06 May 2016

BILA HATI KAU DI AFZAN

Paan Zainudin | 9:35 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Bila hati di Afzan .. yuppp !! Hati masih di Afzan .. Siapa yang pernah belajar di sini konpem tahu rasa rindu yang teramat dekat tempat nie -- tempat kami semua menuntut ilmu .. Sedangkan tempat jatuh lagikan dikenang , inikan pula tempat bermain .. 

Alhamdulillah , terima kasih ayah Dzul & IPGKTAA yang sudi menjemput Paan dan beberapa alumni GITA yang lain ke IPG Afzan nie untuk menghadiri Pertandingan Drama Sebabak Peringkat Kebangsaan : Adaptasi Naskah Melayu Klasik .. Cerita penuh pasal pertandingan tu boleh tengok dekat sini .. Yaa klik sini !! hahaha .. Nak jimat page punya pasal .. 
Lompatt dulu sebelum masuk ke dalam .. hahaha .. Padahal loya naik bas 7, 8 jam tak hilang lagi hehe ..
Thankyou wehh Hazim tolong ambikkan aku .. 
Arghhh jambatan paling legend , hahaha .. Laluan ke kuliah setiap hari .. Bak kata Aiman " Dulu tengok jambatan ingat puaka , sekarang tengok jambatan ingat Paan " .. hahaha nak kata kat aku la ni ?? hahaha

That feeling bila jumpa kawan-kawan , geng GITA dekat Afzan .. arghhhh takleh nak bayang takleh nak cakapp .. Adeiii .. rindu belaka ..
haa macam ni feeling dia .. ahahaha 
Sumpah rindu .. dan kak Ita , kaklong Shida pulak dah turun sini .. Alahai dah nak complete dah family nie .. Yang penting , serbuuuu nasi kerabu Kuala Lipis !! hahaha 
Fuhhh sedappkannn .. Nasi kerabu terr .. Ini kalau 10 kali makan memang kiokkk .. Giller sedapp , setahun sekali makan pun belum tentu lagi lepas nie , haha ..
Team santan+perut .. haha .. Meraban laa kalau berjumpa .. Belum cukup lagi nihhh .. Geng alumni sampai ja ke Lipis terus latih budak-budak nie .. Tolong mana-mana yang patut .. Borak je banyak sebab terlalu banyak yang nak diceritakan .. Mohon tadah telinga , haha .. 
Team props dan transformer yang paling ohsem laa .. Kerja diorang memang tiktop !! 
Hahaha kreww paling hebat !! Abam tabik spring dekat korang !!
Habis latihan pukul 2, 3 pagi terus keluar lepak dekat Mamak Madina Bistro .. Roti telur taruk roti boOm dekat atas memang wajib .. Pastu kuah banjir haha .. Menu legend masa study dekat sini .. Balek bilik pakat layan ramai-ramai cerita Munafik .. Menjerit dalam blok pukul 3,4 pagi hahaha .. Naseb warden dan tidur ..
dan yang paling penting , ikan keli Acik !!! Ya Allah rindu gillerrrrr .. taktau nak habaq Acik .. Rindu dekat Acik , rindu dekat ikan keli , rindu dekat semua masakan Acik .. Tokei kantin yang paling mesra + awesome + caring yang pernah abam jumpa seumur hidup .. Sebab tu rapat sangat dengan Acik ..

Thankyou Acik masakkan untuk kami .. Fuhh , ikan keli Acik memang lain dari yang lain .. Rasa sambal dia memang lain .. Pedas ada manis ada .. fuhh .. memang terangkat .. tu yang rindu tu .. Ehhh , asyik bercerita bab makan je nihh .. Ke kau datang Lipis sebab nak makan Paan ??? hahahaha 
Satu keluarga dah berkumpul .. Seronok , sangat seronok .. Berlatih sudah , preparation pun sudah .. Harapkan yang terbaik saja esoknya .. Esok ?? haha mohon rujuk post nie .. ya yang nie .. hehe

dah baca belum post tu ???

betul nih ??

ya , post yang nie ..


Oke dah baca .. haha

Alhamdulillahhhhh .. Juara keseluruhan Pertandingan Drama Sebabak Peringkat Kebangsaan !!! Tahniahhh family GITA .. Sangat bangga dengan kalian !! Tak sia-sia datang dari jauh .. Keep it up guyss !! Kekalkan hubungan kita sampai bila-bila .. Adoiii gembiranyaa ..
Alumni GITA yang hadir .. Actually ada ramai lagi alumni GITA yang lain .. Berpuluh-puluh orang kalau diikutkan generasi .. Tetapi masing-masing ada komitmen .. Takpa , kami bawak hati kalian bersama .. Cia cia cia ..

Sekejap sangat masa .. 5 hari rasa sekejap sangat .. Dah nak balek Penang dahh .. Adoii susah laa nak move on camni .. haha , entah bila dapat datang lagi Lipis nie ..
Slot terakhir .. Pep Talk bersama dengan Cikgu Mat a.k.a Seni Bayan .. Pengarah Dewan Budaya USM .. Seorang yang bergiat aktif dalam teater .. Sekarang Paan dalam proses berkolaborasi dengan beliau untuk pementasan teater kanak-kanak .. InshaaAllah ..
Banyak ilmu sebenarnya kalau nak dikorek nie .. Tapi nak buat macam mana .. Masa tidak mengizinkan .. Takpa , ada masa kita berkumpul lagi .. 
Abeee Yusss .. hahaha lecturer yang paling sporting dan masuk air bila duduk dengan abam .. Hahahaha .. Kelas abam merupakan kelas yang pertama Encik Yus ajar masa mula-mula beliau lapor diri dekat Afzan nie .. Alahai Sayonara encik ,..
Oke sayonara semua .. Yang nie memang abam takleh move on .. Alahai .. Zaman kerja dengan zaman belajar jauh berbeza .. Zaman belajar laa kita semua cipta memori dan kenang bila kita dah bekerja nanti .. 
Woiii sempat lagi depa ambik gambar sebelum naik bas .. Alahai sayonara Lipis ..
THANKYOU semua .. GELAK ITU TAWA AKU .. GITA
Gabungan Insan Teater Afzan


- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...