31 August 2016

SAAT & KETIKA [FT6B]

Paan Zainudin | 7:24 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Kalau ada sesiapa yang follow @ friend dekat FB abam [Paan Zainudin] mesti akan tahu apa yang abam buat di IPGK Tengku Ampuan Afzan , Kuala Lipis nie ..  Tak lain tak bukan datang untuk program Festival Teater 6 Bahasa Peringkat IPGKTAA .. Alhamdulillah diberi ruang & peluang untuk jejakkan kaki ke Lipis nie .. Alumni-alumni GITA dijemput secara rasmi untuk datang ke sini selama 5 hari .. Tak pernah menyesal tak pernah rasa rugi sebab di sini laa tempat jatuh naik abam masa menuntut ilmu dulu ..  Bulan Mei hari tu masa Pertandingan Drama Sebabak Peringkat Kebangsaan pun abam dah datang sini .. Tapi still nak datang lagi hahaha ..
Bila dah jumpa sahabat handai dekat sini , perasaan gombiraaa tak terkata tu tak mampu nak diucap .. Tambah-tambah family GITA (Gabungan Insan Teater Afzan) .. Abam kabo dekat diorang abam datang 29 Ogos .. Padahal 27 Ogos dah sampai hehehe .. Dah tu apa lagi , kena cepukk dengan diorang hahaha .. Lahaii rindu laa sorang-sorang .. Lagi rindu dekat PISMP AMBILAN JANUARI 2012 ..
Sempat jumpa si Hariz sekejap ja .. Dia dengan budak batch dia tengah praktikum sekarang .. Yang si Hariz nie praktikum dekat Jerantut .. Member kelas dia yang rapat dengan abam ramai yang praktikum dekat Perak (program khas) .. Takde rezeki nak jumpa korang dekat sini .. hmmm ..
Pasang siapp dah banner untuk #FT6B nie .. Alumni yang datang sini tolong bantu apa-apa yang patut je .. Tapi si Ayie dengan Lelek memang tak guna .. Diorang keluar pasang kejap je banner pastu masuk dalam kereta , sebab panas .. Pastu dibiar abam dengan si Sokey je rentung pasang banner .. Woii tak guna betul ahahaha ..
Jumpa Acikk masa majlis kenduri dekat Lipiss .. Alahai rindu benoorr dekat Acikk … Rindu lagi dekat ikan keli Acik tu .. hahaha .. Standby ya , esok Paan serbu kantin Acik .. Ikan keli sambal memang menu wajib dah tuu ..
Keseronokan datang ke Lipis nie ditambah lagi dengan kehadiran sahabat-sahabat PISMP Jan 2012 ke IPG nie .. Diorang dalam perjalanan dari Kelantan ke Bera , Pahang .. Singgah dekat IPG nie jumpa .. Ya Allahhhh Syahir , Khalil , Jenal , Liza .. Rindu gilaa weii .. Setahun dah tak berjumpa lepas habis study .. Tak mampu nak ungkap perasaan masa tue .. Biar gambar ja yang berbicara .. Aduhh lahai rindu laa sorang-sorang .. Pastu berjumpa pulak dengan Papa Sham , bekas warden Blok Kenari nie .. Masing-masing pakat bersembang sama sampai lewat petang , haha .. Rezeki jumpa dengan diorang walaupun sekejap .. Jumpa masa konvo nanti wehhh ..

Sepanjang 4 hari di sini , junior-junior pakat buat latihan untuk pementasan hari Selasa nanti .. Kalau nak tahu corak persembahan Festival Teater 6 Bahasa nie sila tunggu entri seterusnya , haha .. Tiba je hari raptai untuk festival nie , abam offer diri buat backdrop untuk photobooth di bahagian hadapan dewan .. Junior PSV, Kak Anne & Kak Jessie bantu abam untuk buat photobooth tu .. Guna bahan-bahan yang ada je .. Tapi ada jugak la yang perlu dibeli, macam mounting board untuk autograph dan sebagainya .. So abam, Kak Anne dan Kak Jessie keluar ke bandar nak beli barang ..
Bila dah dekat Bandar Lipis nie , memang sini la tempat yang wajib pergi .. Haha “0” Kuala Lipis ..  Haa nasib baik teringat .. Tarikh hari lahir tue tarikh lesen abam mati .. hahaha .. Naseb baik laa pejabat pos dekat sebelah batu penanda tu ja .. Terus laa pergi buat haa .. Petang tu still ada rehearsal lagi , sampai malam .. Kiteorang sambung dengan kerja pasang photobooth lagi .. Buat bagi siap ..

Tiba lahh hari yang dinantii .. Festival Teater 6 Bahasa 2016 .. haha


Haha saja je letak dalam post yang lain .. Malas letak dalam nie .. Panjang sangatt .. Dah habis baca ke entri dekat atas tue? Dah ehh ??

Amacam ?? Oke ?? hahaha
Alhamdulillah , festival nie mendapat feedback yang positif dari semua pihak .. Kami Alumni GITA yang datang nie pun berbangga tengok pencapaian diorang sekarang .. Memang terbaikk ..
dan tibanya hari terakhir berada di Afzan .. Aduhhh , part nie memang lemahh bohhh .. Abam tak kuaaddd , haha .. Pagi hari Rabu tu ayah Dzul ajak keluar breakfast bersama-sama ..
Haha , nasi dah makan .. Sekali dengan durian pun tibaii .. layannn layann .. Sambil tue kami bincang dan borak sekali la pasal isu-isu teater nie dan plan untuk aktiviti akan datang .. So far banyak yang oke dan plan yang baik .. Habis je sarapan pagi tu kiteorang dah pakat berpisah dah .. Alumni pakat balik ke tempat masing-masing .. Hmm tarik nafas dalam-dalam .. Bertemu dan berpisah adat manusia biasa ..
Menghabiskan detik-detik terakhir bersama dengan #santan .. oOo santann , haha .. Bab nak merapu nak menggila serah ja dekat siorang .. Susah betul wei mau jumpa diorang .. Dua orang Sabah , sorang lagi Pekan .. Lagi memang susah la nak selalu jumpa ..
Masa dah tiba .. Harus pulang ke Penang untuk menyambung tugasan wajibbb .. Bila lagi laa nak berjumpa dengan sahabat-sahabat aku nie .. Dah balik ke tempat kerja nanti memang takde dah macam nie .. Thankyou semua untuk sepanjang 5 hari nie .. Abam harus move on .. Adeii benda ni laa yang paling susahh .. Ambil masa seminggu kot , haa .. INSHAAALLAH .. Pray for the besttt .. Terima kasihh ..
\



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...