11 August 2016

GAD's VACATION : PENANG

Paan Zainudin | 4:28 PM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

8 bulan lebih tak berjumpa , rasa macam setahun je .. Itulah penangan hidup bersahabat .. Nak move on jangan cakap laa .. Susah ya amat .. Bila dah masing-masing hidup berjauhan ni , semuanya bawak haluan sendiri .. Nak berjumpa tapi masa yang menentukan segalanya .. Kali terakhir berjumpa masa nii -->> klik sini .. Lepas tu tak jumpa dahh .. Hurmmm .. Tapi rezeki kali nie siapa yang tahu , even sekejap sahaja masa , haha .. Akhirnyaaaa .. bersua juga kitaaa .. Geng Anak Dato' Pokai (GAD) hahaha .. Owh yaa , lokasi vacation kiteorang kali nie di Penang sendiri .. Tempat beta , hahaha .. 
Si Akmal , dari Johor dia naik flight ke Penang , haa .. Actually masa diorang datang , abam still lagi dalam hari persekolahan .. Tapi disebabkan ruang dan peluang yang ada , kami boleh berkumpul dan berjumpa .. Macam pengorbanan aduhh entah apa nak cakap kann ?? ahahaha .. So pergi laa ambil dia di airport by motorcycle .. Penang nie kalau naik kereta jangan cakap laa .. Tambah kalau waktu petang , silap-silap malam baru sampai rumah , hahaha .. 
Lepas ambik Akmal terus pergi ke seberang naik feri .. Saja nak bagi budak tu berasa naik feri , haha .. Jumpa la dengan si Zami & Amir .. Alahai rindu belaka semuanya .. Jumpa petang tue je , lepas tu diorang gerak ke Kulim .. Pergi rumah Am .. Abam kalau diikutkan tak sekolah memang dah lama dah follow diorang tu haa .. Tapi takpe , sabar .. Esok jumpa balik di Penang , hehe ..

Keesokan hari lepas je habis sekolah terus balik ke rumah .. Diorang dari Kulim terus datang ke rumah .. Berjumpa laa kiteorang semua .. Ya Allah perasaan masa tu bila dah berkumpul macam .. Haishhh banyak benda nak cerita ni .. Banyak nak share .. hahahaha ..
GAD still tak cukup lagi .. Yusra dengan Kasyah takde sebab komitmen sekolah .. Muiz pun join wehh .. Sanggup datang dari Kuala Ketil .. Thankyou Muiz .. Petang tu hujan lebat .. So kami decide nak pergi ke Queensbay Mall ja .. Lagipun budak-budak nie nak beli barang .. Diorang baru posting weiii .. Alhamdulillah tahniahhhh .. Tunggu team SJKT pulak .. InshaaAllah Amir rezeki hang lepas nie ..

Lepas beli barang terus pegi pekena nasi dekat restoran tepi pantai .. Memang ohsemm laa feel dia , haha .. Kemudian pergi pulak ke Padang Kota , bawak diorang .. Dah lama jugak diorang tak ke Penang tue .. Kalau bawak sendiri memang sesat jalan dah , haha ..
Actually satu malam ja diorang stay rumah abam .. Bapak sedihh giller T_T .. Sebab masing-masing dah sibuk nak lapor diri ke sekolah baru .. So pagi tu abam pergi ke sekolah macam biasa & diorang stay dekat rumah .. Petang tu masing-masing dah berpisah nak balik .. Alahaiii sedihh pulak ase .. Cuma Akmal je stay sebab flight dia petang tu .. Adusss sadisss T_T 
Bawak Akmal pekena Nasi 7 Benua japp .. hehehehehhh .. 
Kalau sesiapa yang nak tahu apa kandungan tujuh-tujuh nasi tue kena datang try laa .. Yang pasti sedapp .. Lokasi di antara Bayan Baru dan Sungai Ara .. Dekat PISA ..

Lepas je makan terus bawak si budak Akmal naik Bukit Bendera !! yeahh .. Actually dekat setahun lebih jugak tak naik nie , haha ..
We are here !
Dah ada skyview dekat sini .. Baru siap tahun lepas
Tiket still harga sama .. Warganegara RM10 (dewasa) , RM5 (kanak-kanak & pelajar ) .. Dah habis pusing satu Bukit Bendera nie terus turun ke bawah .. Penat jugak nak mendaki nie , dah lama tinggal .. Hahaha .. Asalnya plan nak bawak pergi ke Street Art , tapi masa tak berapa mengizinkan .. Flight si Akmal pun pukul 6.30pm .. Kalau campur tolak jem ni memang tak sempat dah kalau nak pergi .. Jadi terus ke airport je ..
Di sini saja masa dan ruang yang ada untuk kita berjumpa .. InshaaAllah di lain waktu kita akan bertemu kembali .. Even 2 hari ja berjumpa tapi bersyukur sangat-sangat .. Tapi jujur cakap tak puas .. Apakan dia , masing-masing ada komitmen .. Itu belum berkeluarga lagi .. InshaaAllah lepas nie hehe ..


- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...