04 July 2016

#RAYAKITA [PART 1]

Paan Zainudin | 4:25 PM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Alhamdulillah , syawal tiba lagi tahun nie ^__^ .. Tapi rasa sedih jugak Ramadhan dah pergi .. Tahun nie banyak luangkan masa berpuasa dekat kampung berbanding sebelum-sebelum nie .. Dah kerja kann , haha ..
Okehhh .. tiba masanya beta pula payung budak-budak , haha .. Zaman kutip duit raya dah berakhir .. Giliran kasi pulak duit raya .. Alhamdulillah , rezeki tahun nie .. Berkenan betul tengok sampul kartun nie , tu yang terus beli hahaha ..
First time wehhh .. Cari buluh sendiri , bakar lemang sendiri malam raya .. Biasanya beli dekat orang ja , hehehe .. Kalau area Sungai Petani nie , lemang yang femes LEMANG PAKTEH laa .. Sampai beratur , jem jalan orang nak beli ..  

Rasa lain betul raya tahun nie .. Termasuklah malam raya .. Berbanding sebelum nie , dekat je raya balik raya naik bas (rutin perantau) .. Pastu malam raya buat persiapan dekat rumah , iron baju apa semua .. tu ja .. Tahun nie lain sikit .. Ye lahh bila dah libatkan diri dengan pemuda masjid nie .. Malam raya ada dekat masjid takbir raya ramai-ramai guna mikrofon .. Seriusss nie first time haha !! Sebelum nie duduk rumah dengar orang takbir raya kita follow je takbir sama-sama .. Kalau ayah memang selalu dah setiap tahun pergi masjid takbir raya .. Pastu malam raya tu pulak bakar lemang sampai pukul 12 .. Lepas pukul 12 sambung pulak pergi ke dewan , standby nak goreng bihun untuk jamuan raya dekat masjid .. 
Bestt derr ramai-ramai standby sampai pukul 3 pagi goreng bihun , hahaha konpem rabak mata esok .. Bihun goreng nie untuk jamuan lepas solat sunat aidilfitri dekat masjid esoknye ..
Salam Aidilfitri .. Salam 1 Syawal dari sebahagian team pemuda masjid haha
Selamat hari raya dari kami sekeluargaa .. Tahun nie pilih baju tema pink belacan .. Tapi rasanya kami semua macam pink campur ja , hahaha takpa .. Asalkan lebih kurang dan dapat beraya bersama-sama ..
Geng sepupu sepapat dari kecik sampai sekarang .. Background sawah memang wajib setiap tahun haha
Dari pagi sampai ke malam pergi beraya .. Sebelah pagi sekitar kawasan kampung , rumah kawan-kawan sedara mara apa semua .. Sebelah petang rumah mak sedara pulak sampai laa ke malam .. Memang ketat laa seluar lepas nie , haha ..

Okeh sambung pulak #RayaKita [Part 2]



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...