27 June 2012

PeLaN TRaNSFoRMaSi PeNDiDiKaN ORaNg aSLi

Paan Zainudin | 11:40 AM | 00 orang doakan aku slim |



Rabu lepas .. 
kiteorang pergi ke SK Betau (sekolah orang asli) dekat area Pahang ..
ada Perasmian Pelan Transformasi Pendidikan Orang Asli ..
Kawe sebagai bakal guru nie kena la kan pergi majlis-majlis macam nie haa ..
cedukk ilmu lebih sikit .. hehe ..

 Timbalan Perdana Menteri datang .. tu yang majlis gempak gempik gitu ..
bila sebut pasal ucapan panjang-panjang .. cakap itu ini ..
haaa .. yang tu memang aku lemah .. time tu la mata mula jadi sepet ..
hidung kembang kecut kembang kecut .. gigi dah mula tersepitt ..

so , how can I avoid the problemasss ??
heh heh .. buat muka tak malu pergi melepak dekat boOth-boOth yang ade ..
kebetulan ada boOth roOmate dekat situ .. lepak je la ..
aku duduk dekat situ .. snap jer apa yang ada .. tengok diorang berucap dari jauh ..
kalau berdiri nie takde la mngantuk sangat ..
TPM ada bagi ucapan peruntukan untuk orang asli ..
pendidikan kan wajib untuk semua orang .. baik formal mahupun tak ..
kita nak la kan semua rakyat Malaysia berilmu dalam semua aspek ..
Oppss .. lupa nak gitau .. 
urusetia yang pakai baju korporat warna biru tue dari IPG kiteorang ..
pensyarah , staf dan guru pelatih orang asli ..
dats why roOmate paan pun terlibat sama .. buzy wehh tengok diorang buat kerja ..
semua kena perfect .. roOmate siap overnite lagi nak siapkan semua kerja nie ..
aku pulak terbongkang tido atas katil .. bukannye nak tolong .. hehe ..
sempat pulak aku snap dengan cameraman kiteorang yang tak henti picit butang kamera tuhh ..
 anyway .. tahniah roomate n d crews .. korang buat memang terbaik ..



  







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...