01 June 2012

SeM BReaK #5 : FuLau FiNaNg ~~

Paan Zainudin | 9:48 AM | 00 orang doakan aku slim |

Cuti semester nie memang berasa duit banyak sangat lah yeaa ..
pastu bila bukak sem jerr baru la muka berkerut itu ini ..
cucuk botox pun belum tentu lagi boleh tegang balik ..

tapi takpelah .. alang-alang kawan datang ke uatara nie .. 
dahku merelakan duit elaun ku mengalir bak air terjun lata jarum , raub .. choii ..
laju la sangat ~~

So,  destinasi penghabisan duit kiteorang yang seterus nyer ..
Fulau Finang a.k.a my second house ..
dah lama kot gua tak datang jenguk rumah gua nie ..
last bulan 3 lepas .. 

tempat first yang kiteorang jejak dulu dekat pulau nie ialah Bukit Bendera ..
last paan sampai dekat puncak penang hill nie time paan berumur 11 tahun ..
sekarang dah 20 tahun ..
memang banyak sangat-sangat lah perubahan diorang ..
tambah-tambah train tue .. dari yang terkemut-kemut dulu macam ciput .. 
sekarang dah ala-ala monorel dah .. cuma beza diorang rata dengan cerun ..
about ticket price pulak ..
alhamdulillah .. naseb baik bawak student card .. jimat .. jimat ..
 dekat atas tue .. ada la satu muzium .. owl muzium ..
ingatkan ada burung-burung hantu yang live taw ..
sekali tengok la .. patung-patung .. gambar-gambar jer ..
ok fine .. pasal duit tiket tu kiter menyesal kemudiam yea .. snap gambar dulu ..
takkan datang tak snap kot kan ??
after kiteorang menghabiskan separuh hari dekat atas penang hill ..
si anis farhana , classmate paan ajak kiteorang pergi lunch rumah dia ..
wOww !! makan free .. sape taknak kan ... heh heh ..
3 ketul ayam gua balas masuk dalam perut .. haha .. bukan gua yang amik ..
diorang yang paksa makan .. hihi .. cover line cover line ..

lepas zohor , kiteorang continue balek siri jelajah kiteorang nie ..
haa .. lupa nak cakap .. nampak macam pergi melancong naik keta kan ??
dengan bergaya ala-ala brunor mars kononnye la kan .. 
tapi sebenarnya kiteorang pergi penang naik motor je pun .. giller bangang kan ..
haha .. paan pakai topi tu pun sebab rambut dah kusut sebab pakai helmet .. 
soooo .. no komen .. no komen ..
mula-mula ingat taknak masuk tau Butterflies' farm nie .. sebab tiket RM18 ..
student card pun tak leh pakai .. apa punya turr .. tapi dah alang-alang datang nie takpe lah .. masuk je lahh .. mula la selongkar dalam dompet tu cari mana-mana duit syiling yang ada .. teruk weeii ..
bila dah masuk dalam nie rasa macam dalam fairytail la pulak .. berangan ada sayap .. hihi .. ntah-ntah kupu-kupu yang ada dekat sini semua pakat mengumpat aku ..

"heeyy paan , jangan nak berangan laa .. badan macam tong teringin nak jadi fairy .. ada hati nak terbang .. aku ada .. kau ada ?? "

ok fine .. telan air liur banyak-banyak .. 
 rasanya memang dah cukup satu pulau kiteorang pusing ..
kebas punggung tu memang tak terkata la weii ..
rasa macam nak pergi massage malam tu jugakk .. 
adeeiii .. 
okeyy
sekarang gua dah ngantukk wehh.. nak sambung tido  .. zzZZ
goOd nite semua .. walaupun sepatutnya gud morning ..





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...