31 May 2013

KONVOKESYEN PISMP IPG 2O13

Paan Zainudin | 3:07 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Alhamdulillah .. selesai jugak setelah 3 hari berkampung di Putrajaya untuk menjayakan Majlis Konvokesyen PISMP Institut Pendidikan Guru bagi tahun nie .. Senang ceriter nyer Konvo untuk cikgu-cikgu yang dah graduate .. Tahniah la .. korang semua dah pun bergelar graduan .. Tunggu turn kiteorang pulak .. hehe

Rasanyer kalau nak taip entri sambil balut ketupat sireh nak bercerita pasal dekat sana memang panjang wehh .. panjang .. Tapi takpe lahh , memandangkan sekarang cuti sem .. Maka dahku lebih bersemangat nak bersengkang mata taip seketul-seketul huruf nie .. 

27 Mei 2O13

Masa nie memang dah start cuti sem dah .. Kira semua orang memang dah ada dekat kampung halaman .. And pada hari nie *rujuk tarikh kat situ kiteorang yang terlibat nie (gamelan dan sewang) dah kena gerak pergi ke PICC, Putrajaya .. Ada yang bertolak dari IPG kiteorang ramai-ramai naik bas and aku pulak gerak dari Kedah sorang-sorang .. Dah la bas tuttt yang aku naik tue seat nye Ya Rabbi punyer kerass .. Memang kebas buntut aku dalam bas selama 6 jam nak gi KL .. hadhooii ..
Sampai dekat PICC kiteorang terus prepare apa yang patut .. Angkat barang-barang gamelan, then practice .. Pastu continue pulak dengan sewang .. haa letihh wehh ..

Stay sampai pukul 7 baru la gerak pergi ke hotel .. Ape nama entah hotel tue , Emperess Hotel kot , dekat Sepang .. dalam 30 minit dari PICC .. Haa , nie laa masa yang aku tunggu ~~ katil .. oOo katil ~~

Yeahh , group gamelan & sewang .. 
Actually , aku join tarian sewang untuk perform masa konvo kali nie .. And for your information , aku seorang saja Melayu yang menari sewang nie , yang lain semua Peribumi Orang Asli .. Pelik ke ?? tak kaannn .. Kisah ape , kita nak belajar & cuba sesuatu yang baru .. Kena la cari pengalaman .. Kalau tak takkan dapat .. betul tak ?? hehehe .. just kiddin'
Orang kuat + orang lama + orang-orang gamelan .. hahaha
Okeyy , 1 bilik 3 orang yang menginap .. Semua ada , memang ohsemmm - nyenyak giller tido .. haha .. thanks penganjur !!


28 Mei 2O13

Hari first kiteorang nak perform , okey nervous ada .. nak terkucil pun ada .. tak pe tak pe .. Be cool semua , chill outt !! haha
Hari nie ada 2 sidang konvo , sebelah pagi dan petang .. Untuk sewang kiteorang akan perform sebelah pagi and gamelan pulak untuk dua-dua sidang .. waa terbaikk ahh
Masing-masing prepare apa yang patut .. just tungu turn saja nak perform .. Nak tunggu pun berjam-jam .. And letih kiteorang pun bukan sebab apa , sebab menunggu .. :P hehe
Tak berhenti mengetuk pong pang pong pang dari pagi .. Terbaik ahh korangg
Okey masuk je turn sewang .. Kiteorang akan menari di hadapan stage gamelan , betul-betul depan penonton .. Choiii , segan giller .. Kalau atas stage takpe , tak nampak sangat penonton .. Ni depan penonton .. Tengok-tengok senior sendiri pulak ada kat situ .. hehehehehehe rabunkan mata semua ~~ rabunkan ~~
Okey done for today .. pergi cuci mata kejap dekat Alamanda , hilangkan letih segala bagai walaupun 1 hari tak mandi .. hehe .. Yang tak tahan member-member gamelan siap dengan kostum diorang gi masuk mall .. haha , dah macam rombongan pengantin aku tengok .. Terbaik ahh


29 Mei 2O13

Next day , kira last day kiteorang .. memang all out hari nie .. macam biasa gamelan akan main alat muzik diorang untuk 2 sidang .. And kiteorang akan menari sidang sebelah petang .. sebelah pagi pulak korang buat apa ?? Oooww jangan cakap lerr .. berhibernasi la jawabnyer ~~
Diorang banyak dapat sambutan dari penonton dan orang kenamaan .. Tahniah , u all did it well .. bukan senang nak perform benda alah tue dari pagi sampai ke petang .. mau tercabut sendi tangan nihh :p
Nama pun free kan sebelah pagi , nie la yang kiteorang buat .. mengelamun entah ke mana .. haha .. Masuk time lunchh , makannn .. " Errr bang cameraman , pinjam kejap yea .. nak try jugak main kamera besorr nie :p "
Sementara tunggu turn , si Yana nie support la cekediss dekat kiteorang .. isi perut biar berat nak melompat nanti .. haha .. 

Alhamdulillah , last-last minit tukar plan kiteorang menari dua lagu untuk last day nie .. kalau diikutkan 1 lagu jerr .. Nasib baik sempat lagi nak berbincang .. Semuanya berjalan dengan lancar and penonton sangat terhibur .. hehehe .. thanks semuaaa ..
Pasukan Gamelan Afzan
Senior-senior dari opsyen Pendidikan Islam .. Tahniah korangg 
Bro Firdaus Razali , my senior and his ♥ Sis Nadira , also my senior .. haha ..  Dah final year sekarang nie .. Bro , tahniah and good luck in the future .. Cepat-cepat la korang naik pelamin , dah tak sabar nak makan nasik minyak nie .. haha
Yeaa , finally dapat jugak jumpa si kecil Akif Iman , anak senior aku , Fahmi Yusof & Atikah .. Sumpah comel giller aku tengok .. Kecik je rasa time dukung dia .. haha .. Lagi 3 orang baby tak dapat jumpa .. aduss takde rezeki .. Tengok senior datang bawak anak time konvo nie , terus pasang hajat nak konvo nanti bawak anak sendirik jugakk .. haha dah terlebih dah aku nie ..
Antara orang yang banyak kenangan dan jasa sepanjang aku berada di IPG nie .. bang Hafiz , Kak Sal , Kak Ita dan senior-senior lain yang tak sempat nak jumpa .. Especially senior-senior GITA .. 5 bulan tak jumpa , dah lain muka sorang-sorang .. Sorang dah makin bulat :p , makin "cerahh" - err ~~ yang seorang lagi , ehh kak ita , memang muka kita banyak "Nur" ehh ?? hahaha .. Wish u all the best .. Selamat bergelar seorang graduan + guru di luar sana ..

Okeyyy , finally selesai semuanya .. petang tu jugak la kiteorang berkemas , bertolak balek and malam tu jugak la aku balek Kedah .. alahai letihh gillerr .. pengsann aku dalam basss .. 


Thanks kawan-kawan atas segala usaha & kerjasama kita baik sebelum , semasa & selepas .. Penat lelah sebelum ni berbaloi .. Time exam orang studi , kita training.. hehe .. Hidup sewang + gamelan !! haha .. & kepada senior-senior , tahniah atas graduasi anda ^__* Semoga berjaya pada masa akan datang ..









- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...