuu .. Dan lemak tambahanku .. haha susah senang kita selama nie ..
 Yeahhh .. dan nie anak sedara pertama GITA .. Anak si Dieyy , Yen Yenn .. haha .. Kecik-kecik dah tengok teater eaa .. Curi bakat lakonan ibu nanti ..
Puass .. puass .. dan puass ..
Sesi postmortem bersama semua krew .. Pensyarah penasihat pun turut hadir .. Ayah Dzul and Mr. Bakar .. thanks banyak-banyak sebab bagi support sebelum nie .. Jadi tempat kami luah perasaan dan pendapat .. Terima kasih bebanyakk ..
Semua muka ada manyakkk senyummm aaa .. Senyum puas-puass .. bagi puass .. hahaha ..  Terima kasih , thanks you , xie xie sebab hasil kerja keras dan titik peluh kita selama nie dah membuahkan hasil .. Ingatlahh , satu perkara yang indah dalam GITA ialah pengorbanan wang , masa dan tenaga semata-mata untuk bersama di dalam sebuah keluarga , GITA .. dan kita adalah keluarga .. Biar berlainan bangsa dan agama , kita adalah keluarga ..

Terima kasih .. 





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...