10 June 2012

SeM BReaK #1O : FaMiLy DaY

Paan Zainudin | 8:30 PM | 00 orang doakan aku slim |


Assalamualaikum .. 
yoOO wa$$up .. giller tak bertata tertib mamat nihh ..
aku cepukk kangg .. haa ..
cuba jadi sopan sikit .. camne nak masuk imam muda nie ??

oOOoo ya ehhh .. ok2 .. i'll try ..
ehhmm .. ehhmm .. check one two ..
aku akan cuba menyopankan diri sikit hari nie yea ..

Hari sabtu ritu ..
family kiteorang sebelah mak ramai-ramai buat Family Day dekat kampung nenek ..
hampir semua ahli kelurga kembangan kecutan kiteorang bergather-gather hari tue ..
tapi ada jugak la yang tak datang .. mungkin sebab ada urusan yang lagi penting .. takpe takpe .. kami semua maapkan ..

okeh .. kita sambung story gory balek ..
pagi tue kiteorang mulakan aktiviti kiteorang dengan pertandingan mewarna untuk kanak-kanak berumur 3-10 tahun dan 11 tahun ke atas ..
I sebagai urusetia kehormat yang tak bertauliah nie dilantik untuk mengawal tingkah laku budak-budak kecik nie ..
ehh .. cakap budak kecik ja yang masuk ..
tapi masalahnya orang tua yang nak jadi cikgu pun ada hati nak masuk ..
tu la .. time kecik-kecik dulu malas nak masuk pertandingan mewarna ..
dah tua bangka baru terkinja-kinja nak pegang pencil colour ..

 actually banyak jugak aktiviti yang kiteorang buat .. such as :

Cari gula-gula terbanyak

  Tiup dan cari gula-gula dalam tepung

Lambung dan sambut belon berisi air

  Bawa bola ping pong dalam sudu

  Duduk atas belon sampai pecah

Tiup belon sampai pecah

  Isi air dalam botol

Music chair

memang happening sangat ..
Ya Allah .. aku bersyukur dapat keluarga dan saudara mara macam nie ..  
Waktu lunch diorang masak masakan kampung ..
ada gulai batang pisang , kerabu mempelam , ikan kering , sambal belacan .. bla .. bla ..
memang ohsem weiii ...

sebelah malam pulak ..
kiteorang handle BBQ .. bakar ayam , sosej ..
tapi paan tak sempat amik gambar .. camera out of battery ..
huwwwaaa ~~~
btw i'm so happy that day ..
we will miss that moment together .. bukan senang saudara mara nak berkumpul ramai-ramai .. kalau yea pun time raya .. jumpa-jumpa .. tapi tak semua ..
masing-masing ada komitmen sendiri ..










- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...