29 October 2014

PELANCARAN BULAN BAHASA KEBANGSAAN

Paan Zainudin | 5:29 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum



Haha , habis jer event Festival Lagu Rakyat IPG terus gerak balek kampung sempena cuti raya deepavali .. Tapi sempat balek  4 hari ja .. Pastu dah nak kena balek IPG sebab terlibat dengan event PELANCARAN BULAN BAHASA KEBANGSAAN .. Hari ahad dah rehearsal dengan kementerian , IPGM , rektor dan lain-lain ..

Macam biasa , aku dengan kawan-kawan akan perform tarian sambutan untuk sambut tetamu yang datang dan dekat kafe , semasa makan tengahari ..
Team tarian sambutan , pemuzik dan penari .. Ni pun last-last minit berlatih .. Mula-mula ingat taknak perform dah sebab busy giller dengan festival lagu rakyat .. Pastu bila ipgm datang , diorang request tarian pelanduk tue .. Nak tak nak kena perform jugak .. Jadi terpaksa curi-curi masa yang ada praktis tarian nie ..
Ketibaan YAB Menteri Pendidikan II , Dato' Idris Bin Jusoh dan tetamu-tetamu kehormat .. Comel pulak tengok pengarah IPG kiteorang dekat situ , Dato' Jaafar .. hehehehe ..
Debar tak debar , janji buat .. Memang ketat la senyum tue , plastik habis .. hahaha .. Mau tak berdebor , duduk betul-betul depan kiteorang pastu tambah pulak dengan wartawan-wartawan dekat depan tue .. semangat ~~ semangat ~~
Habis jer VIP semua masuk ke dalam dewan , aku and the gang terus gerak ke kafe .. Nak prepare persembahan dekat sana pulak .. Macam biasa , aktiviti lari dari dewan ke kafe kalau ada event melibatkan istana / kementerian .. Siap sambil lari tukar baju lagi , sebab tak sempat .. Tapi takpe , kali nie sempat .. Masa panjang hahaha
Perghhh sempat lagi si Tiqah nie selfie dengan Dato '
Finally , Alhamdulillah ~~~ legaaaa .. Dah habis event Pelancaran Bulan Bahasa Kebangsaan nie .. Boleh tarik nafas panjanggg .. Persembahan dekat kafe tadi kawan lupa pulak nak ambil gambo .. Takpe-takpe semua dah lepass .. Memang nak relaks jer lepas nie , qada tidur yang tak cukup tue and fokus untuk exam .. yahhh !!




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...