29 January 2013

MASALAH [DOT MY]

Paan Zainudin | 11:46 PM | 80 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Sekarang nie tengah kecoh sekampung isu [dot my] tue .. Mulanya aku tak tahu pasal isu nie sampai la selepas aku join satu segmen dari blog Eca .. dia cakap takleh nak masuk blog aku , Eh biar betul .. takpe lah , aku cuba tidak mengendahkan masalah tu sampai la semakin hari aku tengok ramai yang komen pasal masalah nie .. Aku pun jadi pelik ..

Dan hari nie , secara tiba-tiba muka aku berubah selepas aku cuba klik dashboard blog aku tapi tak boleh bukak , not found .. Ooooww mennnn .. Gelabah wehh gelabahhh !!  Sapa yang tak takut tetiba blog dia tak boleh bukakk .. Tapi Alhamdulillah la , dekat setengah jam selepas tue blog aku boleh bukak balek .. cuak weii cuakk

Aku pun start blogwalking dekat blog-blog orang lain dan mintak pandangan pasal masalah nie ..
So , ada 2 pilihan jalan penyelesaiannya .. sama ada paanzainudin.my atau paanzainudin.blogspot.com .. 

Seperti kata kak Eca, kalau pilih [dot my] , paan kena tunggu sampai server Asiahost tu oke .. dan kalau paan tukar url blog ke dot blogspot balek , paan ada 3 pilihan :
  1. tukarkan ke subdomain .blogspot.com dan kekalkan url macam itu.
  2. tukarkan ke subdomain .blogspot.com dan tunggu sehingga domain [dot]my kembali pulih baru tukarkan kembali.
  3. tukarkan ke subdomain .blogspot.com dan kemudian beli domain sendiri seperti [dot]com, [dot]net dan lain-lain . kalau nak domain [dot]com macam eca, boleh rujuk cara beli di entry ini.


so , dah buat pilihan terakhir ???

yupppp

jawapannye ???

haaaa .. puas hatiii

dan kak Innanie yang pernah promote domain [dot my] free nie mohon maaf secara terbuka atas kekhilafan nie ..

"kak .. kenapa akak perlu mintak maaf ?? semua nie pun bukan salah kak .. Akak just pengantara kami dengan Asiahost jer .. It's oke la kak ^^ "

& thanks to Kak Eca sebab maklumkan perkara nie dekat paan .. thanks yea ^_^








Harap perkara macam nie tak berlaku lagi .. insyaAllah ..


- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...