06 July 2013

"DOSA" YANG MORSI BUAT SEHINGGA BELIAU DIGULINGKAN OLEH RAKYATNYA SENDIRI

Paan Zainudin | 3:19 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Kan ?? Banyak sangat kann dosa Morsi terhadap rakyat Mesir.. Sampaikan beliau digulingkan oleh rakyatnya sendiri.. Berat sangat ke dosanya tue ?? Katanya ada 12 .. apakah .. apakah .. Tersentuh hati jugak bila tengok dosa-dosanya tue.. Astaghfirullah ..


Inilah ‘Dosa’ Mursi Terhadap Rakyat Mesir :

 1. Dosa’ Presiden Mursi adalah karena mengembangkan terusan Suez menjadi pasar bebas dunia. Yang dulu di zaman mubarak hanya menghasilkan pndapatan sebanyak 5.6 juta dollar pertahun, akan meningkat 100 juta dollar pertahun.
 2. Dosa’ Presiden Mursi adalah menaikkan gaji PNS dan pencen sebanyak 200 % lebih, sementara harga-harga barang tidak naik, sehingga PNS jadi lebih makmur.
 3. Dosa’ Presiden Mursi adalah membangun kilang samsung terbesar di Arab di provinsi Bani Suwef, sehingga harga barang elektronik menjadi murah.
 4. Dosa’ Presiden Mursi adalah membuat kilang senjata sendiri sehingga tidak perlu lagi mengimport senjata-senjata terpakai dari Amerika.
 5. Dosa’ Presiden Mursi adalah membuat kilang innar (sejenis tablet/ipad), untuk seluruh rakyat agar dapat memakai barang elektronik bermutu dengan harga berpatutan.
 6. Dosa’ Presiden Mursi paling besar adalah dia selalu sholat berjamaah di masjid, hafal al Qur’an, selalu tahajjud dan sabar terhadap segala caci maki org padanya.
 7. Dosa’ Presiden Mursi adalah kerana berusaha membina tenaga nuklear sebagai sumber tenaga alternatif di Mesir.
 8. Dosa’ Presiden Mursi adalah karena ia mampu menarik pelabur asing dan mendapat kepercayaan pelabur asing di Mesir.
 9. Dosa’ Presiden Mursi adalah membuka kembali jalan darat antara Mesir dan Sudan sehingga kerja sama dalam bidang ekonomi kedua negara akan meningkat.
 10. Dosa’ Presiden Mursi adalah krana mampu membuka peluang kerja baru untuk 600 ribu lebih orang penganggur.
 11. Dosa’ Presiden Mursi adalah berusaha mengembalikan harta yang dibawa keluar ke luar negara oleh Husni Mubarak dan kroni2nya.
 12. Dosa’ Presiden Mursi adalah menegakkan keadilan dan berusaha menghapuskan penipuan


Kerana ‘dosa-dosa’ itulah maka Presiden Mursi digulingkan oleh sisa-sisa kroni Mubarak, liberal, sekular, komunis,. Mereka kecewa kerana Mursi telah gagal membawa Mesir ke arah kehancuran
Subhanallah ~~


- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...