03 October 2015

HARI SUKAN SJKC CHUNG HWA PUSAT

Paan Zainudin | 8:43 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Wuuuu .. first time join dan handle hari sukan sekolah .. Masa zaman praktikum sebelum nie selalu tak berkesempatan .. Kali nie baru nak dapat merasa .. HARI SUKAN SJKC CHUNG HWA PUSAT , BUTTERWORTH .. Hari sukan sekolah nie tak buat dekat sekolah sebab takde padang , jadi kiteorang handle dekat sekolah berdekatan , SK Bagan Tuan Jamal .. 

Awal-awal pagi lagi dah terpacak dekat padang sekolah .. Semangat katakann , haha .. Kali nie aku pegang jawatan krew audio dan siar raya .. Kira tugas uruskan bab PA system , lagu , mikrofon apa semua tu lah .. 
Pembukaan majlis dengan perbarisan lintas hormat oleh kontinjen pancaragam dan rumah sukann .. Perghhh first time kot tengok geng pancaragam budak-budak  sekolah rendah hahahaha .. Terbaikk ahh Cikgu Tan latih .. Bukan senang derr .. Aku yang latih budak-budak tarian ni pun dah nak tumbang .. hahaha
Bila tengok hari sukan sekolah nie , teringat zaman handle KOT dulu .. Bukan senang nak handle dari A sampai Z .. Jangan cakap la kalau dalam sehari tue tak sakit kepala memikir itu ini , haha .. Tapi disebabkan pengalaman sebelum-sebelum nie , alhamdulillah boleh handle semua tue dan praktikkan pulak dekat sekolah .. #kipidapp #dongibabb  

[KOT MMXIV IPGKTAA] <-- klik sini !!
Yeahh , tempat kerja aku .. ahahaha duduk depan laptop dari mula sampai habis majlis .. Teamwork dengan pengacara majlis .. Aku jaga audio and play lagu-lagu sepanjang majlis .. Kira macam DJ laa cuma tak cakap-cakap .. Diorang je yang cakap & dalam bahasa Cina .. hehehe bila sampai time jer diorang bagi hint suruh play lagu .. Kalau takde diorang memang tak terpasang aku lagu-lagu tue .. haha 
Banyak acara balapan yang diadakan masa hari sukan nie .. Antaranya 50m, 100m, 200m, 4x100m, 4x200m, 400m dan lain-lain .. Adehhh , dah lama tak tengok budak-budak berlari .. Last tengok pun masa aku sendiri yang bersukan , tahun 2014 .. Sekolah rendah kott hahaha ..  Rasa kelakar pun ada sebab budak kecik-kecik je atas padang .. Kadang siap lari sampai keluar dari garisan tepi .. Sebab penat , hahahahaha ... 
Walaupun berlainan bangsa , agama dan budaya , tak menjadi penghalang untuk bersama dan bekerjasama .. We are Malaysian .. Bagus anak-anak ..
Nampak ?? Comel giller diorang berlari .. hahahaa .. Siap ada yang tercabut kasut lagi .. 
Acara sukaneka untuk kanak-kanak 7 tahun .. Bawa getah guna straw , isi air dalam botol , lari sambil ikat kaki dan lain-lain .. Antara acara yang paling meriah .. Sebab kelakar tengok gelagat anak-anak , haha ..
Acara untuk ibu bapa dan anak-anak pun turut diadakan .. Ye lahh, alang-alang bersukan nie bukan sekadar murid-murid dan guru je , tambah sekali dengan mak ayah .. haa ambikk lari .. lari .. haha
 Tarikkkk .. tarikkkk .. hahaha .. team PIBG vs Staff Sekolah
Yeayyyy !! Finally dah selesaii .. Tahniahh semua .. Tahniah rumah Biru juara keseluruhan kali nie .. kipidapp guysss .. Tahun depan pulak kita bersukan lagi .. 



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...